Kuvitteellisia mutta limaisia asioita

Nyt hei kuulkaa. Minulla on ongelma.

 

…Tai ei, ei olekaan, sori. Positiivisuuskonsulttimme muistutti juuri, että ongelmia ei olekaan. On vain haasteita.

 

No niin, otetaan uusiksi: Minulla on haaste.

 

Oikeastaan teoreettinen haaste, ihan kaverin takia kysyn. Kuvitellun kaverin, itse asiassa.

Oletetaan, että se kuviteltu kaveri olisi töissä kustantamossa, joka julkaisee mangaa suomeksi. Ja oletetaan, että se kustantamo meinaisi ihan vakavissaan julkaista sellaisen sarjan kuin 転生したらスライムだった件 eli Tensei shitara suraimu datta ken eli kirjaimellisehkosti suomeksi Se tapaus kun jälleensynnyin limaksi. Jenkkinimi That Time I Got Reincarnated as a Slime.

Elikkä niinku siis, tuon se aikoisi julkaista. Se kuvitteellinen kustantamo. Ja niillä olisi siitä jo sopimuskin (kuvitteellinen, tietysti). Ja se kuvitteellinen kaveri miettisi kovasti, että mikä hiivana tälle sarjalle nimeksi! Kyllähän se saisi olla pitkä, kun alkuperäinenkin on, mutta ei sitä tismalleen kirjaimellisesti voisi suomentaa.”Lima” ei nyt vaan ole kiva sana eikä sen viesti välittyisi kuin ahkerimmille fantasiaroolipeliharrastajille. Ja japanilaiselle sanasta suraimu eli slime tulee just tasan tarkkaan mieleen se monsteri, joka ei edes ole ällö vaan ennemmin hiukka söpöhkö. Siellä se on yleistä tietoa. (Klassikkotapaus tässä. Ja sarjan päähenkilö taas näkyy ykkös- ja kymppipokkarin kannessa. Se slimein tyyppi.) Suomeksi limasta tulee mieleen vaan lima. Joillekin travellereille ehkä Lima, joka on Perun pääkaupunki, mutta eipä siitäkään tässä iloa ole.

No, se kuvitteellinen kaveri on tietenkin pohtinut asiaa ihan itse, ja kehitellyt jo jotakin. Mutta se ei ole ihan täysin varma vielä siitä, onko se, mitä se itse on (kuvitteellisesti) kehitellyt, kovin hyvä idea vaiko eikö. Siksi se päätyy järjestämään kisan! Tai siis päätyisi, jos olisi olemassa. Ja kisassa kerättäisiin suomenkielisiä nimiehdotuksia sille sarjalle. Alkaen nyt.

Jos jotakuta kiinnostaa osallistua tällaiseen ajatusleikkiin, niin ehdotuksia saapi tarjoilla paremman puutteessa vaikka osoitteeseen postia@sangatsumanga.fi (koska eihän kuvitteelliselle kustantamolle voi mitään ehdotella, eihän). Ja jotta kansaa kiinnostaisi enemmän, niin voidaan vielä kuvitella, että se, jonka ehdotus tulee käyttöön, saisi vähintään ne kirjat suomeksi ja ehkä jotain muutakin kivaa, esimerkiksi jonkin oheistuotteen. Mitä nyt mielikuvituskaveri sattuu keksimään. Ja jos se kaveri päättäisi, että oma alkuperäinen aatos on sittenkin näppärin, niin joka tapauksessa se, jonka ehdotus on sitä lähimpänä, tulisi joteskin palkituksi. Ja kaikkien osallistuneiden kesken arvottaisiin myös vähintään mangaa. Leikitään vaikka, että kisaa kestäisi jouluaattoon saakka.

Niin juu, jos tosiaan tuo kaveri ja kustantamo olisivat olemassa, niin ne suunnittelisivat sen sarjan aloittamista ensi kevään aikana. Tarkempi aikataulu tulisi näkyviin kotisivuille heti, kun se olisi päätetty.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi kommentti

  1. Venire

    Limassa mitään vikaa ole… Oma ehdotus on Löllön Ylösnousemus.

    Vastaa