Re: Cosplay-neuvoja

Home Forums Sekalaista Cosplay Re: Cosplay neuvoja Re: Cosplay-neuvoja

#50976
Taiga
Member

Minorea wrote:

Someone wrote:

Cosplayhan on tuskaa, verta ja hikeä eikä se kannata, ellei kärsi (kovasti).

Kehtaan olla eri mieltä, koska cosplay ainakin itselle, on VAIN HARRASTUS ja minusta harrastuksen kuuluu olla sellainen, josta nauttii. En mene tuolla uimahallissakaan hampaat irvessä valmistautumaan kisoihin kun on pakko ja ui henkihieverissä verenmaku suussa koska on pakko pärjätä. Ei, vaan koska se on hauskaa.
Harrastukset pysyvät terveissä mittasuhteissa niin kauan, kuin on hauskaa. Silloin kun sitä aletaan tehdä verenmaku suussa ilman palkkaa, se menee jo sairauden puolelle.

Käyttämäni ilmaisu on vitsikäs lainaus, jota käyttävät kaikki sellaiset pukuilijat, joilla harrastus on rakas asia. Huumoria se on ja kuvaa sitä, kuinka hullua cosplay lopulta on. Suomessa tuskin on ihmisiä, jotka ovat lopettaneet koulunkäyntinsä cosplayn takia ja väkertävät 40 pukua vuodessa ja vaihtavat niitä kesken conipäivän. Se on hulluutta, ei se, että tahtoo tehdä pukunsa mahdollisimman hyvin. Humoristinen suhde mihin tahansa, mitä tekee on hyvä juttu. Plus faktahan on, että cosplay ON kärsimystä, jos käyttää vaikka liian kuumaa pukua kesäilmalla tai niukkaa asua talvella tai liian pieniä/isoja kenkiä, kun sopivia ei ole löytynyt. Verta tulee kun tökkää neulallaan sormeen tai kuumaliimaa reiteensä ja hiki nyt on ihan luonnollinen juttu, jonka eritystä ei hevillä estetä. Minä olen ainakin sen verran masokistinen, että pieni tuska ei haittaa ja samaa sanovat muutkin tuntemani cosplayerit.

Minorea wrote:

Katie Berryltä (muistaakseni nimi meni näin) ulkomailta saa tilattua peruukeille tarkoitettua geeliä, joka tasoittaa, siloittaa ja vie takut pois peruukeista, sitä kannattaa käyttää jos peruukkeja käyttää

Korjaan, se on Katie Bair ja hyvä kauppa onkin. Niille, joille kauppa ei ole tuttu, Katie Bair Petting Zoo. Kannattaa katsella peruukkeja, koska monet niistä ovat aika hienoja ja todella hinnakkaita. Katie ei ilmeisesti enää ota tilauksia vastaan kuin eBayn kautta, mutta lahjakkaita peruukkistailaajia on onneksi muuallakin (kuten God Save the Queen Fashions, joka on jenkkiläinen cosplayputiikki – ammattitaidoltaan varmaan se kaikkein paras).
Olen tilannut Katielta Heat Sealerin ja nätisti tuli Suomeen. Kohdasta Wig Supplies löytyy myös peruukkiharjoja ynnä muuta kamaa, joita tosin saanee myös kotimaasta, jos löytää hyvän peruukkiliikkeen (kuten aiemmin mainittu Jyväskylän peruukkipuoti).
Peruukkeja voi hoitaa myös veden ja hoitoaineen lantrilla, jota ainakin minä harrastan kustannussyistä. Kaikkiin peruukkeihin sekään ei tosin toimi, koska vappuperuukkien laatu on mitä on ja toyokalon/kanekalon ovat huomattavasti parempia kuituja.

Minorea wrote:

Linkit eivät jostain syystä aukea minulle vaikka kuinka painelee, naputtelee tai yrittää hakea koodin kautta linkkejä. Mutta hyvä jos peruukkeja löytyy halvalla, minä vaan en saa noita auki.
Onhan mm. pilailupuodissa, mutta ne peruukit kyllä vähän on mitä on. Olisi mukavampi saada parempilaatuinen, aidolta näyttävä. Nuo mitä minulla nyt on, on kumminkin suht laadukkaita ja halvin oli 40€ peruukki. Kalleinta kehtaa sitten edes ääneen sanoa.

Hassua. Kyllä ne minulla ja muillakin ihmisillä toimivat. Jos haluat, voin laittaa peruukit FreezePageen, joka toivottavasti toimii. Myös suomalaisesta huuto.netistä löytyy aika laadukkaita peruukkeja, mutta niissä on kyllä aika paljon korkeampi hinta kuin noissa eBayluomuksissa. Linkeissä olevat peruukit maksoivat kuitenkin 40 taalaa (eka) ja 28 taalaa (toinen) ja koska niillä on sama myyjä, postikuluja tulee kymppi. Kolmonen on 28 taalaa postikulujen kera ja cosworxin peruukki on 40 taalaa plus parin kympin postikulut.