Re: Cosplay-neuvoja

Home Forums Sekalaista Cosplay Re: Cosplay neuvoja Re: Cosplay-neuvoja

#50902
Taiga
Member

Minorea wrote:

Taiga, pakko sanoa että tuohon Googleen kannata nyt sokeasti luottaa. Sama kun etsii esim. tatuointihintoja, ne ovat niin radikaalisti erilaisia, että voi heittää hinnaksi Googlen perusteella 20-1000€. Lähinnä nyt kyselin, onko kokemuksia porukalla ja olisiko ottanut missä, että saisi käsityksen oikeasta hintaluokasta.

Peruukit on jees minulla on niitä, mutta pakko sanoa, että omat hiukset voittaa jos niitä on mahdollisuus käyttää. Omat hiukseni ovat sen verran pitkät, että niitä on hankala saada peruukin alle ja peruukki on aika kuuma, ei sille voi mitään. Kanssa se, että joudun vielä armeijan baretin laittamaan peruukin päälle ja baretti on tarkoitettu pidettäväksi ilman peruukkia, niin epäilen että en enää sitä peruukin kanssa pähäni saa.

Mutta jos sinulla on, Taiga, heittää joku sivusto jolta voi tilata halvalla ilman tullia aidon näköisen, n metrin pituisen blondiperuukin niin heitteletkö? Aina voi yrittä barettia tunkea päähän peruukinkin kanssa.

Totta on, että Googleen ei saa luottaa, mutta koska kävin läpi vain yhden sivun, en sanokaan että tietoni ovat päteviä. Pointtina kuitenkin oli, että hiustenpidennykset tulevat kalliimmaksi kuin peruukin hankkiminen, koska kuituperuukit maksavat yleensä korkeintaan sen 50 euroa (plus postikulut). Aitohiuksiperuukit ovat tietysti asia erikseen eikä minulla ole niistä kokemusta, joten en voi sanoa niistä muuta kuin, että kalliita ovat.

Peruukit ovat painavia ja kuumia. Usko pois, olen käyttänyt niitä ensimmäisestä puvustani alkaen ja kokemusta siis on. Olen myös lukenut muiden ihmisten kokemuksia pitkistä hiuksista ja peruukeista ja useimmat selviävät. Omat hiukseni ovat tarpeeksi pitkät, että niilläkin on vaikutusta peruukin käyttöön. Kannattaa laittaa pitkät hiukset leteille peruukin alle ja käyttää peruukkisukkaa (sen voi tehdä vaikka sukkahousuista), niin peruukin pitäminen helpottuu. Hiusten leikkaaminen on tietysti sekin vaihtoehto, mutta ymmärrän että hyvin pitkistä hiuksista on vaikea luopua, koska ne ovat todellakin nätit. Jatkan silti peruukkien suosittelemista, koska ne vaan ovat todistaneet itsensä hyviksi pitkällä aikavälillä ja tuhansia ja taas tuhansia pukuilijoita tarkkailtaessa. Cosplayhan on tuskaa, verta ja hikeä eikä se kannata, ellei kärsi (kovasti).

Muistutan myös, että peruukit eivät koskaan ole kuin omat hiukset eivätkä kuituperuukit (varsinkaan pitkät) näytä aivan niin realistisilta kuin oikeat hiukset. Pitkiä peruukkeja pitää hoitaa hyvin eikä harjaaminen ole kovinkaan suositeltavaa. Lyhyen eBay-haun jälkeen löytyi kuitenkin pari kohtuunättiä blondia peruukkia ja pidemmällä haulla löydät varmaan useampikin ja lopulta joku miellyttää silmää ja kukkaroa.
Pari linkkiä: Yksi,kaksi, kolme, neljä ja siinä ne olivatkin tällä lyhyellä haulla. Kaksi ensimmäistä ovat myyjältä, jolla on hyvälaatuisia peruukkeja ja hyvä palvelu, kolmonen on pikkuisen ohut, mutta hinnaltaan halpa (voit ostaa kaksi ja ommella ne yhteen – tuloksena eeppinen pehko) ja nelonen on sekin hyvälaatuinen, mutta Cosworxilla on korkeat postikulut ja peruukit jäävät helposti tulliin.

Paypalongelmaasi en voi sanoa mitään, mutta kyllä internetistä löytyy ihmisiä, jotka tilailevat tavaraa muille ja ovat mukavia tilaillessaan eivätkä varasta rahojasi. Itsekin sain joskus apua eräältä foorumilta ja kaikki sujui todella hyvin.