Re: D. Gray Man

Home Forums Manga Mangasarjat D. Gray Man Re: D. Gray Man

#39438
Kyoka8
Member

Ihan mukava sarja on, kyllä DGM lempisarjoihini kuuluu. Olen lukenut melkeimpä kaiken ilmestyneen mangan, mutta minusta toiminta painotteisia shounen-sarjoja on kivempi katsoa animena. Kunnon shounen iskee minuun todella kovaa.
Juoni ihan hyvä ja mukaansatempaava, vaikkei ehkä siitä kaikkein omaperäisimmästä päästä, eikä myöskään miljöö.

Animen musiikki sopii DGM:iin oikein hyvin, mutta ei se muuten mitään kovin loistavaa ole. Kolmas op-kappale kylläkin oli hyvä.

Isoimman vaikutuksen minuun tekivät kuitenkin hahmot. Ehdoton lempihahmoni on Kanda. Myös Lavi ja Tyki on kivoja. Lavin seiyuu Kenichi Suzumura on yksi lempi-seiyuistani. Jaarli on myös mielenkiintoinen pahis. Monien henkilöiden persoona tosin on ehkä vähän överiksi vedetty, esim. Mirandan.

Allen ja Lenalee puolestaan ovat varsinaiset mätäpaiseet koko sarjassa. Allen on niin persoonaton peruspäähenkilö, kuin vain voi olla. Allenilla on synkkä menneisyys, viimekädessä hän voittaa kaikki taistelut et cetera. Lenalee on oikeastaan vielä ärsyttävämpi. Mokomalla naikkosella ei tunnu olevan muuta tehtävää, kuin täyttää DGM:n naiskiintiö, joten se persoonallisuus ollaan voituu jättää taka-alalle. Lenalee myös itkee, ja huolestuu kaikesta.