Re: Naruto

Home Forums Manga Mangasarjat Naruto Re: Naruto

#43254
Oboke
Member

Itse aloin kiinnostua sarjasta luettuani Anikin foorumilla Naruto-topicia ja sieltä tuli mielipiteitä monelta kantilta. Etsin oitis Youtubesta Naruton ensimmäisen jakson ja reaktioni oli: "Vau! Tämähän on aika hauska!" Hankin oitis englanniksi osat 3 ja 4. Siihen kerääminen lakkasi kun aloin käyttää rahojani muuhun.
Kun suomennosta alettiin julkaista, oli minun paljon helpompi seurata tapahtumia kun sentään ymmärsin mitä tyypit sanoivat. Naruton puhe ei haittaa ollenkaan, siihen tottuu nopeasti. Jutsujen suomennos… Noh. Onhan ne käännetty englanniksikin amerikan julkaisuissa.
Kumpikas kuulostaa paremmalta:
"Ice crystal magic mirror technique!"
"Hornan jääkidepeilit!"
Suomennos on kyllä huomattavasti lyhyempi ja minusta se kuulostaa paremmalta kuin englannin vastaava. Suomennoksessa myös jätettiin ääniefektit paikalleen toisin kuin tässä amerikkalaisessa julkaisussa. Taidan jättää tuon suomennoksen ristiriidat tähän ja jatkan jollain muulla…
Hahmot. Hahmot ovat Narutossa mielestäni oikein mielenkiintoisia. Sakurasta en ole aluksi pitänyt, mutta hei! Tyttöhän on kasvanut! Mielestäni hän ei ole enää niin ärsyttävä Sasuken perässä juoksija. Sasuke on minusta hieman yksiulotteinen, ainoa mitä hänestä on jäänyt minulle mieleen on se kamala himo tappaa Itachi. Alussa Naruto oli erittäin mielenkiintoinen veikkonen, mutta nyt chuunin-kokeiden aikana on alkanut näkyä hieman ärsyttäviä merkkejä tyypissä. Hän on voittanut lähes aina! Vaikka tyyppi kuinka haavoittuisi, hän nousee ylös muka niin rohkeana ja toitottaa: "Meitsistä tulee Hokage! En aio hävitä tällaisessa paikassa!" Mrh… No, hän on ainakin vielä ollut hauska.
Aluksi suosikkihahmoni oli Kakashi, mutta hah, näin chuunin kokeiden alkaessa aloin kiinnostua yhä enemmän muista tyypeistä kuten Kibasta (ja Akamarusta tietenkin), Shikamarusta, Leestä ja Kankuroosta. Ja tällä hetkellä ainakin Kiba ja Shikamaru ovat suosikkini. Choojista aloin kiinnostua kun pari päivää sitten aloin ladata netistä sattumanvaraisesti (ainakin melkein) Naruton animejaksoja. Sattui tuo Sasuken metästys ja vihdoin huomasin Choojista uusia mahtavia puolia. En ymmärrä miksei hän ole niin suosittu (ei häntä tosin paljoa ole näytetty) sillä hän on vahva, hänellä on sydäntä koskettava menneisyys ja hän ei ole niin kaunis poika kuin lähes kaikki muut sarjan mieshahmot.
Juonesta en taida tähän hätään sanoa mitään. Se on ehkä sitä tavallista shounenia, mutta ninjathan ovat kiinnostavia.

Seuraavaa osaa odottelen kauppoihin saapuvaksi. n_____n