Re: Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa? Re: Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa?

#48093
Cadmium
Member

Ihmisten maut ovat niin erilaisia, että tämä olisi käytännössä hieman hankalaa. Olen miettinyt tätä muutamaan otteeseen ja osaan nimetä ainakin pari sarjaa, joita osaisin suositella. Yotsuba&! on sellainen, jonka voisin surutta antaa luettavaksi minkä ikäiselle tahansa: se on sympaattinen, hauska, selkeästi piirretty eikä juoni ei ole kummoisen rönsyilevä vaan hyvin tunnelmallisista hetkistä koostuva. Ja kukapa ei pitäisi Yotsubasta? Tästä voi hyvin jatkaa Azumanga Daiohiin, ja perustelut ovat suurin piirtein samat kuin edellisessä. Ikäiselleni tytölle (miksei toki pojallekin, mutta olettaisin sarjan kiinnostavan enemmän tyttöjä) suosittelisin Nanaa, jossa ihmissuhteet ovat hienosti toteutettuja ja sarjan teemat koskettavat ikäisiäni taatusti.

Kuten näkyy, en välttämättä lähtisi heti liikenteeseen taikatytöillä ja hillittömillä kilometrisarjoilla, vaan kohtuullisen neutraaleilla mangasarjoilla.Tässä tapauksessa ei voi kuitenkaan liikaa korostaa ihmisten erilaisia mieltymyksiä. Jos ei ensimmäinen luettu mangasarja olekaan mieluinen, niin toki voi kokeilla jotain toistesta genrestä olevaa sarjaa. Eiköhän sieltä oma suosikki jostain löydy.