20.1.2012

Musiikki: ”Shell”, Witch Hunter Robinin OP.

Ja asiaan. Viime perjantaina sain kauan kaivatun vahvistuksen siitä, että [sensuroitu] on hyväksynyt tarjouksemme sarjoista [sensuroitu] ja [sensuroitu]. Molemmat saanevat varsin positiivisen vastaanoton, kunhan saamme sopimuksia allekirjoitettavaksi ja voimme julkistaa nimet. Ei siis allekirjoittaneiden vaan sarjojen. Toinen uppoaa ensisijaisesti mangan harrastajakuntaan, toisella taas on hyvät mahdollisuudet haalia lukijoita myös normaaleista. Jälkimmäinen on poikainsarja, ensiksi mainittu taas hiukan varttuneemmalle yleisölle. Mutta ei se kyllä seinen-kamaakaan ole. Mikähän olisi luokitus? No, hällä väliä.

Ai niin, [sensuroitu]lle on lähetetty tarjoukset myös seuraavista: eläinmeininkiä sisältävä [sensuroitu] sekä lyhyt mutta tyylipuhdas poikien sarja [sensuroitu]. Sen lisäksi lähetän varmaan pikapuoliin tarjoukset [sensuroitu]sta ja [sensuroitu]sta kustantajille Kodansha ja Akitashoten… ei kun siis, eh heh, kustantajille [sensuroitu] ja [sensuroitu]. Ja työn alla ovat myös [sensuroitu]n ja [sensuroitu]n tarjoukset.

Tälle vuodelle on näillä näkymin luvassa vähintään seitsemän alkavaa sarjaa. Ja muutama vielä päälle, mutta niitä harkitsemme vielä jonkin aikaa. Sangen tolkuttomalta siis vaikuttaa. Paitsi että ei ole tolkutonta, sillä jatkossa valtaosa Sangatsun ja Puniksen uusista sarjoista ilmestyy joka toinen kuukausi eikä kuukausittain kuten nykyään. Tämä johtuu paljolti tärkeimmän jakelijamme/jälleenmyyjämme ex-Rautakirjan, nykyisen Pressco Trade Services Oy:n toiveista, jotka taas johtuvat heidän asiakkaidensa (markettiketjut sun muut) toiveista.

Hitaampi tahti tarkoittaisi tietenkin vähemmän hynää meille, jos emme paikkaisi aukkoja uusilla sarjoilla. Siksi tänä vuonna luvassa on – luullakseni – ennätysmäärä uusia sarjoja. Lukijalle koituu tästä sekä iloa että surua. Lempparisarjan uutukaista ei saa karvaisehkoihin kouriinsa niin usein kuin ennen, mutta toisaalta voi seurata useampaa sarjaa ilman välittömän konkurssin uhkaa.

Vanhojen sarjojen ilmestymisissä tapahtuu tai ei tapahdu seuraavia muutoksia: Weed jatkaa kuukausittaista ilmestymistä. Nykytahdillakin se jatkuu vielä silloin kun tämän hetken nuorimmat lukijat perustelevat perheitä (tai melkein ainakin), joten emme suostu hidastamaan sitä. Naruto jatkaa vähän aikaa nykyvauhtia mutta kesän kieppeillä alkaa ilmestyä vain joka toinen kuukausi. Tähän on tosin syynä se, että alamme lähestyä Japanin julkaisutahtia. Eli joka tapauksessa tarttee hiljentää jotta voimme edes teoriassa taata säännöllisen julkaisun. Bleach jatkaa toistaiseksi kuukausittain, MUTTA myyntiaika lyhenee kuukauteen. Eli edellinen osa poistetaan lehtipisteen hyllystä kun seuraava tulee. Kannattaa siis ostaa ajoissa.

One Piece onkin jo hidastunut ilmestymään joka kolmas kuukausi. Sori, sitä haluaisin tarjota kansalle vaikka joka viikko, mutta minkäs teet kun Odalle ei vieläkään ole saatu kasvatettua klooneja avuksi työhön. OP:n uusintapainoksia sen sijaan tulee yksi per kuukausi eli vauhti tuplaantuu. Niidenkin myyntiaika lyhenee kuukauteen. Joutukaa, sielut, on aikamme kallis / mangamme virtana vierivät pois. Ja niin edelleen.

Musiikki: ”Folsom Prison Blues”, Johnny Cash.

Mitähän muuta… Niin, Sangatsu-päivä järjestetään tänä vuonna 17.3. Kuten aiemminkin, päivä on lauantai. Ohjelma on vasta suunnitteilla, mutta tänään tuli mieleen että siellä voisi arpoa jonkin kivan jutskan. Yksi ylimääräinen Chopper-pehmo lojuu hyllyllä – olisikohan se hyvä? Tai viime Japanin-reissulta tuomani Ace-pöytäkello. Toisaalta, jotakin Dragon Ball –sälääkin oli jossain laatikossa… No, täytyy miettiä. Viime vuoden tapaan myymme myös toimistolla lojuvaa mangaa jopa alle messuhintojen. Entä muuta – onko ohjelmatoiveita? Piirustelua, luennointia, yhteislauluja? Pitäisikö vaikka olla jokin tietty sarja teemana? Laittakaa tähän ketjuun ehdotuksia!

Joo, vielä noista tulevista sarjoista. Luulisin, että saamme muutaman Helsingin Chibiconiin 25.2. mennessä siihen jamaan että voin julkistaa nimet. Minulla on tapahtumassa ikioma ohjelmanumero, jonka nimeä en muista ja jonka tarkkaa aikaa en tiedä. Mutta ainakin siellä on tilaisuus kuulla parin uuden sarjan nimet ja kysellä minulta mukavia (Ei siis ikäviä, huom!) sekä ehdotella omia suosikkejaan julkaistavaksi. Tervetuloa.

Oheishuomio: Talvi näkyy taas, joitakin viikkoja vallittuaan, yllättäneen autoilijat. Kolme ojaan tai penkalle ajettua autoa olen bongannut vasta ohitetaan Hyvinkäätä. Pari aika pahan näköistä, toivottavasti ei ole sattunut liian pahoja. Juuri meni ambulanssi bussimme ohi pillit ulisten, joten saattaa olla vielä edessä lisää. Saattaa toki olla että aikoi jostain luikahtaa toiselle puolelle moottoritietä ja mennä sen kolmannen näkemäni tapauksen luo.

Loppumusiikki: ”Kanashimini makenaide”, ending sarjasta… niin, mistä? Ensimmäinen tietäjä saa jonkin mangapokkarin palkinnoksi. Eli kerro tuolla blogiketjussa sarjan nimi ja vielä se, mitä minä tykkään sarjasta. Ja omankin mielipiteen saa kertoa jos on tullut katsottua moista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *