Re: Kuinka tutustuit mangaan?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Kuinka tutustuit mangaan? Re: Kuinka tutustuit mangaan?

#40810
mimeko
Participant

Muistan tarkalleen^^ Olen varsin uusi tässä harrastuksessa, vaikka joskus luullaankin että olisin sen parissa ollut jos vuosikausia… Mutta kaikki alkoi lokakuussa 2005. Olin helsingin kirjamessuilla siskoni kanssa. Messut alkoivat mennä kiinni ja olimme sopineet isämme kanssa, että tapaamme Egmontin kojulla. Menimme sitten siskoni kanssa sinne odottelemaan isää, joka oli tapansa mukaan myöhässä. selailimme pöydällä olevia sarjakuvia, ja muistan ihailleeni ainakin Ragnarökin kansia… Kun isä sitten ilmestyi paikalle, hän kertoi että se on sitä mangaa ja lupautui maksamaan meille pokkarit jos tahtoisimme tutustua siihen. Tietysti kun ilmaiseksi saimme, niin aliomme sitten katselemaan "suurta" valikoimaa. Päädyimme Time Stranger Kyokoon koska se näytti hienolta (yksityiskohtaiselta) ja messutarjous kun oli, saimme koko kolmiosaisen sarjan edullisesti… Muistan kun autossa aloin lukemaan ensimmäistä, ja isäni yritti selittää mietn päin sitä pitää lukea : D

En sitten Time Stranger Kyokosta innostunut yhtään, tajusin siis alusta lähtien ettei shoujo ollut se minun juttuni… Se Kuitenkin herätti kiinnostukseni, ja seuraavaksi olikin vuorossa Kirjaston One Piece jota aloin jo saman vuoden jouluna keräämään, sekä Inuyasha, jonka 3. pokkarin ostni vuoden 2006 tammikuussa…. Yllättävän pian siirryin englanninkielisiin, kun en ollut tyytyväinen suomen tarjontaan, eli ohitin kokonaan sen monille manga harrastajille tyypillisen "ihQutus vaiheen" jossa kikatetaan, hoetaan kawaii, luetaan kaikkea mitä suomeksi tulee ja koetetaan päteä olemattomilla tiedoilla. kiitos siitä, olin siis rookieface ja hyppäsin siitä suoraan "vakavaksi harrastajaksi".

Ja voin kertoa, että en lapsena nähnyt IKINÄ hopeanuolta. Olen tässä poikkeuksellinen, mutta en ihan oikeasti ollut edes kuullut koko sarjasta ennen manga harrastukseni aloitusta… ja sama koski sailor moonia sekä DB:ta *me tynnyrissä kasvaneet* En pienenä katsonut paljoakaan telkkaria, eikä meillä mikään subtv näkynyt… joten muumeja, sherlock koiraa ja muita tällaisia lasten ohjelmia lukuun ottamatta tuo Kyoko tosiaan oli ensikosketukseni mangaan ja animeen.