Re: väkivaltaiset opettajat

Home Forums Sekalaista Muut Väkivaltaiset opettajat? Re: väkivaltaiset opettajat

#52995
Minorea
Member

Meillä oli ala-asteella väkivaltaine naisopettaja, tai itseasiassa sijainen. Yli 60 oli rouva reilusti ja eläkkeelle jäänyt. Luokanopettajamme ei oikein mielellään jättänyt meitä hänen hoiteisiinsa, mutta oli pakko kun opettaja lähti isyyslomalle. No, me sitten ihmettelimme – tottakai – mitä niin kamalaa voi olla vanhassa mummossa?
Voi kuinka kolmasluokkalaiset voivatkaan erehtyä!

Kun mummeli tuli, huomasi heti, että muut opettajat eivät tykänneet hänestä. Eikä kyllä tykännyt kukaan meidän luokkalainenkaan.

Rouva poisti meitä luokasta kirjaimellisesti niskaperseotteella, eli otti paidan niskasta ja housujen vyötäröltä ja raahasi meidät oven toiselle puolelle ja paiskasi oven kiinni. Oven ulkopuolella odoteltiin sitten yleensä lopputunti jos luokasta ulos joutui. Ja luokasta joutui ulos todella pienistä asioista.

Kun kerroin kotona isälle asiasta, tämä otti asiakseen soittaa kouluun, koska tunsi kyseisen opettajan ja opettaja oli kuulemma veljeni aikana (veljeni on minua 9v vanhempi) erotettu koulusta väkivaltaisen käytöksen ja alkoholin nauttimisen vuoksi.

Kurinpito jatkui kunnes opettajamummo erehtyi LYÖMÄÄN koulun rehtorin sukulaispoikaa. Avoskalla vetäisi poikaa poskeen ja se olikin mummon viimeinen kerta meidän luokassa.

Huhut kertovat, että mummeli veti meidänkin opetuksen aikana alkoholia, mutta en tiedä, pitääkö paikkaansa. Oli mummolla kyllä kirkas vesipullo mukana, voi tietysti olla, että se mitään vettä ollut vaan kirkasta jota naukkaili. Mutta tosiaan tuon lyönnin jälkeen mummelia ei enää koulussa näkynyt.

Toisaalta minusta törkeää, koska monen oppilaan vanhemmat mummosta valittivat ja vasta kun rehtorin rakasta sukulaispoikaa lyötiin, tuli asialle jotain tehtäväksi.
Sen jälkeen meille tulikin maailman mukavin sijainen, joka koristaa meidän kuutosluokan luokkakuvaa (jolloin oikea opettajamme oli taas kertausharjoituksissa)

Täällä amiksessa nyt ole väkivaltaisia opettajia onneksi, mutat ei nyt kaikki ihan asian osaavia kyllä,

Mutta erottakaa lapsirakkaat väkivaltainen ja agressiivinen opettaja (: Jos opettaja huutaa, se EI OLE väkivaltaa, ei edes henkistä vaikka huuto yleensä pelottaakin. Henkinen väkivalta on nöyryyttämistä ja henkilökohtaisuuksiin menoja ja fyysinen väkivalta on käsiksi käymistä.

Uskoisin että jos itse olisin ala-aste/yläaste opettaja, menisi minullakin usein hermot ja alkaisin pennuille huutamaan. Varsinkin yläasteelaisille, rasittavia kakaroita kun eivät usko niin mitään.