Re: Fullmetal alchemist

Home Forums Manga Mangasarjat Fullmetal alchemist Re: Fullmetal alchemist

#40343
Ansku-chan
Member

Oi, FMA on todistus erehtyväisyydestäni <3
Olin niin varma etten halua lukea sitä, vaikka kaverini kovasti hehkuttikin. Sitten tämä samainen tyyppi lähetty vuosi sitten joululahjaksi ekan osan. Lopun voi varmaan arvata…?
Hyvä puoli näiden vanhojen sarjojen lukemisessa on, että voi ostaa kaikki edelliset osat sitä tahtia kun haluaa, jos jää jännään kohtaan ei tarvitse harmitella että vitsit, tahtoo tietää miten jatkuu 8DD Juu, ostin sitten nopeasti aiemmin ilmestyneet FMA’t, osassa 13 pääsin kai mukaan julkaisutahtiin.
Tämä on FMA’n lukemiseni historia.
Aioin alkaa listata tässä mikä FMA’ssa on niin hyvää, mutta tajusin, että kannattaisi mielummin kysyä, että mikä EI ole. Piirustustyyli, huumori, hahmot, juoni, kaikki on loistavasti toteutettu. Tälle mutkikkaalle mutta silti järkeen käyvälle ja älykkäälle juonelle ei muuta voi kuin nostaa hattua.

Lempihahmoni? Hohoo. Pitkään oli Ed, mutta… Roy Mustanghan on seksikäs! 8DD No, että semmoista (kuittaa pikkuinen otaku, joka alkaa melkein hyppiä aina nähdessään Royn uudessa osassa).
Mutta kuten jo sanoin, kaikki hahmot on hyvin toteutettuja.
Kaikissa sarjoissa, kirjoissa ja mangoissa jne jne osaan vain katsoa kunnioittavasti, jos tekijä on oikeasti miettinyt tapahtumapaikkaa (mikäli kyseessä on fantasiaa tms) ja tarinan maailmaa kunnolla. Luonut sille historian ja eri kansoja, kaikenlaista. Tämä toteutuu mm. Taru sormusten herrasta (Tolkien teki kartankin!) ja sitten Fullmetal Alchemistissa.

Että… rakastan FMA’ta. Kunnioitan Hiromu Arakawaa.