Re: Kuinka tutustuit mangaan?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Kuinka tutustuit mangaan? Re: Kuinka tutustuit mangaan?

#51124
jossuli-^^-
Member

Mangaan oon tutustunut ensin animen kautta.Eka anime mitä oon kattonut on tainnut olla jotain sellasia kun Lady Lady,Sandybell,sitten oli joku Superperhe(muistaakseni)ja tietysti Hopeanuoli, vhs videolta katsottuna…vuonna 80 jotain.Sillon jo ajattelin et tää on hienoin piirto tyyli minkä olen nähnyt.(Taisin olla ihan alaluokilla silloin.)Siihen aikoihin tuli myös telkusta se vanha versio Totorosta ja tietty olin ihan innoissani.(Vaikken silloin vielä tiennyt muuta kun että ne oli japanilaisia piirrettyjä.
Kun sitten Sailor moon tuli ruotsin kielisenä muistaakseni canal+:lta(vai oliko se filmnet sillon?)tajusin jo että animeahan tämä on.Siihen aikaan taisin piirrelläkin jonkinmoisia mangahahmoja.
Lopullisesti hurahdin kun Ranma ilmestyi kauppoihin suomen kielisenä.Siitä asti on tullut kerättyä monta pienempää sarjaa ja muutama isompi(Ranma,Fushigi Yuuki,Inuyasha)Tosin Inuyashahan jatkuu vielä.
Nykysin on melkein sama mihin kirjaan tartun se tulee ahmittua lähes kerralla.Kuitenkin kaikkein parhaat sarjat on pakko kerätä itelle 😉