Nana Haruta なな春田

Home Forums Manga Mangasarjat Nana Haruta なな春田

 • This topic has 3 voices and 2 replies.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #101446
  Kirppu11
  Member

  Toivottavasti tänne saa laittaa myös ihan mangakasta aiheen…? Jos ei saa, poistakaa koko ketju, kiitos.


  Tein ihan mangakasta aiheen siinä toivossa, josko edes jotain hänen sarjaansa joku olisi täällä lukenut.
  Haruta on alkuperäisesti yksi nuorimmista kaupallisista shojo-mangakoista ikinä. Syntynyt 30.6., 1985, veriryhmä O. Tällä hetkellä (4/2010) 24 vuotias.
  Kyseinen taiteilija piirtää siis shojosarjoja, yli puolet liittyvät ihan kouluelämään. Sarjat voisi jakaa genrellisesti mm. shojoon, komediaan, romantiikkaan, draamaan ja kouluelämään.

  Mangakan julkaistut sarjat ja julkaisuvuodet:
  Chocolate Cosmos 2007
  Itoshi no Goshujinsama 2003
  Love Berrish! 2005
  Saboten no Himitsu 2004 (engl. Cactus’s Secret)
  Samurai Darling 2003
  Stardust Wink 2009~ (jatkuu edelleen Ribon -lehdessä)
  Teens Blues 2002

  Harutan sarjoista vain Saboten no Himitsua löytyy englanninkielisenä pokkareina, sen kääntäminen aloitettiin -10 vuonna. Itse ostin ensimmäisen osan fantasiapeleistä, ja seuraava osa on ilmestymässä ilmeisesti kesäkuussa? Englanniksi joitakin sarjoja löytyy netistä. Näitä on myös käännetty ilmeisesti Saksaksi. Muista kielistä ei itselläni ole tietoa.

  Tykkään kamalasti Harutan piirrostyylistä varsinkin LB:n ja CC:n aikaan. Tykkään värityksestä, hahmosuunnittelusta ja tarinoiden juonista.
  Shojosta pitämätön tietenkin arvostelee kouluasteikolla sarjat heti nelosella alkaviksi juonen ja tyylin perusteella, mutta suosittelisin jonkun, joka pitää shojosta, lukemaan ainakin yhden sarjan alusta loppuun.

  Omat lempparini sarjoista ovat…
  Chocolate Cosmos. Perinteistä oppilas-opettaja suhdedraamaa. Henk. koht. pidän tästä sarjasta hyvin paljon. Yleensäkkin oppilas-opettaja mangat uppoavat hyvin. Lempihahmoja nyt mainittakoon Hagiwara-sensei ja Mutoo ~ Sarja tuntui jotenkin loppuvan kesken, mutta tykkäsin juonesta ~ *w* Ehdottomat lempikohtaukset olivat kun Sakurai tippui laskettelumatkalla kalliolta tjsp. ja kun Sakurai antoi Hagi-senseille kukkia ´w` Valkoisella, jos joku kyseistä sarjaa vielä on lukemassa.

  Saboten no Himitsu. Ihan hahmojen ja juonen takia jälleen. Tätä en ole kuin sen enkunkielisen ekan osan lukenut, sillä tavallisesti lukiessani jotain sarjaa pokkarijulkaisuna, pyrin olemaan lukematta sarjaa netistä. Luin siis sarjaa ensin netistä, ja siirryin pokkarijulkaisuun kuullessani suomentamisesta.

  Love Berrish! Perustelemattomana. Jos nyt jotain, niin toistan itseäni sanomalla juonen ja hahmojen takia.

  Itse olen yrittänyt Egmontille (ja hieman tammen kustantamoille) mainostaa kyseisiä sarjoja julkaistavaksi, ja lupailivat harkita seuraavaa sarjaa miettiessään. Itse kannatan suomennosta, sillä en ole kovinkaan hyvä englannissa, joten juonesta ymmärtää monta kertaa enemmän suomeksi kun lukee.

  Ovatko muut lukeneet taiteilijan sarjoja…? Mitä pidätte? Mistä pidätte eniten / vähiten? Pidättekö mistään? Miksi pidätte / ette pidä? Ilmaiskaa mielipiteenne mistä sarjasta vain ~

  #111974
  Kuroii
  Member

  Kuuluu nykyään yksiin lempparimangakoista! ´w`

  Lempparini on ehdottomasti Saboten no Himitsu aka Cactus’s Secret. ~ <3 Se juoni ja henkilöt on vaan niin ihania. :’—-DD

  Myös Love Berrish! ja Chocolate Cosmos ovat hyviä (:

  #117822
  Whistle
  Member

  Aww, Nana Haruta saa symppispisteitä täältäkin. \^W^/

  Vaikka Cactus’s Secretin omistankin, niin oma lempparini on kyllä Stardust Wink. Olisi kyllä mukavaa, jos Viz toisi senkin englanniksi, mutta minulla on sellainen kutina, että Cactus’s Secret ei myynyt ihan niin hyvin kuin sen olisi pitänyt. Mikä on kyllä sääli, sillä monet varmaan ohittivat sen "tyttö tykkää pojasta ja ihq"-mangana. :<

  … Tai sitä se kyllä onkin. Harutalla on vakaa kädenjälki joka on kuitenkin tosi pehmoista ja värittää hän osaa aivan upeasti, mutta tarinat nyt eivät vaan loista kovin omaperäisyydellään. Mites sen nyt sanoisi. Vähän parempi versio Haruka Fukushimasta? (jonka Chocolate on kyllä jo aika hyvä) Stardust Wink oli kyllä aika jännä.

  Saksaksi on ilmestynyt melkeenpä kaikki Harutan pitemmät sarjat, Stardust Wink kakkonen tais ilmestyä joskus joulun alla. Vaikken saksaa oikeen osaakkaan, niin jos kukaan enkkusuomi-kustantaja ei tätä ota, niin alan lukemaan sitten saksaksi. Ihan vaan tukeakseni.

  Pitää kyllä myöntää, että Haruta-tietämykseni rajoittuu vain noihin kahteen sarjaan. En millään haluaisi alkaa lukemaan niitä netistä ja jätin siksi Stardust Winkinkin kesken.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.