Mistä mangaa saa?

Mangaa myydään Suomessa kioskien ja markettien lehtipisteissä ja kirjakaupoissa. Lehtipisteistä löytyvät eri sarjojen uusimmat osat. Kirjakaupoista, antikvariaateista sekä sarjakuviin erikoistuneista liikkeistä kannattaa etsiä myös vanhempia osia. Suurimmat valikoimat löytyvät yleensä nettikaupoista. Olemme avanneet uuden kaupan nimeltä Kirja.fi. Osa mangasta on myynnissä vakituisesti alennettuun hintaan, ja normaalihintaisista saat 15 prosentin alennuksen koodilla MANGA15. (Mainittakoon, että nettikaupan erikoinen nimi tulee sisarfirmamme WSOY:n perustajalta Werner Söderströmiltä sekä meidän eli Tammen pitkäaikaiselta työntekijältä ja johtajalta Jarl Hellemanilta.)

Tässä pieni lista muista manga-apajista:

Fantasiapelit: Helsingin liikkeessä on hyllyssä paljon suomennettua mangaa. Muihinkin liikkeisiin saa tilattua sieltä. Ja totta kai myös nettikauppa myy. Lisäksi turskisti englanninkielistä kamaa.

Turun Sarjakuvakauppa: Toimii sekä verkossa että kivijalkapuotina Turussa. Varsin hyvä suomennetun mangan valikoima, lisäksi englanninkielistä. Kaupalla on toimipiste myös Oulussa! Osoite kotisivuilla.

Urumi: Toimii Kuopiossa, verkossa sekä kivijalkapuotina Tampereella. Lisäksi välillä ympäri Suomea kiertävä konttimyymälä Uru-Mini. Paljon mangan ja animen oheistuotteita.

Tavallisista kirjakaupoista Akateeminen kirjakauppa on yleensä ollut se, joka tarjoaa parhaan mangavalikoiman. Ainakin Helsingin keskustan liikkeessä on sen verran kamaa, että kannattaa käydä katsastamassa. Ja suuri osa verkkokirjakaupoista tietenkin pitää mangaa valikoimissaan.

Käytettyä mangaa löytää parhaiten sarjakuvadivareista kuten Makedoniasta Tampereelta tai SS Libriconista (ei nettisivuja) Helsingistä. Sivusto www.antikvaari.fi kokoaa yhteen muutaman kymmenen tavallisen divarin kokoelmat, joten sieltäkin kannattaa katsastaa. Yleisemmät myyntisivustot auttavat myös. Esimerkiksi Tori.fi:stä löytyy ainakin tällä hetkellä (helmikuu 2021) rutkasti mangatarjontaa. Facebookissa taas on ryhmä nimeltä Anime ja Manga Kirpputori, ja siellä myydään ja ostetaan juuri sitä, mitä nimestä voi päätellä.

Yllä mainittujen lisäksi mangaa on myynnissä myös monissa japanilaista popkulttuuria esittelevissä tapahtumissa. Sangatsu Mangalla on isommissa tapahtumissa oma myyntipöytä ja edulliset messuhinnat. Suuria, jokavuotisia tapahtumia ovat mm. Yukicon, Desucon, Hypecon, Animecon ja Tracon. Olemme mukana vuosittain myös Helsingin kirjamessuilla ja sarjakuvafestivaaleilla. Lisää tietoa tapahtumista löydät kätevästi nettihaulla.

Kuinka löydän kotiseudultani sen ja sen mangan? Pitääkö kiertää kaikki marketit?

Ei tarvitse! Mene sivulle www.lehtipiste.fi ja etsi kaipaamasi manga hakutoiminnolla. Löydät kaikki mangat myös ylävalikon kohdasta Kirjat -> Sarjakuva-albumit -> Manga. Jokaisen mangan sivulla, kansikuvan alapuolella, on kohta Katso lähimmät lehtipisteet, joihin tuote toimitettu. (Teksti ”Tieto ei päivity” tarkoittaa sitä, että vaikka manga myytäisiin jostakin paikasta loppuun, se tieto ei välity tähän systeemiin.) Tuota kohtaa klikkaamalla pääset syöttämään paikkakuntasi nimen tai postinumeron, ja saat tiedon siitä, mihin kauppoihin kyseistä mangaa on toimitettu. Voit hakea myös oman sijaintisi perusteella.

Huom! Lehtipisteen sivuilta löydät vain ne mangat, jotka ovat juuri sillä hetkellä yhä lehtipisteissä. Jo myynnistä poistuneita tai vasta tulossa olevia sivut eivät näytä.

 

Onko sinulla hyviä lisävinkkejä siitä, mistä mangaa saa ostettua? Sopii kertoa tuossa alla! Esimerkiksi jos lähikirjakaupassasi tai -divarissasi on enemmän kuin pari satunnaista pokkaria, jollekulle voi olla iloa siitä tiedosta.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

24 kommenttia

 1. perseenvarsi

  Pitäis tietää mistä sais one piece box settejä, joita olisi varastossa.

  Vastaa
 2. Johannes Heikkinen

  En tykkää, että ei löydy montaa mangaa joka menee järjestyksessä, löytyyvaa volumi 5, mutta ei volumi 1.

  Vastaa
 3. levekki

  Mä ostan ja lainaan, uudet mangat ostan ja vanhemmat lainaan.

  Vastaa
 4. Rim

  Mäki vaan lainoin kirjastosta mutta tänään ostin mangan :3

  Vastaa
 5. Fujiwara No Sai

  Helsingissä tilanne on kivijalka-kauppoja(Fantsu, Fennica) lukuunottamatta aikalailla seuraava:

  Monipuolisen mangavalikoiman niin suomen- kuin enkunkielistäkin mankkaa pitää sisällään ainakin Kampintorin divari ja Hermannin ja Vallilan välimaastossa, Paavalin kirkkoa vastapäätä divari Oranssi Planeetta. Myös Kalevan divari Fleminginkadulla omaa jonkinmoisen hyllyn mangaa englanniksi ja suomeksi, mutta vaihtuvuus on heikonlainen. Itse huoman näkeväni samoja kuukaudesta toiseen.

  Jos omistaan haluaa eroon, on tilanne heikompi. Edellämainituista ainakin Kampintori ottaa harvoin vastaan, kun heillä hyllyt kirjaimellisesti notkuvat mangasta. Oranssi planeetta mieluummin vaihtaa kun ostaa ja Kalevalla menee kaupaksi paremmin suomenkielinen kuin enkku. Japaninkielisiä on turha tarjota oikein mihinkään. Torilla ja Huudossa liikkuu paljon mangaa ja vanhemmista Vizin Shonen Jump-sarjoista löytää helposti alkupäätä ja täydennyksiä, jos scouttaa tarpeeksi tiheään.

  Lisämainintana mainittakoon, että Kampintorilla on joskus ihan suhteellisen tuoreitakin suomimangoja nähnyt 2,5 – 3 eurolla. Muistakaa tsekata siellä ollessanne myös elokuvaseinämän hyllytasoja ja ovenpielen kapea hylly, Stephen Kingin kirjojen luota.

  Vastaa
 6. teriderp

  Hei Marjo! niitä manga-kirjoja ja anime- lehtiähän voi viedä esim kirpiksille, taatusti löytyy joku joka ottaa ne avosylin vastaan 😀

  Vastaa
 7. Marjo

  Hei,
  kaipaisin hieman apua/vinkkejä. Tyttären ”Manga-kausi” on mennyt ohi ja nyt olisi muutama kirja ja Anime-lehti’ myynnissä. Missä voisin myydä niitä? Huuto-nettiä ja Toria kokeillut jo.
  Kiitos jo etukäteen!

  Vastaa
 8. rukimotaka

  Itse ostan kaikki mangani c: Ginga densetsu Weed Orion olisi mukava ostaa mutta kun ei ole suomessa myynnissä…Ei haittaisi vaikka olisi japaniksi kuhan löytyisi jostain niin olisin hyvin iloinen ^^

  Vastaa
 9. MangaFan01

  Aion joskus ostaa tai lainata Kuroshitsuji mangat. Anime oli todella hyvä 🙂

  Vastaa
 10. Yookai-sama

  Määkin ootan Maagista suklaapuotia innolla x3
  Niin ja ostan mangaa antikvariaateista ja S-marketist yleensä (ja kyl netistki aina välillä) 🙂

  Vastaa
 11. taikasuklaa

  En malta oottaa, et Maaginen suklaapuoti osa 13 tulee myyntiin >.< ite oon lukenu siitä sarjasta 1,2,3,4,5,6 osat :33

  Vastaa
 12. kamomillachan

  Mä sain tässä vähän aikaa sitten tietää sellasesta kaupasta jossa myydään mangaa. Kävin kattoo sen kaupan ja siellä oli ihan hirveesti kaikkii mangoi. Sen kaupan nimi oli fantasiapelit. Helsingissä se siaitsee kaivopihalla, mutta kannattaa käydä katsomassa sen sivut jos ei asu täällä päin. Niitä on muuallakin. 🙂

  Vastaa
 13. sankkugamu

  Mä ainaki lainaan ja ostan. Kirjastosta lainaan Weedii ja ostan kaupast koirasoturi Gamut ja mopsi tuli taloon 1 osan ja 2osan. Tosiaan suosittelen ja lainasin myös kani nimeltä Mulkon oli hauska

  Vastaa
 14. manga on ihanaa

  minulla on jo toi opi japania mangan avulla osa2 ja studio manga osa1 vois ostaa molempia sen osa1 ja osa2 🙂

  Vastaa
 15. Jansuuh

  Ginga Denetsu Weed Orion tarvitaan Suomeen, ja suomeksi! :3♥

  Vastaa
 16. Apindeerus

  No, mä kerään mangaa ja kuudaussessa ostan n.2 kirjaa. Riippuu siitä että mitä on myynnissä ja mista ostan. En yleensä osta sarjaa jos se on esim. 15 osa ja en omista aikaisempia. Ja tietenkin rahoittajani (eli mummini) tilailee koko ajan lisää kirjoja 😉

  Vastaa
 17. Chocolate-chan

  Mä en oo oikeestaan vaa jaksanu ostaa mangaa. kyl kirjastosta saa lainattua mitä vaan, uusimmat julkasut ei kyl tuu sinne heti, mut ei se mitää… 🙂

  Vastaa
 18. NeitiKoume

  ennen lainasin kirjastosta mutta aloin ostaa kun eka maaginen suklaapuoti 1 ilmestyi.

  Vastaa
 19. Meekku

  Mää vähän sekä että. Maaginen suklaapuoti, Sherdock, Verenhimoiset vintiöt, ja Neiti Koume ostetaan ihan kaupoista. Azumanga Daioh ja Navi Luna sitten ihan vaan kirjastosta. Siitä puheen ollen pitäiski käydä joku päivä taas vähän lainailemassa…

  Vastaa
 20. retasu231

  Mä oon kanssa lainaillu kirjastosta mangaa mut kyl mää nyt oon Weedii ja Maaginen suklaapuoti sarjan kirjoja ostellut…:)

  Vastaa
 21. Tokyo Mew Mew

  Mie lainaan Mangaa vaa kirjastosta nykyää 😀 Ois hyvä ruveta ehkä ostamaanki :3

  Vastaa