Re: Miten teet sarjakuvasi?

Home Forums Piirtäminen Miten teet sarjakuvasi? Re: Miten teet sarjakuvasi?

#43448
Valkoinenhai
Member

Voisihan itsekin heittää jotain settiä, vaikka se kuulostaakin melko samalta, mitä edellä jo heitettiin.
Hienoja sarjissivuja muuten! :O
Ja tämä selostushan koskee vain noita mustavalkoisia sarjiksiani. Värillinen kulkee samaa rataa, mutten tussaa niitä. Väritän vain suoraan lyijykynäjäljen päälle =___=”’

Aloitus
No, meillä kuvataidekoulussa sarjakuvatyöpajassa piti tehdä joka ikisestä sivusta ruutusuunnitelma, sekä käsikirjoitus. Itse olen tämän hitaan ja raskaan (ja lisäksi tylsän) prosessin yli hypännyt, vaan piirrän suoraan ruudut A4 paperille. Ruutusuunnitelmat ja muut ovat päässäni.
Hahmottelen puhekuplien ja hahmojen paikat. Sitten alkaa tarkempi piirtäminen; hahmojen ilmeet, mahdollinen valo/varjo, tausta/maisema. Saatan piirtää hyvinkin pikkutarkkaan.

Keskikohta
Simppelisti tussaus. Tämä tapahtuu tavallisilla Suomalaisesta ostettavilla tusseilla, "suuruuksiltaan" 0.1-0.5.
Ensiksi tussaan suurimmat yksityiskohdat 0.5-tussilla, kuten ruudut, ja toisinaan myös hahmojen ääriviivoja. 0.2-tussilla tussaan suurimman osan, 0.1-tussilla kaikista pienimmät yksityiskohdat (varjotukset, silmäripset). Paksuilla tusseilla väritän taustoja ja hiuksia. Käytän joskus mustepulloa ja sivellintä suurimpiin mustiin kohtiin.

Lopeus
Kumitan lyijykynäjäljet ja tarpeenmukaan viimeistelen harmailla tusseilla tai puuväreillä. Kaiken teen siis käsin, koska olen laiska ja kykenemätön tekemään sarjakuvaa koneella. Jos olen julkaisemassa sarjakuvaa johonkin, niin saatan skannata sivun ja parannella sitä tarpeenmukaan koneella. Näin kuitenkin tapahtuu harvemmin.

Tuolla Sangatsun Galleriasta löytyy kyllä joitakin tekeleitäni, vaikkei sanalla sanoen sarjakuvaa. Tästä linkistä pääsee vierailemaan Irc-Galleriaan, mistä löytyy sarjakuvapäiväkirjaani. Ei ihan loistavinta tuotantoani, mutta kelvannee tähän hätään ;3