Re: Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa? Re: Mitä sarjaa suosittelisit sellaiselle, joka ei lue mangaa?

#40604
mimeko
Participant

FinlandjinM wrote:

mimeko wrote:

Minusta on typerää vain ajatella että mikä sopisi aloittelijalle: se kiinni ihan siitä, millaiselle henkilölle mangaa on suosittelemassa. Kaikki eivät TODELLAKAAN innostu perus shounen mätöstä jota tulee enemmän kuin laki sallii, toisille maistuisi paremmin vaikkapa historiallinen meininkin, jokin vähän realistisempi tai muu…

Jos saisit päättää IHAN minkä tahansa, mikä se olisi, en ole rajoittanut tätä Suomen mangatarjontaan? Olen itsekin ehkä pikkuisen sitä mieltä, että sitä shonen-mättöä tulee pikkasen liikaa, vaikka sitä luen. Olisiko jokin urheilumanga kenties hyvä, mitä veikkaat? Toisi hiukkasen vaihtelua Suomenkin markkinoille.

Ja itse aloitin tämän harrastukesen Dragon Ballista, siinä vain oli sitä jotain, mitä Aku Ankassa ei 😀

Pahoittelen, ilmaisin itseni taas kerran epäselvästi… en siis tarkoittanut että suomeksi tulisi liikaa shounen mättöä (muutama hassu sarja, shoujoakin on enemmän), vaan sitä että näistä klassisista shounen mätöistä (naruto, bleach, one piece etc.) tulee niin paljon osia jokaisesta, ettei näin pitkää sarjaa, joka myös siis etenee varsin hitaasti, kannattaisi välttämättä suositella aloittelijalle…. mutta kuten sanottu, se riippuu.