Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#46266
räsynukke
Member

Itse en ole koskaan cossannut, vaikka olen coneissa käynyt, eikä räsynukkea luultavasti cosplay puvussa tulla näkemäänkään ainakaan ennen ensi A-conia. Eli oma mielipiteeni on, ettei se cosplay ole mitenkään pakollista, ihmisiähän ne cossaajatkin ovat.
Täytyy sanoa, että alkoi pikkasen kyrsiä kun luin noita kommentteja tyyliin "Tavikset vie tilaa cosplayaajilta!". Haloo, tuo kuulostaa siltä, että costplayn harrastajat asetettaisiin jossain sairaassa luokkajärjestelyssä korkeammalle kuin ne jotka eivät cossaa, tai kuten Mimeko sanoi, kuin cossaajat olisivat jotain jumalia. Ja se kuinka niitä, jotka eivät cossaa, sanotaan "taviksiksi". No okei, ulkomuotonsa puolesta he näyttävät enemmän "normaaleilta", mutta entäpä mieleltänsä? Jotenkin olen itse mieltänyt sanan tavis tarkoittavan lähinnä mielikuvituksetonta seinään sulautuvaa hyyppää siellä taka vasemmalla, vaikka hän olisi miten pukeutunut. Mutta kuten sanoin, tämä on vain oma näkemykseni sanasta, saattaahan olla, että sanaa käyttäneet ovat tarkoittaneet vain pukeutumista, mutta silti.
No joka tapauksessa näistä jotka eivät cossaa… Aivan, he ovat tulleet coniin, joten ehkäpä hekin ovat kiinnostuneita mangasta/animesta/japanilaisesta kulttuurista, vai mitä? Eihän se, herranjestas, että on hieno (tai vähemmän hieno…) cossipuku tarkoita, että on kiinostunut enemmän anmangasta ja Japanista, kuin se joka pukeutuu normaalisti. Ja vielä se, että he ovat cossaajien hauskanpidon tiellä.. Eli heillä ei siis voi olla yhtä hauskaa kuin niillä jotka cossaavat?!
Ja ajatelkaa nyt, jos conin ovessa (kuten Shoe sanoikin) lukisi "vain cossaajille". Tai jos järjestysmiehet partioisivat käytävillä heittäen ulos jokaisen joka on pukeutunut normaalisti. Tai jos maksullisen conin jonossa cossaajat saisivat etuilla, ja kun tupa on täynnä cossareita lopuille sanottaisiin: "Sori, mutta cossaajat ovat teitä innostuneempia tästä conista, he ovat paljon fiksumpia ja hauskempia kuin te, joten te ette nyt mahtuneet tänne. Mutta hyvät jatkot kuitenkin." Olisi varmaan ihan älyttömän hauskaa, eikö…
Minä lähinnä ajattelen, että cosplay on hyvä lisämauste coneille, omia lempihahmoja on kiva bongailla jne, mutta eivät ne cossaajat ole tavallisesti pukeutujia millään lailla parempia.