Re: Fullmetal alchemist

Home Forums Manga Mangasarjat Fullmetal alchemist Re: Fullmetal alchemist

#43119
Lambo
Member

Animena katsoin sarjan silloin aikoinaan, kun subilta näytetiin. Sarja oli hieman erilainen, kuin silloiset sarjat joita seurasin, joten toi mukavasti erilaisuutta kehiin. Animointi oli onnistuttu suhteellisen hyvin tekemään, eikä anatomiat yms. menneet kauheasti metsään, joten tuli sitten se kokonaan katsottua.

Mangaa aloin vasta hieman myöhemmin seurata, kun aluksi ei niin innostanut. Yhden pokkarin kuitenkin luettuani tykästyin manga versioon huomattavasti enemmän, kuin animeen. Mangassa tunnelma välittyy vahvasti ja on lähes koko ajan hyvin läsnä. Ilmeet ja eleet ovat myös paremmin esillä, sekä tarinassa pysyy paremmin mukana, kun pystyy helposti kertaamaan tapahtumia omalla tahdilla. Piirtojälki on ehdottomasti mieleeni, joten se tuo myös paljon iloa lisää.

Sarja on hieman tumman puhuva koko ajan, mutta pienet huumori pläjäykset tuovat kivaa kevennystä. Loistava sarja kerrassaan, jota luen hyvin mielelläni. Vielä ei ainakaan ole alkanut suuremmin kangertelemaan edes. Niin, ja Roy on suosikki hahmoni. Alkemisti suuntaus on kiehtova ja heppu on muutenkin sopivan mystinen.