Wall●E

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Wall●E

 • This topic has 5 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #117389
  Kawamaru
  Participant

  Wall●E on animaatioelokuva vuodelta 2008, ja sen on ohjannut Andrew Stanton. Elokuva voitti ilmestymisvuonnaan Parhaan animaatioelokuvan Oscar -palkinnon. Elokuvan ensi-ilta Suomessa oli 5. syyskuuta 2008.

  Seuraava tekstinpätkä sisältää juonenpaljastuksia

  Elokuvan päähenkilö on romunsiivoajarobotti Wall-E, joka elää yksin jätteistä täyttyneellä maapallolla. Ihmiset ovat lähteneet jätteiden täyttämältä maapallolta Axiom -aluksella avaruuteen, eikä maapallolla elä enää yksikään ihminen. Ihmisten lähdöstä on jo 700 vuotta, ja ihmiset jättivät jälkeensä siivoojarobotit maapalloa siistimään – ja näistä ainoana on säilynyt Wall-E.
  Eräänä päivänä Wall-E:n arkinen romun siivoaminen keskeytyy, kun maapalloa tutkimaan saapuu EVE, joka on ohjelmoitu etsimään toimivaa fotosynteesiä eli kasvillisuutta. Wall-E ihastuu EVEen ja muutaman mutkan kautta onnistuu pääsemään tämän kanssa juttusille. Mutta kun EVE saa käsiinsä Wall-E:n löytämän kasvin, hän "sulkeutuu" (siis valmiiksi lähtemään takaisin Axion -alukselle) ja pelästyttää Wall-E:n. Wall-E huolehtii EVE:stä, kunnes EVE:ä tullaan hakemaan pienaluksella. Tällöin Wall-E lähtee salamatkustajana mukaan seuraamaan ihastuksen kohdettaan.

  Elokuvassa on paljon komediapiirteitä ja toimintaa, mutta myös herkkyyttä ja romantiikkaa. Elokuva seuraa niin Wall-E:n ja EVE:n kahdenkeskistä tunnesähellystä kuin ihmisten yritystä palata maapallolle.

  #117393
  Blackbeard
  Participant

  Pixarilla kyllä tietävät mitä ovat tekemässä, ja Wall-E on parhaimmistoa. Visuaalinen ilme on ensinnäkin ihastuttava. Pidän hirveästi kontrastista futurisen EVEn ja hieman todellisemman oloisen Wall-E:n designeissä. Ennen kaikkea tämä on oiva rakkaustarina, mutta henkilökohtaisesti pidin enemmän leffan ympäristösanomasta, tulevaisuusvisioista komediasta. Pidin myös hirveästi siitä, että leffa kulki sujuvasti pitkiä pätkiä ilman minkäänlaista dialogia, mikä oli varsin virkistävää.

  Kyllä tämä sai vähän vanhemmankin jätkän herkistymään. Todella hieno elokuva. Ja M-O oli ihq.

  #118843
  juha90
  Participant

  Tutut suostuttelivat katsomaan, ja lämmin kiitos heille siitä, sillä elokuva oli todella hyvä. Ympäristösanoma ja kulutuskriittisyys ovat mielenkiintoisia, harvemmin lapsille suunnatuissa elokuvissa nähtyjä teemoja. Wall-E ja EVA olivat rakastettavia hahmoja, juuri sopivan "realistisia" robotteja, jotka kommunikoivat muutamilla yksittäisillä sanoilla. Olisi ollut tylsä ratkaisu, jos robotit olisivat haastelleet liian ihmismäisesti. Dialogin vähäisyys juuri teki elokuvasta niin nautinnollisen herkän. Suosittelen lämpimästi.

  #121828
  Shakkuri
  Member

  Minulle iski hirveä ahdistus katsottuani elokuvan, koska periaatteessa tuo kaikki voi olla joskus totta. Mutta joka tapauksessa erittäin hienosti tehty (kuten Pixarin elokuvat yleensäkin) elokuva. Kerrankin piirretty jossa on oikeaa asiaa ja sanoma eikä vain söpöjä hahmoja ja toimintaa, mutta joka silti tarjoaa hyvää viihdettä tasapuolisesti kaiken ikäisille:)

  #124192
  Dray
  Participant

  Hyvä elokuva oli. Disneyn parhaimmistoa.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.