Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#50803

Eräs animea, mangaa & cosplayta harrastava tuttuni vinkkasi minulle tästä keskustelusta ja ketjun läpi lukaistuani oli pakko rekisteröityä ja ottaa kantaa, vaikka itseäni ei j-kulttuuri millään tavalla kiinnostakaan ja "animeharrastukseni" rajoittuu yhteen sarjaan.

Olen järkyttynyt – oikeasti.

Mistä on lähtöisin käsitys, että con-tapahtumat ovat vain ja ainoastaan cosplayn harrastajille? Mistä on lähtöisin käsitys, että suotavin tai jopa ainoa sallittu asu on cosplay-puku? (*malttaa mielensä eikä sano pellenpuku, vaikka haluaisi*) Suurimmissa coneissa on paaaaaaaljon ihmisiä ja pienemmissäkin sen verran, ettei ainakaan minulle tulisi siinä humussa mieleenkään kiinnittää huomiota siihen, miten joku muu on pukeutunut. Tässä ketjussa on tullut esille niin kummallisia väitteitä ja argumentteja, että huh! Täällä tosiaan "keskustellaan" siitä, että miten yleisötapahtumaan tulisi pukeutua ja uikutetaan sellaisista asioista kuin hienhaju tai "tavisvaatteet". (Melkein väitän, että se hienhaju on enimmäkseen lähtöisin nimenomaan cossaajista, joilla on kilokaupalla kangasta ja muuta relettä päällä + sokerihumalaisista RAPE ME I’M UKE -animeteineistä, jotka riehuvat minkä ehtivät). Muutenkin sille osalle porukasta pitäisi järjestää joku oma pedocon.

Hauskinta on, että todennäköisesti tässä conit cossaajille! -valittajaporukassa on mukana niitä samoja naamoja, jotka hihhuloivat purjojen ja muun skeidan kanssa viime kesänä Ropeconissa. Yli puolet japsikiimailijateineistä vaikuttivat siltä, etteivät olisi tajunneet Ropeconin olevan roolipelitapahtuma. Onko ylipäätään Suomessa vielä olemassakaan sellaista konventiota, jossa olisi kirjaimellisesti cosplay-pukupakko? Kuinka järkevää olisi taloudellisesti järjestää sellainen tapahtuma, joka on suljettu kenties jopa enemmistöltä potentiaalisista kävijöistä?

Haluaisin kuulla Tiituli83:n hieman perustelevan näitä väitteitään niin kuin mielipiteitä oikeasti perustellaan, ei millään hymiötulvalla.