21.11.2011

Tracon ynnä Takahashin vierailu, Turun kirjamessut, Helsingin Sajakuvafestivaalit ynnä kirjamessut, Frankfurtin kirjamessut… Syksyllä piisaa häppeninkejä. Tuo Takahashi-juttu ei onneksi ole jokavuotinen. Mies oli sangen mukava ja hauskaakin oli, mutta kaikenlainen järjestely (etukäteen ja vierailun aikana), tulkkaus ja seuranpito otti meinaan voimille. Ihan tuelta. Mutta Meteor Gin meni possuhyvin kaupaksi ja samoin myös Hopeanuoli 1 erikoisjulkaisu. Ja Akateemisen kirjakaupan haastattelu- ja nimmaritilaisuuden väkimäärässä Takahashi taisi päihittää Nobel-palkitut kirjailijatkin. (Musiikki: ”Misoji Misaki” päättyi juuri ja Guardianin ”I Found Love” alkoi.)

Syyskaudelle sattui ja sattuu yhä melkoinen määrä uusia sarjoja. Jo alkaneita ovat Daa! Daa! Daa!, Hero Tales ja Happy Happy Clover. Kohta tulossa ovat megajättisupertimanttisarja Weed sekä Narutoa selkeästi synkeämpää ninjafantasiaa tarjoava Basilisk. Lisäksi juuri valmistuneina tai tekeillä ovat kauan odotetut jatko-osat eri sarjoihin: Trinity Blood 13, Vartijat 3 ynnä Yotsuba&! 10. Ja tammikuussa alkaa Arki, joka lie harrastajille tutumpi nimellä Nichijou. (Whitecross, ”King of Angels”.) Ja maaliskuussa Vampire Knight. Joo, paljon tulee mutta lisää haalitaan koko ajan. Japanilaisten vastausta on odottamassa muutama sellainen sarja jotka taatusti aiheuttavat kohinaa mangakansassa, syystäkin.

Sitten anteeksipyyntöosio: anteeksi. One Piecen, Naruton, Chi’s Sweet Homen ja Planetesin vuoksi. OP:n viipyminen johtuu pääasiassa omista kiireistäni, vaikkakin yllättävä sopimuskatko toi hiukan lisää viivettä. Saamme osan 60 noinsuunnileen kolmessa viikossa myyntiin. Ja siitä alkaen pokkarit ilmestyvät kolmen kuukauden välein. On taas pakko hidastaa tahtia jottei saavuteta Japanin menoa. Vaikka se ei aina onnistukaan niin yritämme silti pitää julkaisutahdin suht säännöllisenä. Siksi tarttee pysyä hiukan jäljessä, sillä japanilaiset pokkarit eivät ilmesty ihan säännöllisesti. En tiedä onko tästä lohduksi, mutta jatkossa OP-uusintapainokset ilmestyvät Lehtipisteisiin tahtia yksi per kuukausi. Eli ensi vuonna ilmestyy 12 wanhaa numeroa. Mutta niiden myyntiaika lyhenee kuukauteen aiemman kahden sijasta, joten hommatkaa omanne vitkuttelematta.

Nuo muut yllä mainitut myöhässä olevat sarjat eivät ole yhtä lailla minun harteillani, mutta pahoitteluni silti. Naruto 45 ilmestyy vihdoin ja viimein joulukuun alussa ja 46 kuun lopussa. Chi seiska on jo kaupoissa ja kasi saapuu joulukuun lopussa. Planetesin neljännestä eli viimeisestä osasta en uskalla vielä sanoa.

Mitähän muuta? Juu, Janne ”Yookai” Suominen tekee kelpo työtä mm. Hero Talesin ja Weedin kimpussa. (Nyt soi ”Charge!” Nimeltä mainitsematon animaatio josta sen nappasin oli aika nolo, mutta tämä sekä lopetusbiisi ovat muikeita.)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *