Re: Cosplay-neuvoja

Home Forums Sekalaista Cosplay Re: Cosplay neuvoja Re: Cosplay-neuvoja

#50345
Taiga
Member

Minorea wrote:

No, sitten taas kysymyksiä minun puolelta. Hankin nyt sittenkin kankaan tuohon Winry cosplayhin Fullmetal alchemistista ja tänään olisi tarkoitus alkaa hiljalleen asua kasailemaan. Kysymys vaan kuuluu, onko Winryn haalarissa napit vai vetoketju?

Vetoketjulta se ainakin minusta näyttää.

Tarkistin asian selaamalla muiden ihmisten cosplaykuvia ja ainakin hän on käyttänyt vetoketjuratkaisua. Vetoketju on myös loogisempi vaihtoehto, koska yleensä työhaalareissa on vetoketju JA napit, joilla estetään pölyn tuleminen alla oleviin vaatteisiin. Menisin itse siis vetoketjun kanssa, mutta jos se ei onnistu, tiheä napituskin ajaa asian. Tärkeintähän kuitenkin on, että puku pysyy vyötäröllä/lantiolla eikä siihen osaan, joka ei ole solmittuna lantiolle, tule mitään ylimääräisiä kuoppia tai kohtia, jotka paljastavat haalarin alla olevat vaatekappaleet (sehän ei olisi kivaa).

Koska jokaisessa Taiga-chaman viestissä pitää olla opetus, kerrotaan tässä nyt samantien, että jo valmiita cosplaypukuja on joskus hyvä käyttää referenssinä, mutta muiden ratkaisuihin ei kannata luottaa sokeasti. Muiden virheistä oppiminen on hyvä asia.