Re: Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa? Re: Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa?

#40541
mimeko
Participant

EN osaa tähän sanoa mitään.

Minusta on typerää vain ajatella että mikä sopisi aloittelijalle: se kiinni ihan siitä, millaiselle henkilölle mangaa on suosittelemassa. Kaikki eivät TODELLAKAAN innostu perus shounen mätöstä jota tulee enemmän kuin laki sallii, toisille maistuisi paremmin vaikkapa historiallinen meininkin, jokin vähän realistisempi tai muu…

Jos suosittelee sellaista, joka ei kyseisen henkilön makuun sovi, niin voi sen takia pilata hyvän harrastuksen alun ja säikäyttää toisen kauas mangasta – Vähän sama asia kuin joku ei katsoisi ollenkaan leffoja, sinä tahtoisit tutustuttaa hänet niihin ja heittäisit ensimmäisenä eteen jenkkiteinikomedian, vaikka jonkun high school musicalin… itse ainkin oksentaisin sohvan alle ja vannoisin etten jatka, koska nämä "elokuvat"han ovat ihan kamalia. Pitää käyttää pääppyään ja miettiä minkä tyylinen sopii kellekin, mitään absoluuttisia aloitussarjoja ei ole ; )

Sen verran sanon, että jos kaveri osaa englantia niin tyrkkäisin kyllä käteen enkunkielisen pokkarin enkä suomennosta… ottaen huomioon minkä kaltaisia useimmat omat kaverini ovat, niin näyttäisin luultavasti ensin Hellsingiä, Rajummasta pitäville MPD Psychoa… Molemmat ovat taidokkaasti piirettyjä, hyvällä juonella & hyvillä hahmoilla höystettyjä sarjoja, joiden juoni etenee sujuvasti, hyvää tahtia.