Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#50117
esuka
Member

Aloitan lyhyesti toteamalla. Coniin voi tulla ihan vapaasti lähes millaisessa asusteessa vain. siitä ei sen enempää.

Neeko wrote:

Ja sitten kun cossataan väärää sukupuolta tai hahmoa, jonka paino on 20kg omaa pienempi voidaan kysyä, että oliko se nyt parempi vaihtoehto kuin tulla omissa tavallisissa vaatteissa paikalle? Jos cossaa, voisi edes vähän katsoa itseään ja pukuaan rehellisesti ja kysyä "onko se näköinen" ja "käykö se minulle"? Tarkoitus ei ole sanoa, että tukevammat ihmiset eivät saisi cossata vaan, että suuri osa cossaamisestahan on sitä, että yritetään näyttää siltä hahmolta. Jos ei ole itse suosikkimangahahmonsa näköinen, epäonnistuu cossaamisessa. Piste. Cossin voi (gasp!) valita myös itsensä perusteella ja silloin se onnistuu aina paremmin.

Cosplay on harrastus siinä missä moni muu, se ei rajoitu ikään, sukupuoleen, taikka ulkonäköön vaan on kaikkien harrastettavissa. Ihmisiä on myös moneen eri muottiin jos et ole tätä vielä huomannut. Hyvin harva on kuitenkaan täällä (tai muualla) sen tietyn hahmon mitoissa joten "täydelistä" lopputulosta on hyvin hankala saada. Olen sitä mieltä että jokainen saa cossata juuri sitä hahmoa mistä pitää oli sitten itse minkä mallinen vain. Kaikki eivät välttämättä osaa ommella tai värkkäillä cosplay asusteita sun muita joten on todella tyhmää alkaa väittämään että he eivät saisi cossata. Jokainen siis tehkööt tavallaan kunhan itse on tyytyväinen, ja aina voi kehittyä. Itse sanon suoraan että en osaa ommella, joten sen homman pistän osaavan ihmisen työksi. Minulle riittää kun näyttää hahmolta toki olen alkanut olemaan entistä pikkutarkempi pukuhommien kanssa. Cosplay on vain harrastus eikä mikään missikisa, itse en ole koskaan ollut lähelläkään ympärysmitoissa hahmojen kanssa ja pituus on heittänyt siinä 10cm sanon silti nauttineeni tästä harrastuksesta koska on hyvä astua välillä toisen henkilön housuihin. Jokainen siis harrastakoon mistä pitää ja omalla tavallaan se on rikkautta. Tuo oli kyllä aika itsekkäästi kirjoitettu henkilötä joka "ompelee työkseen". Piste.

Someone wrote:

niin mieluummin katsoisin tavallisia vaatteita eikä tarvitsisi hyppiä seinille siitä kun ihmiset EIVÄT VAAN OSAA. Itsesensuuria kiitos, edes vähän

Kotiin voi aina jäädä jos ei siedä muita ihmisiä tai sitten cossata henkilöä jolla on side silmillä tai muuten vaan näköetäisyys huono. Aika huonosti menee jos ei siedä muita ihmisiä sellaisina kuin he ovat.
sanon siis Cossatkaa omalla tavallanne. aina on mahdollisuus kehittyä. Hauskuus on pääasia. Se on vain harrastus. Ottakaa kritiikki vastaan. Antakaa kritiikkiä asiallisesti. ja muistakaa se on yhä pelkkä harrastus.

Offiksi meni mutta menkööt. (pahoittelen kirjoitusvirheitä :’I )