Re: Manga vai Marvel?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Manga vai Marvel? Re: Manga vai Marvel?

#41424
pikku-oRkki
Member

Ehkä siinäkin mielessä tämä Manga vai Marvel -vertailu on vähän ’epäoikeudenmukainen’, koska Marvel on vain yksi kustantaja kun taas manga käsittää kokonaisen skaalan (japanilaista) sarjakuvaa sisälleen, joten siihen sisältyy melkoisen monia eri kategorioita. Sen sijaan Marvelin sarjakuvissa on jollain tasolla jotain yhteistä kaikissa.

Mangalla on tässä etulyöntiasema ainakin siinä, että se ei ole jämähtänyt yhteen tiettyyn tyyliin (vaikka toisaalta tuntuu, että ihmisillä jotka eivät mangaan ole tutustuneet, on aina tietynlaiset stereotypiat ja he luulevat kaiken mangan olevan samanlaista). Marvelin sarjakuvissa taas on ongelmana mun mielestä se, että piirrokset ovat usein hieman persoonattomia ja hirmu raskaita lukea yltiörealistisuuden takia. Tai no okei, ei niiden supersankareiden muskelit ehkä ole maailman realistisimpia, mutta ehkä ymmärsitte pointin 🙄 Ja toisaalta, uusimmat Spiderman-lehdet tuntuvat ainakin joidenkin piirtäjien osalta vivahtavan jo erilaisempaan tyyliin, mutta muutos on hidasta ja jotenkin kuvittelin että tässä nyt lähinnä puhutaan klassikoista.

EDIT/ Tuli muuten mieleen, enkä löytänyt tähän netistä nopeasti vastausta: kenen kustantama Sin City on? Ei ainakaan Marvelin ilmeisesti, mutta onko se sitten DC Comicsin/Vertigon?