Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#49804
Taiga
Member

RRRRRRRAAAAAAAGEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!

Tämä ketju on täynnä idioottimaisia vastauksia, joten minun oli aivan pakko tulla kertomaan epätietoisille ihmisille elämän pieniä tosiasioita. Kuunnelkaa ja oppikaa.

Conien säännöissä ei ole mitään sääntöä cosplayasujen pakollisuudesta. Tärkeintä on pukeutua vaatteisiin. Ihan rehellisesti sanottuna, katson tapahtumissani mieluummin niitä tavallisiin farkkuihin ja t-paitoihin pukeutuvia yksilöitä, kuin sitä valtamassaa, jolla on ties mitä hörselöä ja sörselöä päällä. Ihan oikeasti, monet, jotka yrittävät pukeutua hienosti, epäonnistuvat siinä täydellisesti, koska eivät VAAN OSAA. Miksi teet itsestäsi pellen epäsiisteillä vaatteilla, kun voisit mennä ihan tavallisissa vaatteissa tapahtumaan. Coni ei ole mikään otakun taivas vaan julkinen tilanne ja julkisissa tilanteissa on hyvä miettiä miltä sitä oikein näyttääkään.
Sama juttu on muuten puolicosplayn kanssa. Se on rumaa, ällöttävää ja tekee hallaa harrastukselle, jonka jotkut ottavat ainakin melkein tosissaan. Miksi mennä coniin pitkillä hiuksilla ja tissit täysin vailla bindausta ja väittää, että on nyt L? Miksi tunkea päälleen keskeneräinen puku vain siksi, että saa huomiota monilta conikävijöiltä, kun on pukeutunut massan suosimaksi hahmoksi? Miksi sitä pukua ei voi aloittaa aikaisin ja tehdä se ainakin parhaan taitonsa mukaan ei tunkea päälleen vääränkokoisia vaatteita tai liian pitkiä hameita? Jos puku on nätti ja hyvin tehty, tulet itsekin iloisemmaksi (jos sinulla on yhtään itsekriittysyyttä, joka näyttää hyvin monilta puuttuvan) ja olet varmempi puvussasi. Huonosti tehtyä pukua saatetaan sitä paitsi conikiusata ja sitähän kukaan ei halua, eihän? Ei cosplayssa ole tärkeintä se, kuinka paljon huomiota keräät kanssaconilaisilta vaan tärkeintä on nähdä vaivaa pukunsa eteen ja olla tyytyväinen omiin onnistumisiinsa. Myöskään halit eivät kuulu cosplayhyn – ne saattavat tuhota hienon puvun totaalisesti.
Jos minulta kysytään, kieltäisin puolicosplayn coneista ja käskisin vaihtamaan tavallisiin vaatteisiin sen sijaan, että pukeutuu vaikka Sexy no Jutsu-Jirayaksi.

Mikä tämä juttu on, että kaikki eivät osaa tehdä pukujaan tai jaksa tilata niitä Jenkeistä? Oikeasti, Jenkkilässä on tasan pari cosplaypukuja valmistavaa putiikkia ja niissäkin on alle kymmenen työntekijää. Kyllä ne ostetut puvut sieltä Kiinasta tulevat, suurista tehtaista, joissa on satoja ompelijoita.
Oletteko muuten kuulleet vaikka ihmisistä, JOITA COSPLAY EI KIINNOSTA? Vain henkilö, joka ei ole koskaan jutellut vanhemman harrastajan kanssa olettaa, että kaikki haluavat cosplayata, vaikka asia ei todellakaan ole näin. Jotkut viihtyvät paljon paremmin farkuissa ja villapaidoissa kuin tyhmässä puvussa. Mikä ongelma teillä joillakin on sen kanssa, että jotkut haluavat mennä coniin ilman jotain pukua? Eikä kenelläkään tarvitse olla mitään "Sano mua senseiks"-paitaa. Minusta koko paidan idea on ihan tyhmä ja kun niitä näkyy tapahtumissa sata, tulee vain paha olo. Varsinkin vanhemmat harrastajat tietävät olevansa sen verran uskollisia rakkaalle harrastukselleen, että ei ole pakko kuuluttaa kaikille, että "Hei, olen animefani!!". Mitä muuta erilaisten paitojen ja pinssien pitäminen on (ellei sitten jostain syytä tykkää vaikka jonkun paidan designistä tai tarvitsee välttämättä avaimenperää kotiavaimeensa).

Conien päätarkoitus ei muuten ole se, että lauma 9-14 -vuotiaita pelaa lappupeliä conialueen keskellä ja imuttaa toistensa sisuskaluja ulos, vaikka tähän suuntaan se on ilmeisesti menossa – joka on sääli, koska kaikissa uusissa pukuilijoissa on potentiaalia kehittyä Suomen parhaiksi, jos vain yritystä riittää.
Jotkut ihmiset siis tulevat coneihin ihan normaaleissa vaatteissa ja käyttäytyvät hyvin, toisin kuin jotkut cosplayerit, joiden mielestä yaoi_________show on siistein asia ikinä. Onneksi jotkut tässä ketjussa ovat miettineet myös sitä.

Koska Taiga-pon on kyyninen ihminen, voimme tähän loppuun todeta, että conithan ovat jo täynnä niitä jätesäkkejä. Katsokaa vaikka KH:n Orgyhotsjaajo13-pukuilijoiden takkeja.^_^

/end of provosoiva viesti. Vastatkaa toki, olisi oikein kiva tapella asiasta.