Re: Omat sarjakuvanne

Home Forums Piirtäminen Omat sarjakuvanne Re: Omat sarjakuvanne

#42642
mimeko
Participant

BlackBloodMiksu: hmm yllättävän lupaavilta vaikuttavat. Olen varma, että tähän auttaa lähinnä harjoitus ja se, että opit vähitellen tuntemaan sarjasi ja hahmosi paremmin jonka seurauksena uskallat kokeilla enemmän omaa, mutta! Kannattaa varoa, ettei kopioi liikaa (ja liian ilmiselvästi) muita teoksia. Tunnustan, että Thrillerin kuvausta lukiessa tuli paljonkin negatiivisia ajatuksia: Tae Jack Blackista tuli mieleen heti Black Jack, mikä ei ehkä ole toivottavaa? en nyt kuitenkaan sano, että hahmon nimi pitäisi siksi vaihtaa, mainitsempahan vain ;P. Seuraava ajatus oli "kas, vähän muokattu versio X-menistä… erityisesti tietysti päähenkilönkuvaus, ulkonäöllisesti: rystysissä olevat piikit, ja wolverine nyt muistuttaa tietyin tavoin sutta. Kannattaa myös keksiä kliseisen "he’s the only one who can save us! the chosen one!" -selityksen sijaan joku mielenkiintoinen syy sille, miksi juuri Jackin on perustettava tämä SIDE. (ja repesin toteelisesti kun "pahisten" puoli oli nimeltään BAD…). Pahisten puolelle liittynyt veli, josta vielä tulee päähenkilön vihollinen on aika käytetty juttu – mu se ei sinällään haittaa mitään, koska vaikka idea olisi käytetty niin se vain todistaa että se on toiminut ennenkin ; ) keksit vain omaperäisiä juonenkäänteitä sun muita.

Ylipäätään suosittelen varomaan ettei tästä tule silkkaa plagiointia, ja toisaalta jos sarjakuvasi ei ole suunnattu vain lapsille, niin varo myös turhaa yksitoikkoisuutta, moniuloitteisuuden puuttumista ja LIIAN ilmiselvää hyvä-paha erottelua. Ymmärrän kyllä, ettet tahdo tuossa pikkukuvauksessa paljastaa kaikkea sarjastasi, ja että siinä on varmasti muutakin.

LooseKillVampiren kohdalla taas meinasin oksentaa, kun se kuulosti yliromantisoidulta shoujoksi väännetyltä vampyyripaskalta pikkutyttöjen päiväuniin… Kai se on kaikki kiinni toteutuksesta, ja toisaalta mikäs siinä jos kohderyhmä ovat juuri ne shoujoon ihastuneet pikkutytöt. Miksi Hyuuga muuten ylipäätään pelasti tytön? toivottavasti ei mitään "ah, rakkautta ensi silmäyksellä, ah, ihanaa!" roskaa…no joo, sama juttu: varo pitkäveteisyyttä, mustavalkoisuutta ja yksiulotteisuutta… kyllä, olen kyyninen näitä "shoujo, OMG, tis is sou jööttiä!" tarinoita kohtaan.

Ilmaisin luultavasti itseni jälleen varsin töykeästi, mutta en kuitenkaan tarkoita tätä pahalla vaikka se siltä kuulostaa: en vaivautuisi kirjoittamaan näinkään pitkää analyysia juoniselostuksistasi, jos en uskoisi, että niillä on paljon potentiaalia ; ) onnea sarjakuvien tekoon!