Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

Home Forums Sekalaista Cosplay Cosplay vs. ei-cosplay Re: Mitä mieltä olette ei-cossaajista coneissa?

#45199
mimeko
Participant

Minusta taas on jotenkin… en tiedä, törkeä ajatus, että conit kuuluisivat vain cossaajille. Eikö ole oikeutta tulle sinne pitämään hauskaa, nauttimaan hyvistä paneeleista ja penkomaan myyntikojuja jos ei cossaa? Syitäkin voi olla: kaikilla ei ole esimerkiksi aikaa tehdä cossi pukua, ja tunnen paljonkin sellaisia joilla ei TODELLAKAAn ole varaa alkaa tilaamaan valmiita asuja… ja itse en edes arvosta cossia niin paljoa jos se on "vain cossaamisen vuoksi", eikä sen eteen ole esimerkiksi nähty mitään vaivaa. Toinen on, että kaikki eivät tahdo huomiota. Esimerkiksi itse olen useissa coneisa käynyt, enkä ole koskaa cossannut koska olen yksinkertaisesti niin ujo. en tahdo, että minua vedetään mihinkään mukaan enkä ole luonteeltani samanlainen "kawaii J-ernu" joka roikuu jokaisen "hug me" kylttiä kantavan tai kantamattoman kaulassa, änkee mukaan kaikkeen ja tahtoo olla huomion keskipisteenä… nautin mielelläni vain conitunnelmasta ja mielenkiintoisista paneeleista ja tapaan hyviä kavereitani. Toki ymmärrän että jotain kyrsii jos coni alueelle tullaan "vain hengaamaan" eikä esimerkiksi olla edes kiinnostuneita itse tapahtumasta, mutta sitä on hankala lähteä kieltämäänkään… Ehkä näitä pahimpia hengaajia voisi ehkäistä pienellä pääsymaksulla?

Fieri wrote:

…Minusta se on aika tyhmää, sillä ne vain vie tilaa cossaajien hauskanpidosta. Nehän voi käydä jossain muualla joka päivä tai jotain. Conihan kuuluu cossaajille ei keillekkään taviksille jotka tulevat sitte esim. Tervehtimään kamujaan ja muutenkin hengailemaan syytä…

En voi sille mitään, mutta minusta tämä on lähinnä törkeää. vievät tilaa cossaajien hauskanpidolta… Mikä tekee cosplayta harrastavista niin paljon parempia ja korkea-arvoisempia ihmisiä, että näet cosplayaamattomien olevan jotenkin heidän tiellään? Conit eivät myöskään kuulu cossaajille: onhan se iso osa tapahtumia, mutta conithan ovat pääasiassa japani harrastajille, ja ei cosplayaamattomuus tee harrastajasta "tavista" (sanan negatiivisessa merkityksessä) mikäli hän muuten on kiinnostunut.

Ja pakko nyt kysyä: meillä on henkilö1, joka on mangaa ja animea 8 vuotta aktiivisesti harrastanut, paljolti aiheeseen ja japanin kulttuuuriin perehtynyt henkilö, joka tulee kuuntelemaan paneeleja, tekemään löytöjä kojuilta ja tapaamaan kaukana asuvia ystäviään &miittailemaan, muttei ole lainkaan kiinnostunut itse harrastamaan coslpayta. Sitten on henkilö 2. Hän on 11 vuotias tyttö joka innostui mangasta ja animesta naruton suomentamisen myötä, ja käski rikasta isäpappaansa tilaamaan hänelle ihQun sasuke asun jenkeistä. Asu saapuu kesällä, ja tyttö menee ylpeänä se päällä animeconiin kailottamaan miten naruto tulettaa. Tällöin siis henkilö 1. ei saisi tulla paikalle, koska hän on henkilön 2. tiellä, eikä edes ole "asianomainen", koska "conithan kuuluvat cossaajille"?

Tiedän että tuo esimerkki kärjisti HYVIN pahasti, mutta se selventää hyvin… ; )

Ja ihan mainintana, että ensi animeconiin kyllä mahdollisesti olen cossaamassa.