Re: Naruto

Home Forums Manga Mangasarjat Naruto Re: Naruto

#41905
scarecrow
Participant

Kolme kesää sitten surffasin netissä serkkuni luona ja ajauduin Youtubeen katselemaan sekalaisia videoita. Lopulta tietenkin törmäsin Narutoon ja katselin siinä sitten muutamat kymmenet Narutoa käsittelevät cosplayvideot, AMV:t ja pätkät jaksoista ja päivän päätteeksi jätin koneen jäähtymään hämmentyneessä olotilassa. Päässä pyöri älyttömästi kysymyksiä tyyliin "miksi sillä yhdelläkin on jättiviuhka?" "Minkä takia se harmaahiuksinen söpöläinen pitää sitä otsapantaa silmänsä päällä?" "Onkohan ne kaksi valkosilmäistä ja mustahiuksista sisarukset?"…ja muuta sellaista mullistavaa. Ala-asteella yksi tuttu oli ollut Naruto -fani, mutta en ollut koskaan jutellut hänen kanssaan aiheesta. Mielenkiinto jäi kytemään.

Enpä sitten tiedä, oma mangaharrastus lähti kunnolla käyntiin suunnilleen seuraavana syksynä. Jonkin aikaa edespäin, ja sain serkkuni avustuksella katseltua kaikki Naruto -jaksot fillereitä myöden, ja hyppäsin onnesta kattoon, kun sain tietää että Narutoa aletaan suomentaa. En nääs niin vain täältä perähikiältä pääse shoppailemaan uusimpia ulkomaankielisiä pokkareita (ja jotenkin ei vaan riitä sympatiaa nettikaupustelulle), joten lähimarkettiin tasaiseen tahtiin ilmestyvät sarjat ovat jees. Ja vaikka monen pannu tuntuu Naruton suomennoksen puutteiden johdosta kihisevän, itse en ole ainakaan kovin pahasti kettuuntunut Naruton puhekielisyyksistä ja niistä nk. pokemonliikkeistä. Suomenkielinen Naruto hyllyssäni on minulle luksusta.

Monikin hahmo on minulle tärkeä, mutta tällä hetkellä erityisesti Shikamaru, Kakashi ja Naruto itse ovat niitä tosi loistavia. Kaverin luona Shippuudeniinkin jo hiukan tutustuneena voisin sanoa, että pidänkin aikuistuneimmista hahmoista enemmän. Naruton toiminta on kyllä vauhdikasta, mutta välillä niin itseääntoistavaa että tuntuu samalta kuin katselisi pöytätuuletinta. Onnistuneitakin siirtoja kyllä tietenkin on.

Saa nähdä jos sitä innostuisi keräämään Naruto -oheiskrääsääkin joskus…