Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#50600
Raisuki
Member

Mielestäni loistavinta tässä keskustelussa on se, että ihmiset todellakin ilmaisevat eri näkökantojaan – vaikka niinsanottujen tavisten puolelle enemmistö on sitten loppujen lopuksi kallistunut. (Kuten itsekin tällä hetkellä) Luin koko viestiketjun läpi, välillä nauraen, ja välillä itkien kitkeriä kyyneleitä perustelemattomista vastauksista, mutta oman kannanottonikin ajattelin tänne kaikkien luettavaksi viskaista.

Oman coni-neitsyyteni menetin vasta tämän vuotuisessa Traconissa "taviksen" kuteissa. Olen ollut kiinnostunut cosplaysta koko anime/manga – harrastukseni aikana ja uteliaana ottanut monestakin Japanin ääriharrastuksista selvää. Katutyylit, sekä kieli, ovat erityisesti vieneet sydämeni. Cosplay ilmaantui kuvioihin vasta jälkeenpäin. Harrastukseni alkoi kuitenkin sinä aikana, kun kaikki ikäiseni tuntuivat pitävän animesta ja mangasta – samanaikaisesti todistavansa olevansa niin "tr00 fan" kuin koskaan vain voi olla. Minä en jättänyt kuitenkaan sitä villitystä rauhaan – vaan kiinnostuin aidosti. Uskon, että todella monella harrastajalla on aivan erilaiset lähtökohdat ja kaikki eivät välttämättä edes tiedä tästä Cosplay-ilmiöstä, joka suomeen on puskenut kovinkin tiuhaan tahtiin.

Nyt tästä tilanviemisestä haluaisin puhua vielä erityisesti. En ole iältäni vanhimmasta japani-harrastaja päästä, vaan tarkemmin sanoen juuri siitä sarakkeelta – joka tuntuu näitä yaoi-paneeleja erityisesti harrastavan. Toivon kuitenkin, että otatte mielipiteeni vakavasti. Kuitenkin, ettei mene aivan offtopiciksi, jatkan: Miten "tavikset" sitten muka vievät tilaa ja hauskuutta cosplayereilta? Millä tavalla? Missä tilanteessa? Ehkä kenties, kun pyytävät turvamiestä siirtämään joukon imuttelevia fanityttöjä pois keskeltä kulkuväylää – joka kaikenlisäksi on vielä yksisuuntainen? Silloinko hauskuus on pilattu, conin yhteisen hyvän parantamisen takia?

Traconissa itsekin törmäsin monen moniin imutustilaisuuksiin (joita pääosin sellaiset 13-15 vuotiaat cosplayerit pyörittivät). Milloin tehtiin fritsuja, milloin huudettiin "I’ll rape you" – milloin kiljuttiin innoissaan kun Axel ja Roxas Square enixin kingdom hearts pelistä imuttelivat keskenään porrastasanteella. Kyllä, ymmärrän fanservicen ja itsekin sallin sen. (Henkilökohtaisesti kun pidän yaoista, näin suoraan sanoen.) Mutta, eikös tässä tilanteessa se ole cosplayerit, jotka sitä tilaa vievät? Nyt en sano, että cosplayerit veisivät tilaa enkä asetu täysin vastakkaisen kannan edustajaksi, vaan viittaan conien yleistunnelmaan. Eiköhän meistä jokainen vie sen pienen tilan conirakennuksessa? Silloin voidaan linnoittautua pihalle, tai lähteä vaikka kokonaan pois conista – jos "tilanviejät" alkavat haitata. Huomioittehan, että kukaan ei ole olematon.

Traconista itselleni jäi suhteellisen hyvä mieli, lukuunottamatta muutamia "WTF? Mitä tuo nyt täällä tekee?"-ilmeitä, jotka kohdistuivat minuun conialueella kävellessäni. Liikuin pääosin yksin, koska kaveriharrastajia ei minulla oikeastaan ole. En ole osallistunut miitteihin, en harrasta cosplay-groupeja, koska en uskalla mennä ventovieraitten kanssa hihhuloimaan kylille. Joten, tyydyinpähän siihen skottihameeseen, mustiin polvisukkiin, kravattiin, sekä valkoiseen paitaan mitä kaapista nyt satuin ensimmäisenä käsiini saamaan. Monet tuntuvatkin olevan tämän "tule omana itsenäsi" – kannalla ja itsekin sitä puollan enemmän kuin mielelläni.

Cosplayn ajattelin harrastuksena aloittaa virallisesti vasta tämän vuoden Animeconissa, mutta kantani ei todennäköisesti silloinkaan muutu. En ole ajatellut menettää ensisuudelmaani tai mitään vastaavaa conien pusuringeissä tai vastaavissa. Yleensä en haluakaan erottua tuolla tavalla joukosta, sillä juuri nämä imuttelijat tuntuvat saaneen melko surkuteltavan maineen monen harrastajan keskuudessa.

Raisuki kuittaa.