MAKSUTONTA MANGAA

Mangaa luettavissa netistä? Tuttu juttu monelle.

Mangaa luettavissa netistä laillisesti? Vähän harvinaisempaa.

Mangaa luettavissa netistä ei vain lyhyinä lukunäytteinä vaan kokonaisina kirjoina & laillisesti? Varsin harvinaista.

Mangaa luettavissa netistä ei vain lyhyinä lukunäytteinä vaan kokonaisina kirjoina & laillisesti & suomeksi? Ennenkuulumatonta!

Mutta totta. Saimme poikkeuksellisen tilanteen vuoksi neuvoteltua joiltakin japanilaisilta kustantajilta luvan panna mangaa luettavaksi nettiin kokonaisina kirjoina tai ainakin useamman luvun kokonaisuuksina. Maksutonta lukemista on tarjolla kesäkuun loppuun saakka! Valikoimaan saattaa tulla vielä muutamia kirjoja, sillä luvan anominen on yhä kesken parin kustantajan kanssa. (Ikävä kyllä meillä ei ole mahdollisuuksia lisätä valikoimaa toiveiden mukaan, sillä lopullisen päätöksen tekee aina alkuperäinen kustantaja Japanissa. Toiset ovat tiukempia, toiset sallivampia.) Joten kannattaa joskus myöhemminkin käydä tarkistamassa tilanne!

Huom! Lisäsimme sarjojen esittelyihin ikäsuositukset. Linkkien takana löytyvistä tiedostoista puuttuvat näet takakannet, joissa kunkin sarjan ikäsuositus yleensä on painettuna. Suositukset ovat aina toimituksen miettimiä ja nimenomaan suosituksia, eivät tarkkoja rajoja. Kirjoillahan ei varsinaisia lain edellyttämiä ikärajoja ole ollenkaan, mutta olemme ajatelleet, että esim. vanhempien on ihan hyvä tietää mitä lapsillensa ostavat. Jos suositus on selvästi korkeampi kuin lapsen ikä, kannattaa selata kirjaa ensin itse ja päättää vasta sitten, sopiiko se omalle lapselle vai ei. (Joskus ikäsuositukset on päätetty melko varovaisesti. Siksi ei ole mitenkään omituista, vaikka et vanhempana näkisi mitään ongelmaa antaa 8-vuotiaalle lapsellesi mangaa, jota suosittelemme 11- tai 12-vuotiaille.)

 

Maaginen suklaapuoti 1  

Metsikön kätkössä on pieni herkkupuoti, jonka tuotteilla kuuluu olevan voima toteuttaa toiveita. Mutta harkitse tarkkaan, mitä toivot, sillä mikään ei ole ilmaista… Herttaisesti piirrettyjä kauhutarinoita tytöille! Ikäsuositus 10+ vuota.

Lindbergh 1 

Eristyneessä pikkuvaltiossa elävä Knit unelmoi lentämisestä. Kuningas on kuitenkin kieltänyt sen jyrkästi. Eräänä päivänä maahan saapuu vaarallinen vieras, ja Knitin maailma avartuu peruuttamattomasti… Vauhdikas kertomus maailmasta, jossa ihmiset lentävät dinosaurusten kaltaisten liskojen avulla. Ikäsuositus 12+ vuotta.

Velhon morsian 1  

Elämäänsä ja maailmaan väsynyt nuori ihmistyttö. Keijujen ja henkien todellisuus, jonka vain harva näkee. Velho, joka ei kuulu täysin kumpaankaan. Kun kaksi erilaista sielua kohtaa, syntyy koskettava ja koukuttava kertomus! Suosittelemme myös varttuneemmille fantasian ystäville. Ikäsuositus 13+ vuotta.

Nivawa ja minä 1

Maan alla luolissa elävät uteliaat aficat-olennot ovat kiinnostuneita ihmiskulttuurista, ja eräs perhe lähettää poikasensa sitä oppimaan. Opettajaksi valikoituu joutilas nuorimies, jonka kommunikaatiokyvyissä tai lapsiystävällisyydessä ei ole kehumista. Kun soppaan vielä lisätään lajien väliset erot, niin koko homma on vaarassa räjähtää käsiin hetkenä minä hyvänsä… Komediaa lajien välisestä yhteiselosta. Sopii kaiken

Weed 1  

Weed on rohkea akita-koiran pentu, joka lähtee etsimään isäänsä, legendaarista Giniä. Matka on vaarojen täyttämä, mutta nuori soturi ei lannistu! Hopeanuoli-sarjan itsenäisesti toimiva jatko-osa Yoshihiro Takahashilta, koiratarinoiden mestarilta. Ikäsuositus 13+ vuotta.

Orion 1  

Kun vaivalla saavutettu rauha Ouun vuorilla päättyy, sankarien jälkeläisen on aika seurata isiensä tassunjälkiä… Tässä sarjassa päähenkilönä on Weedin poika ja Hopeanuolen pojanpoika Orion. Ikäsuositus 13+ vuotta.

Last Wars 1  

Kun pelätyn Akakabuto-karhun perillinen ilmaantuu tekemään tuhoa, Futago-solan väen on kutsuttava Orion sisaruksineen apuun. Sukupolvia kestäneen taistelun viimeinen suuri näytös voi alkaa! Ikäsuositus 13+ vuotta.

Valkoinen noita  

Talvisodan sankarit vauhdissa! Legendaarinen tarkka-ampujatar Simo Häyhä seikkailee tässä mangassa, jossa suomalainen sankaritarina saa aivan uusia villejä ulottuvuuksia. Ikäsuositus 13+ vuotta.

Fullmetal Alchemist 1

Sekä sarjakuvana että animaationa maailmankuulu seikkailu steampunk-henkisessä miljöössä. Nuorten alkemistiveljesten tarinan ääressä ovat viihtyneet sekä toimintaa ja huumoria kaipaavat että vakavampia sävyjä arvostavat lukijat. Ikäsuositus 12+ vuotta.

Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi 1

Tummanpuhuvaa jännitystä viktoriaanisesta Britanniasta vahvoin fantasiaelementein. Kuningattaren palveluksessa rikollisia jahtaavan nuoren isännän ja tämän yliluonnollisen taitavan hovimestarin tarinassa riittää synkkiä salaisuuksia. Ikäsuositus 14+ vuotta.

Poissa – Erased 1

Voiko menneisyyttä muuttaa? Hokkaidōn lumisiin maisemiin sijoittuva hyytävä murhajännäri! Ikäsuositus 14+ vuotta.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi kommentti

  1. Jenna

    Oijoi, haluaisin todella paljon lukea weedit, orionit, last warsit… Olisi todella kätevää lukea ne netistä kerran läpi, mielellään maksasinkin siitä! Voiko näitä ostaa itselleen luettavaksi?!

    Vastaa