Punainen jättiläinen

 

Punainen jättiläinen oli alkujaan korealaisen manhwan ja japanilaisen mangan kustantamiseen keskittynyt kustantamo, jonka perustivat Antti Grönlund ja Minna Haverinen Tampereella toukokuussa vuonna 2005. Yrityksen tavoitteena oli ”elävöittää suomalaista sarjakuvakenttää uusilla sarjakuvilla ja mahdollisesti viedä uusia lupaavia suomalaisen sarjakuvien tekijöitä maailmalle.”

Vuoden 2009 tammikuussa Kustannusosakeyhtiö Tammi osti Punaisen jättiläisen. Itsenäisestä kustantajasta tuli Tammen toinen mangan julkaisulinja Sangatsu Mangan oheen. PJ:n nimellä on sittemmin julkaistu keskimäärin hiukan varttuneemmille lukijoille suunnattua mangaa kuten Black Lagoon, Kuroshitsuji ja Vampire Knight. Sangatsun leipälajina taas ovat nimekkäät poikien sarjat (Naruto, Soul Eater) ja nuoremmille tytöille suunnattu manga (Shugo Chara, Navi Luna).

 

Punaisen jättiläisen manga- ja manhwajulkaisut itsenäisenä kustantajana:

Azumanga Daioh 1-4

Gunnm 1-9

K2 Kill me Kiss me 1-5

Les Bijoux 1-5

Princess Ai 1-3

Princess Ai: Rumors from the Other Side

Ragnarök 1-10

Vampire Hunter D 1-2

Yotsuba& 1-5

.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

19 kommenttia

 1. Siri

  Hei!
  Olen lukenut kyseiseltä tuottajalta lukuisia sarjoja. Olen saanut allergia reaktion, käteen. Kun olen lukenut useamman päivän putkeen kyseiseltä tuottajalta lukemia mangoja. Onko kyse jostain tietystä musteesta, vai mistä on kyse?

  Vastaa
 2. Antti Valkama

  Happy Happy Cloverin sopimus päättyi jo Tammen aikaan, joten H-Townilla ei valitettavasti ole mahdollisuuksia tehdä sen kanssa mitään.

  Vastaa
 3. Mira

  Hei saako enään millään ( Happy Happy Clover 1-5 ) Sayuri Tatsuyama, uusintana kauppoihin?

  Vastaa
 4. Yoona_x0

  Nyt on kyllä pakko kysyä. Muistaako kukaan Punaisen jättiläisen Doubt- sarjaa?? Eikö olisikin kiva jos siitä tulisi loputkin kaudet (Judge (2) ja Secret (3)) suomenkielelle, koska minusta olisi? Ja en nyt oikein tiennyt, että minne mennä laittamaan kyseinen asia, joten jos joku osaa kertoa, että minne kannattaa laittaa ehdotus, niin saa huikata!

  Vastaa
 5. Firebird04

  Minä taas rakastan Tokyo ghoulia ja weediä mutta luen myös muitakin ! Lemppareitani on loputon määrä

  Vastaa
 6. TheJudy

  Pidän Hopsusta ja Weedistä. Mun lempi mangoja ja ekoja mangoja, joita tiesin. nykyään mulla on hirveet laatikolliset eri mangoja, yli 100 mangaa jo kerättynä. Mangojen avulla luonteeni on muutunu. Rakastan Mangoja!!!!! oon muuten Hopsu ja Weed fani :33

  Vastaa
 7. rukimotaka

  Muistan kun luin joskus vampire knightiä 😛 Nykyään olen kiinnostunut hyvin paljon Hopsusta ja Weedistä kuten moni muukin..Myös Aot/Snk on lähellä sydäntä…:3<3 Muita Weed ja Hopsu faneja?? Tai Aot/Snk faneja??

  Vastaa
 8. JapaniFani2003

  Kuroshitsujihan on Punaisen jättiläisen julkaisema : 3, kyseistä mangaa olen ostanut osasta 19 asti ^^

  Vastaa
 9. mikotoakito

  Princess princess on niin ihana!♥ mistä saa neljännen osan? :3

  Vastaa
 10. Banshu

  Mä rakastan Hopsuu ja Weedii! 😀 Kun sain Weed dvd hypin melkeen kattoon asti! 😀

  Vastaa
 11. Satsuuh

  Fanitan eniten Hopsuu ja Weedii ^^ Mun kaveri repee aina, kun se näkee, että mun jossain mangassa näkee ton niin sanotun ”punaisenjättiläisen”. En ite kyl ymmärrä miksi… :DD

  Vastaa
 12. InuCecitta

  Siis Eikääääää Punainen Jättiläinen julkasee ens vuonna Koirasoturi Gamun!!!!!!!!!! en jaksa odottaa!!! :DDD

  Vastaa
 13. suklaatar

  vampire knight on SUPER MAHTAVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vastaa
 14. ChocoNeko

  Yotsuba& on niiin IHANA mangasarja!!!!! ♥Awwws♥♥

  Vastaa