Re: Cosplay-neuvoja

Home Forums Sekalaista Cosplay Re: Cosplay neuvoja Re: Cosplay-neuvoja

#50439
Taiga
Member

*Gaara* wrote:

Haluan tietää kaiken cosplay kisoista. Cossaisin ekaa kertaa A-conissa. Ja huomasin että olen lievästi ulkona… Joten kertokaa oi viisaat ennenkin cossanneet. 😀

Riippuu kisasta, mutta voin kertoa yleisesti.

Kisaan osallistuminen alkaa ilmoittautumisella. Jos kyseessä on Cosplay Finland Tourin kisa (Kuplii, Tracon, Acon), joudut rekisteröitymään Anikiin, jotta voit mennä ilmoittautumaan. Jos kisa ei ole CFT:n, tapahtuman nettisivulta löytyy yleensä lisäohjeita. Myös CFT:n kisoissa ilmoittautuminen löytyy kotisivulta, mutta myös täältä
Loppu on helppoa: Seuraat vain ohjeita ja ilmoittaudut. Muista etsiä HYVÄ kuva puvustasi ja liittää se ilmoittautumiseen. Tuomarit tarvitsevat kunnollisia kuvia, jotta voivat katsoa miten sijoitut (jos sijoitut). Kun olet ilmoittautunut, saat yleensä conia ennen varmistusmailin, jossa kerrataan aikataulut ja käytännöt.

Yleensä kisaan pitää ilmoittautua myös paikan päällä, noin pari tuntia ennen kisaa. Kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi, saat numerolapun, sinusta otetaan valokuvat ja saat tutustua kisalavaan (kannattaa tarkistaa reitti, jota pitkin pääset lavalta pois!) ja kysellä kysymyksiä järjestäjiltä, jos näin haluat. Ajasta riippuen voit myös poistua backstagelta ja tulla takaisin sovittuna aikana. Itse kisa on nopeasti ohi.

Kisaajat järjestetään jonoon numeron mukaan ja sitten odotellaan sen aikaa, että sali täyttyy yleisöstä. Kun yleisö on saatu saliin, juontaja menee lavalle ja aloittaa alkuspiikin. Sitten varsinainen kisa alkaa. Juontaja(t) kutsuu kisaajat numerojärjestyksessä lavalle ja saattaa mainita hahmon ja pukuilijan nimenkin (tai nikin). Kisaaja menee lavalle ja siihen jäädään hetkeksi poseeraamaan. Tämä on tärkeää, koska monilla on tapana juosta lavan läpi niin, että kunnon kuvia ei saada. Jääkää siis lavalle ja laskekaa hitaasti kymmeneen – helpotatte kuvaajien elämää. Juontaja saattaa myös haastatella kisaajia, joten kannattaa valmistautua lavalla puhumiseen. Vastausten ei tarvitse olla henkeviä, mutta kannattaa silti vähän miettiä mitä sanoo. Jos/kun kisaaja on haastateltu, lavalta poistutaan nätisti ja mennään istumaan kisaajille varatuille paikoille salin eturiveille. Paikoilla istutaan kunnes tuomarit ovat tuomaroineet ja kisa on ohi tai sitten kisaajat kuvataan lavalla ja joudut nousemaan hetkeksi ylös.

Jos kuitenkin olet niin onnekas, että pääset palkinnoille, juontaja kertoo numerosi (ja nimesi ja hahmosi) yleisölle ja menet vastaanottamaan palkinnon. Yleensä kisaajat jäävät lavalle odottamaan, että kaikki palkinnot on jaettu ja lopuksi teistä otetaan yhteiskuva. Kun kisa on ohi, voit poistua viettämään loppuconin omassa rauhassasi.

Käytänteet tosiaan riippuvat täysin tapahtumasta (esim. Aconissa kokeillaan tänä vuonna muutamaa uutta juttua, mutta ei niistä sen enempää), mutta about näin ne menevät. Jos jäi kysyttävää, Taiga-chama auttaa mielellään!