Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#49848
Taiga
Member

Joku sanoi jossain tämän alueen ketjussa, että Aconissa oli ollut yhteensä YLI 9000 kävijää, joista 1/3 ei ole kiinnostunut animusta, hedelmistä tai pukuleikeistä. Tajusikohan näin todennut ihminen, että Animecon JA Finncon ovat yhteinen tapahtuma (vielä hetken) ja ehkä se ei-animehippi-osuus oli vaikka skifistejä? Eikö skifisteillä ole oikeus tulla omaan tapahtumaansa, vaikka he eivät olekaan pukeutuneet skifisarjojen hahmoiksi? Useimmat skifistit ovat btw tätä massaa, joilla on parta ja tavallinen paita, eikä heitä kiinnosta anime pätkääkään – saati sitten kiljuvat cosplaynuoret.

Tiituli83-chanpontama *tui tui*, en jaksa vastata esittämiisi vastauksiin mitenkään listaamalla, mutta vastauksistasi näkee, että et ole kovin monessa conissa ollut. Voit toki korjata väitteeni, mutta käytän perusteena sitä, että et selvästikään ole tarkkaillut conimassaa tarpeeksi. On toki totta, että coneihin eksyy tavallisia ihmisiä, jotka haluavat pällistellä hassuihin asuihin pukeutuneita tyyppejä. Nämä ihmiset ovat sellaisia, jotka voivat ottaa kymmenet rape-kyltit ihan tosissaan tai sitten he voivat olla ihan mukavia ihmisiä, joita vain kiinnostaa suomalaisten nuorten harrasteet. En todellakaan tiedä, mikä on sinusta ihanteellinen conityyli, mutta arvostan silti enemmän ihmisiä, jotka menevät coniin ihan omissa vaatteissaan (ellei cosplay ole mucho impotante harrastus), kuin että esittäisivät wnb-jrokkaria tai puketuisivat j-tyyliin, josta eivät tiedä yhtään mitään. Vaikka sinusta on tärkeää näyttää erilaiselta ja huomattavalta conissa, se ei tarkoita, että muutkin näkisivät siihen tarvetta.
Näin coneissa viittä vuotta pidempään vierailleena, en voi sanoa nähneeni yhdenkään randomin tekevän mitään mainitsemaasi. Oho, unohdin Turun Aconin vuodelta 2003, jossa joku sivullinen veti conikävijää reiteen katanalla, mutta siihen se onkin jäänyt. Randomit ihmiset eivät yleensä muodosta pusupiirejä (koska heillä ilmeisesti säilyy coneissakin jokin järki). Jos sinua häiritsee noin paljon se, että coneissa on muita kuin raitasukkia, kissankorvia ja muuta mukavaa, kannattaa ihan lämpimästi jäädä pois conista tai vain tottua siihen, että kaikki eivät tule koskaan pukuilemaan tai vetämään ylleen maailman styleimpiä ernureleitä.

Tuli taas sellainen juttu mieleen, että onkohan väki tietoinen siitä, että conissa on muutakin ohjelmaa kuin cosplaykisa ja FFFFFFFFFFFFFFFaitto? Tai että fanisaabisu conin lattialla ei ole kaikkien mielestä ihan niin kivaa, kuin kuvitellaan? Joskus tuntuu nimittäin siltä, että usein unohdetaan, että coneissa on paljon paljon muutakin kuin uusien kavereiden etsiminen ja fanipalvelu lattialla. Kunhan huomautan, että ette vain unohtaisi.

Saattoi mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta cosplay ja erilaiset katutyylit on minulle hyvin SRS BSNZ ja nykyconikävijän käytös on ärsyttänyt jo pitkään. Jatkakaa~