Suuri logouudistus eli aprillipila 2017

Kuten ehkä valppaimmat tajusivat, alla oleva juttu oli aprillipila. Pahoittelumme niille vastemmistolaisille, jotka ehtivät jo innostua Punaisen jättiläisen uudesta linjasta.

Ajan hermoilla pysyäksemme olemme päättäneet uudistaa sekä Sangatsu Mangan että Punaisen jättiläisen logoja. Vanhat tunnukset ovat palvelleet hyvin, mutta ne eivät enää vastaa nykyajan vaatimuksiin. Ei silti huolta! Kokonaan emme vanhasta luovu, ja lukijat voivat edelleen tunnistaa tutut symbolit mangapokkareiden takakansista.

Kuten valistunut mangaharrastaja jo tietääkin, sangatsu tarkoittaa kolmatta kuukautta eli maaliskuuta. Tähän mennessä olemme siis julkaisseet ”maaliskuun mangaa” ympäri vuoden. Jatkossa seuraamme aikaamme tarkalleen, sillä vain maaliskuussa julkaistuissa pokkareissa komeilee Sangatsu Manga -logo. Tammikuussa ilmestyvän pokkarin logo on tästedes Ichigatsu Manga eli tammikuun manga, helmikuussa Nigatsu Manga eli helmikuun manga ja niin edelleen. Tällä tavoin voimme tarjota yhä ajanmukaisempaa ja tuoreempaa mangaa ympäri vuoden!

Tältä näyttävät kaikki kaksitoista logoa, joista 11 tulee nyt uusina käyttöön:

 

Punainen jättiläinen kokee logon uudistumisen myötä myös sisällöllisen uudistuksen. Työväestön ja erityisesti prekariaatin hyvinvointi on lähellä sydäntämme – onhan Kustannusosakeyhtiö Tammi, Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen emoyhtiö, perustettu alkujaan edistysmielisen osuustoiminnan hengessä (osakkeenomistajina mm. Elanto, Osuustukkukauppa ja Suomen Ammattiyhdistysten Keskusliitto). Niinpä PJ keskittyy jatkossa yhteiskunnallisesti tiedostavan ja proletariaatin asiaa ajavan mangan julkaisuun. Ensimmäisenä työväenmangana ilmestyy Karl Marxin ikiklassikko Pääoman sarjakuvaversio. Suomenkielisen julkaisun nimeksi tulee alkuteosta mukaillen Pääomien sota – Attack on Critique on Political Economy.

 

 

Näissä merkeissä kohtaamme siis Lehtipisteillä, hyvin varustetuissa kirjakaupoissa, sarjakuvan erikoisliikkeissä sekä erilaisissa coneissa! Logojen uuden ulkoasun kehitteli graafikkoharjoittelijamme Iia Meriläinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi kommentti