TIEDOTE: Sangatsu Manga sanoutuu irti vitsailusta (julkaisuvapaa 1.4.2019)

VAARA OHI!

Kuten nokkelimmat ehkä tajusivat, ao. teksti oli aprillipilaa. Mikäli poistaisimme (huonon) huumorin julkaisuistamme, jäljelle jäisi tuskin kymmenesosaa. Joten jatketaan vanhaan tuttuun tapaan.

—————————————————————————–

Kuten kaikki tietävät, ajat ovat pahat. Ja on tilastollinen tosiasia, että me kuolemme kaikki. Nämä seikat huomioonottaen on esitettävä vakava kysymys: Eikö kaikenlainen vitsailu ja asioiden humorisoiminen olekin moraalisesti ongelmallista ja loukkaavaa? Ja vastaus on ilmiselvä.

Me täällä Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen toimituksessa tahdomme kohdella kaikkia yhdenvertaisesti ja vastustaa rideatiivisen yhteiskuntamme humorisoivia rakenteita. Siksi sanoudumme täten irti kaikenlaisesta vitsailusta, joka tänäänkin aprillipäivänä rehottaa ajattelemattomien ihmisten toimesta. Lopetamme kaikenlaisten huumorisarjojen julkaisun tykkänään, ja mikäli julkaistavaksi saakka päätyvistä tarinoista löytyy vitsejä, pätevät suomentajamme häivyttävät ne tehokkaasti ja korvaavat vakavalla sisällöllä. Tämän varmistamiseksi koko toimitus ja kaikki avustajamme käyvät  sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymän asiallisuuskoulutuksen ja suorittavat dehumoristin tutkinnon. Tarvittaessa vaikka kahdesti.

Tämän uuden, kuivakkaan alun kunniaksi olemme sopineet Lehtipisteen kanssa päivän mittaisen kampanjan: Mangaa myydään ainoastaan vakavalla ilmeellä saapuville ostajille. Pidä siis naama peruslukemilla, kun asioit lähimarketissa tai -kioskilla! Tapauksissa, joissa myyjä ei ole varma ilmeesi asiallisuudesta, hänellä on oikeus pyytä sinua palauttamaan tuote hyllyyn ja yrittämään ostotapahtumaa uudestaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Antti Valkama

    Sori, vastaus viipyi kun en huomannut. Söpöä komediaa on tarkoitus löytää. Luin aikoinaan Hidamari Sketchiä ja mietin, olisiko siinä ainesta Suomeen. Valitettavasti en usko, että se menestyisi. Se oli muistaakseni enemmän jonkinlaista herttaisuudella tunnelmointia kuin komediaa (ainakin ekassa kirjassa). Minä itse pidän sellaisestakin, mutta useimmiten meno on liian japanilaista ollakseen lystiä keskivertolukijalle. Kun vitsaillaan, niin hauskuus revitään usein sen verran pienistä asioista, että niitä ei huomaa kuin kulttuuria hyvin tunteva.

    Vastaa
  2. Marras

    Gabriel Dropout kun on kohta saanut Japani julkaisun kiinni niin olisiko mahdollista saada jokin toinen söpöt tytöt slice of life manga kuten esim. Hidamari Sketch? Tunnetaan myös nimellä Sunshine Sketch.

    Vastaa