Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#49943
Lunic
Member

Hei,

Katson itseni kuuluvaksi vanhempaan otaku/japanifani-"sukupolveen" ollessani 21v, n. 5 vuotta animea ja mangaa harrastanut henkilö. Itse saattaisin olla kiinnostunut myös Cosplaysta, mutta pääasiassa harrastukseni keskittyy animen katseluun ja mangan lukemiseen kotona, joskus kaverin kanssa. Koska olen ujo nörtti, on coniin helppo tulla pitämään hauskaa samanhenkisten ihmisten kanssa, koska ei tarvitse pelätä erottuvansa joukosta.

Minua eivät cosplayaajat, tai "tavikset", häiritse missään määrin. Molempia harrastajaryhmiä tarvitaan. Minusta olisi kovin tylsää jos coneissa ei kukaan Cosplayaisi. En lähde ragettamaan asioista, niin kuin jotkut kirjoittajat ovat nähneet parhaaksi tehdä, mutta joka tapauksessa, coni kuuluu kaikille. En suostu uskomaan, että kukaan jota ei kiinnostaisi mikään, siis yhtään mikään conissa, sinne tulisi.

Tällainen vaatteet on mun aatteet -ilmiö on ikivanha. Jo joskus muinaisella 70- ja 80-luvulla oli olemassa nuorisoryhmä nimeltä punkkarit. Kuitenkin iso osa punkkareiksi pukeutuneista ei oikeastaan ollut ajatusmaailmaltaan tai kiinnostuksiltaan punkkareita, vaan halusivat kuulua ryhmään ja ilmaista tätä pukeutumisellaan. Oikealle punkkarillehan on se ja sama minkälaisiin vaatteisiin pukeutuu, kyse on jostain ihan muusta. Sama juttu ilmenee myös Cosplayn ja animeharrastuksen piirissä: Jotkin henkilöt haluavat näyttää ulkoasullaan kuuluvansa porukkaan, enkä nyt sano etteivät he olisi oikeasti asioista kiinnostuneita, jotkut luottavat siihen ns. "sisäiseen kauneuteen" 🙂

Ja näille, jotka syyttävät "taviksia" tilan viemisestä: Voisitte joskus itsekin miettiä kuinka paljon häiritsette muita conittajia pusupiireillänne ja vastaavilla tempauksilla. Ovathan ne toki huvittavaa katseltavaa ja tuovat omaa väriään coniin, mutta kohtuus kaikessa. Itse olen pahimman luokan tilanviejätavis, sillä ohjelmasta löytyy harvoin minua kiinnostavaa sisältöä, joka ei johdu siitä ettei anime tai manga kiinnostaisi. Enimmäkseen tarkastelen tunnelmaa, juttelen ihmisten kanssa, ostan pari mangaa ja pidän hauskaa.

Sanottavaa asiaan minulla riittäisi kyllä lisääkin, mutta kirjoitus uhkaa venyä liian pitkäksi, joten lopetan tähän tältä erää.

Kirjoittaja kuuluu kuvitteelliseen "Olen animewanhus" -järjestöön.