Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#50058
Taiga
Member

Hant wrote:

Ovatko meikäläisen kaltaiset amatööri cossaajat vain wannabe-jotakin, kannattaako edes cosplayata jos tulos on mitä on verrattuna ns. "ammattilaisiin"?
-Itse en koe olevani jonkinlainen ernu/wannabe/mitä tahansa sinne päin, sillä valitsen cosplayattavan hahmon niin, että olen sujut asun kanssa (Kuroro Lucifer, Greed), mielestäni con-tapahtumissa on todella mukavaa katsella hienoja asuja, puoli cossit menee kyllä yleensä yli hilseen.

Cosplayta saavat karttamaan juuri ne hali porukat, olen luultavasti oikeasti jollain tavalla "kosketus herkkä" sillä saan kylmiä väreitä halaamisesta ja minusta tuntuu vaivautuneelta jos joku istuu liian lähellä – toisin sanoen omaan hölmön suuren henk. koht. reviirin…

Miksi ihmeessä lopettaisit, jos kerran harrastat siksi, että itse tykkäät etkä siksi, että saat nuolla muita lattialla nahkatakissa? Jokaisella pukuilijalla on omat motiivinsa, mutta näistä motiiveista jaloin on ehdottomasti se, että haluaa tehdä hahmolleen kunniaa ja yrittää parhaansa. Sitä paitsi, jotkut meistä cosplayaavat täysin tuntemattomia hahmoja ja nauttivat siitä huomattavasti enemmän kuin conin sadas nuoleva AxelRoxas – jokainen tavallaan. Jokainen "ammattilainen" on aloittanut puvuilla, jotka eivät ole olleet niin hienoja, mutta jokaisesta "ammattilaisesta" on silti tullut alansa edustaja Suomessa. Tärkeintä on, että ei jää vellomaan niihin kaappicosplayasuihin ja huonoihin vappuperuukkeihin vaan ottaa tavoitteita, kehittää taitojaan, tutkia millaiset hahmot sopivat omalle kropalle ja omien valintojen (olenko koneella vai ompelenko) kautta nousta sieltä aloittelijasta edistyneeksi. Se on mahdollista kaikille, mutta itselleen on annettava aikaa, eikä saa heti mennä tekemään vaikeimpia pukuja, koska ne näyttävät vain pahalta, jos taitoa ei ole. Cosplay on harjoittelua, harjoittelua, tiedonhakua, harjoittelua ja tiedonhakua ja sitä pitää harrastaakin sillä tavalla.

Mitä vanhemmaksi tulet, sitä harvemmin sinulta kärtetään haleja. Coneja varten kannattaa harjoitella oikein ilkeän "Ei"-vastauksen (kokeiltu, aiheuttaa pettyneitä 9-vuotiaita) sanomista, nopeaa kävelyä (juokset jokaisen halikyltin ohi kiireisen näköisenä) ja sitten kannattaa vain näyttää koko conin ajan ylenkatseelliselta ja täysin kyllästyneeltä, eikä kukaan taatusti halaa.
Ei suuressa henkilökohtaisessa kuplassa ole mitään hävettävää. Se on vain ja ainoastaan hyvä asia, koska se jättää sinut paljon turvattumpaan asemaan kuin ne alaikäiset halipusupiiriläiset jotka sitten pussailevat parikymppisiä, alaikäisten nuoleskelu kun on pikkuisen laitonta.

Sen verran pitää vielä sanoa, että jos cosplayaat (tätä ei kohdisteta sinuun, Hant, vaan kaikkiin teihin, jotka tätä luette), kannattaa olettaa, että jossain on aina joku, joka ei pidä puvustasi. Siksi ennen conia on hyvä kasvattaa paksu nahka kaikille haukuille ynnä muille. Haukkuminen ei tietenkään ole oikeutettua, mutta on paras varautua. Jos puku kelpaa sinulle ja se näyttää samalta kuin mallikuvassa, se on ookoo. Aina voit parantaa, mutta tällä kertaa se ei enää onnistu. Seuraavaan coniin sitten.

Someone wrote:

Eikö sitä muka ole jo jauhettu tarpeeksi? Kaikilla on oikeus tulla coniin ja ollan omaitsensä!

Sorps, oli pakko tarttua tuohon. Eli kyllä, coneihin saa tulla omana itsenään, mutta OMA ITSE ei sitten tarkoita sitä, että esittää olevansa hyperaktiivisempi yhteiseksi conihyväksi. Coniin tulijat ovat yleensä vähän erikoisia ihmisiä (verrattuna harmaaseen massaan), mutta sen todisteleminen ja esilletuominen ei ole todellakaan hyvä asia. Jos olet ujo, tulet omana ujona itsenäsi ja jos olet rohkea, tulet omana rohkeana itsenäsi. Coni ei kuitenkaan paljon poikkea vaikka koulusta tai supermarketista eli ne peruskäytöstavat kannattaa säilyttää, vaikka joskus näkee ihmisiä, jotka eivät edes ymmärrä pyyntöä kiitos tai sanoja "ole hyvä". Se on vähän surullista.

Ps. Jokaisen pitäisi jättää sokeriset ruoka-aineet kotiin conien ajaksi ja ottaa mukaan vaikka parit ruisleivät. Jos ihmisten verensokeriarvot eivät heittelehtisi niin paljon, kaikki olisi coneissakin paremmin.