Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#52082
Daiki
Member

Ketju on kaikessa huvittavuudessaan mielenkiintoinen, jotenka tulen antamaan omankin mielipiteeni asiaan.

Tapahtumissa on tullut käytyä vuodesta 2004 ja tasan kahdessa tyytynyt siihen normaaliin valintaan. Koinko oloni ulkopuoliseksi ilman cosplay asua? Sainko mulkoilevia katseita, ellei ihan huutojakin perään?
En. Olin aivan normaali ihminen kuten kaikki ne cosplayaajat asujensa alla. Tein aivan samoja asioita kuin silloinkin kun asusteen päälleni laitoin; hengailin, juttelin kavereiden kanssa ja katselin myyntipöytiä. Jos miinustetaan poseeraaminen. Itseasiassa täytyy todeta että olen todella laiska poseeraaja. Jos ei ole tottunut sanaan "ei", saa luvan varautua pettymään jos toivoi kovasti ikuistavansa minut kameraansa. Kutsukaa minua miksi haluatte, sehän on teidän mielipiteenne.

Jos puhutaan toisista, jotka eivät asuja pistä päällensä, eivät he minusta ansaitse sen huonompaa kohtelua kuin ne, jotka tunkevat riemunkirjavat peruukit/heppeneet/raitasukat/lolita vermeet ym. ym. päällensä. Kaikki eivät yksinkertaisesti jaksa tai halua pukeutua erilaisemmin. Minusta oli vaihteeksi mukavaa olla omissa vaatteissani paikalla, kun pynttäytyä kotona ties kuinka kauan ja kulkea epäkäytännöllinen asu päällä tapahtumassa. Joka ei usein kesällä ole mitään shortsi/t-paita mallia, jotenka kuumuuskin pukkaa tulemaan tuskalliseksi. Cosplayattomuuden yhtenä plussana mukavuuden lisäksi on myös oma rauha. Syy, miksi en usein poseeraa kameroille, ei ole aina pelkästään laiskuuden vaan oman rauhan takia. Pyydän toki anteeksi jos luulette meidän olevan mallinukkeja, jotka suostuvat muitta mukisematta kameranne eteen. Pahimmillaan minua on pyydetty viidesti peräjälkeen kameran eteen, mikä oikeasti alkaa ärsyttämään hiljalleen. Lisäten asiaan se että parin minuutin välein saattaa tulla jälleen uusi pyytäjä. No thanks. Teen joskus poikkeuksia jos kyseessä on lapsi, vanhempien ihmisten pitäisi kyllä osata ottaa vastaan kieltäytyminen. Jos ei kohtelias "ei" auta, niin osaan kyllä sanoa töykeästikkin saman asian. Ruinaaminen ei minun kohdallani johda haluamaasi tulokseen.

Vielä en ole kummemmin törmännyt conikansaan, joka päinvastoin inhoaisi cosplayta. Vaikka pakko ei ole asusteeseen tälläytyä, kuuluu cosplay kuitenkin suurena osana tapahtumia mutta joka ei minusta siltikään vie huomiota muista asioista. Pidän cosplaysta mutta ne kaikki asukilpailut/esitykset eivät minua kiinnosta. Sen sijaan muu tarjonta kylläkin. Itse siis tutustun tapahtumissa monipuolisesti eri asioihin. Muuhunkin kuin cosplayaamiseen.