Re: Vagabond

Home Forums Manga Mangasarjat Vagabond Re: Vagabond

#40882
pikku-oRkki
Member

Devilman wrote:

pikku-oRkki wrote:

näin makaaberia sarjaa ei ainakaan tällä haavaa suomeksi julkaistuista löydy.

Hellsing? GUNNM?

Joo, toi oli mun kömmähdys 😳 Noi tuli mieleen myöhemmin, kun olin ketjun jo aloittanut; en ole nimittäin tutustunut kovinkaan tarkkaan kyseisiin sarjoihin.

mimeko wrote:

Sarjahan on varsin verinen, ja siksi on tavallaan sääli että se tuli suomeksi: suomessa ei valvota millään tavalla kuka näitä sarjoja ostaa, tuossa yksi päiväkin näin kun alle kymmenvuotias osti Hellsingiä… se on vain väärin, kyllä ne DB:n "pornosta" sisällöstä vauhkoavat kukkahattu tädit voisivat vaihteeksi keskittyä vaikka tällaiseen oikeaan asiaan koskien mangojen sisältöä ja niitä lukevia lapsia!

Puhut asiaa. Itse tosin olen iloinen, että suomennos toteutui, koska en tiedä, milloin muuten olisin sarjaan törmännyt/sitä noteerannut. Kääntöpuolena tässä on tosin juuri se, että ties kuinka nuoret voivat ostaa sarjoja, joihin heidän ei vielä muutamaan vuoteen tarvitsisi tutustua ollenkaan.
Välillä tuntuu, että ikärajat ovat pelkkää liioittelua ja turhaa vauhkoilua, mutta nyt ’vanhempana’ (hurjat 17v, haha ;D noh, kaikki on suhteellista) sitä tajuaa, että ne on ihan oikeasti joissain tapauksissa tarpeelliset suojelemaan lapsen/nuoren psyykettä ja kehitystä. Marketin kassatädit eivät vain taida olla vielä heränneet siihen tietoisuuteen, että heillä on myynnissä aikuisviihdelehtien lisäksi jotain muutakin ikärajallista – ja syystä.