Re: Vagabond

Home Forums Manga Mangasarjat Vagabond Re: Vagabond

#40817
mimeko
Participant

Kuten Devilman sanoi, hyvä lisä suomalaiseen mangatarjontaan.

En ole suomijulkaisua lukenut, Sillä sarja löytyy siskon hyllystä englanniksi osaan 27 asti. Olen positiivisesti yllättynyt, että Vagabondissa on pysynyt yllä niin hyvä ja tiivis tunnelma vaikka pituutta jo on. Piirostyyli on kaunista ja kuten kaikissa pitkissä sarjoissa, sekin on huomattavasti kehittynyt matkan aikana. Yllätyin kuinka rohkeasti Takehiko on uusimmissa osissa käyttänyt uusia tekniikoita, esimerkiksi kokonaan rajaamattomia, "häilyviä" kuvia… todella kauniita ovat.

Hahmot ovat ainakin minun mieleeni, ja minulla ei ole tässä sarjassa hahmoja joista en pitäisi: useimmiten jos en pidä hahmosta, se johtuu siitä että hänestä on tehty kaksiulotteinen tai täysin epäuskottava, mutta vagabondissa hahmoissa on jotakin persoonallista, jonka vuoksi heissä kaikissa on jotakin mielenkiintoista.

Sarjahan on varsin verinen, ja siksi on tavallaan sääli että se tuli suomeksi: suomessa ei valvota millään tavalla kuka näitä sarjoja ostaa, tuossa yksi päiväkin näin kun alle kymmenvuotias osti Hellsingiä… se on vain väärin, kyllä ne DB:n "pornosta" sisällöstä vauhkoavat kukkahattu tädit voisivat vaihteeksi keskittyä vaikka tällaiseen oikeaan asiaan koskien mangojen sisältöä ja niitä lukevia lapsia!