21.8.2012

Juu, kiitos kysymästä, kesä meni taasen ilman kovin pitkiä yhtäjaksoisia työstäirrottautumiskausia. Mutta Animeconissa oli ihan kivaa. Entä teillä päin, kuis sujui?

…ja sitten asiaan, kun kohteliaisuudet on vaihdettu. Korvissa soi virsi 515 ja Arki 5:n teksti lähti tänään latojalle. Samoin lähti Azumanga Daioh 1-4 mutta ei enää latojalle vaan painoon. Jos hyvin käy niin sitä herkkua on tarjolla Traconissa syyskuussa. Kyseessä on aiempaa versiota suurempi, Yotsuba-kokoa oleva painos, jonka käännös on tarkistettu alkukielen pohjalta. Alkuun oli tarkoitus julkaista lisäluvuilla höystetty kolmeosainen juhlapainos jollaisen japanilaisetkin olivat tehneet, mutta kävi ilmi että Azuma oli piirtänyt sitä varten strippejä osin uudestaan. Käytännössä olisimme joutuneet latomaan miltei kaiken uudelleen, ei pelkästään lisälukuja. Ja se taas olisi nostanut pokkareiden hinnan jonnekin lähemmäs paria kymppiä. Eli sorry, mutta jostain piti tinkiä. Nyt siis julkaisemme ne samat neljä osaa jotka Punainen jättiläinen aikoinaan teki ennen Tammeen liittymistään. Tuleepa ainakin Azumangaa kansalle. (Musiikki: ”Mirai Bowl”, jostain animesta taisi olla.)

Paljastellaan nyt saman tien lisääkin: joskus lokakuun lopulla on tarkoitus aloittaa Kill Me Baby -niminen sarja. Neljä osaa ainakin julkaisemme. Japanilaisittain aika peruskamaa: strippimuotoista kouluhuumoria, yksi päähenkilöistä on palkkamurhaaja, toinen ninja ja kolmas pöljä. K-on! -kokoa ja värisivuilla höystetty, 6,90 euroa. Yoroshiku. Tämän vuoden puolella olisi tarkoitus aloittaa vielä kaksi minisarjaa ja julkaista myös yksi yksittäinen kirja. Nämä siis jo julkistettujen lisäksi. Toinen suunniteltu minisarja on jonkin sortin klassikkotapaus. Mutta katsotaan miten käy. Tällä hetkellä yritän selvittää, onko tarjolla oleva materiaali käyttökelpoista vai ei. (Musiikki: ”Tanpopo”, muistaakseni yksi Toradoran character songeista. Toradora on muuten hauska manganakin.)

Niin juu, muistakaa että vuodesta 2013 ei tule kovin onnellista ilman Sangatsu Mangan kalenteria! Kaltsu ilmestyy lehtipisteisiin 19.10. Myös asiansa osaavista kirjakaupoista sen saattaa bongata. Viimeistään Helsingin kirjamessuilla  25.-28.10. kannattaa ostaa. Kuvitusten teemana ovat japanilaiset kansantarut ja myytit. Löytyy luminaista, löytyy oneja ynnä muita hyypiötä, löytyy jopa Jiraiya…! Myös tarinat ovat totta kai mukana. Taiteesta vastaa entistäkin edustavampi joukko suomalaisia piirtäjiä. Ja tuttuun tapaan mukana ovat niin suomalaiset kuin japanilaisetkin juhlapäivät. Hintaa tälle joka kodin komistukselle tulee vain 7,90 euroa eli alle 0,66 senttiä per kuukausi.

Muuta: anteeksi, One Piece 63 myöhästyy noin kuukaudella. Piti ilmestyä jo elokuussa mutta jää ensi kuun loppuun. Syy on minussa. Kuvittelin ehtiväni myös kesäaikaan vaikka mitä, mutta en ehtinytkään. Täytyy myöntää, että Antti G:n siirryttyä autuaammille metsästysmaille on kaikenlainen säätäminen lisääntynyt huimasti. Ja se vie yllättävän paljon aikaa. Yritän jatkossa jättää vielä hiukan enemmän varsinaista toimitustyötä freelance-avustajille. Ja jatkan kyllä kääntämistä heti tämän naputtelun jälkeen, ei tarvi noin julmaa ilmettä ottaa…! Alkupuolisko on kyllä jo ladottavana.

Syyskuun puolella ilmestyy ensimmäinen osa Hamtaro ja ystävät -sarjasta. Se on tarra-arkkeineen suunnattu hiukka nuoremmille kuin teille – kyllä, tarkoitan juuri sinua, ja sinuakin – mutta toisaalta, kukapa ei tykkäisi söpöistä hamstereista? (Ok, tulee miettimättä mieleen muutama, mutta kummiskin.) Eli osta! Kirjoilla on hintaa 7,90 euroa, mutta albumikoko, runsas määrä värisivuja ja em. tarrat varmasti tekevät niistä hintansa väärtejä.

Jaakko Löytyn ”Ukko-Paavon” säveliin on hyvä lopetella. Vielä julistettakoon alkaneeksi ehdotuskilpailu. Ensi vuonna pitäisi aloittaa uusi poikainsarja – siis toimintaa, seikkailua, huumoria ja jännitystä sisältävä manga. Mieluiten enemmän kuin 6 osaa, ylärajaa ei ole. Ikäsuositus 12+ eli ei saa sisältää tolkuttomia, tarkkaan kuvattuja raakuuksia eikä pikkutuhmuudet ylittävää irstailua. Paras olisi jo päättynyt sarja, mutta yhä jatkuvat kelpaavat myös jos niistä on tullut riittävästi osia. Ns. ikuisuussarjalta vaikuttavan mangan kohdalla ”riittävästi” tarkoittaa yli 15 osaa. Joten siis. Laita ehdotuksesi Sangatsun uudeksi sarjaksi tähän ketjuun. Kerro sarjan nimi ja tekijä sekä ilmestyneiden osien määrä ja kuvaa vielä hiukan sisältöä. Voit myös halutessasi esittää arviosi, miksi juuri se sarja voisi upota suomalaisyleisöön (tai miksi itse tykkäät siitä). Kaikkien perusteltuja ehdotuksia lähettäneiden kesken arvotaan 5 kpl jotain Weed-aiheista sälää. Takahashi jätti haltuuni ainakin lasinalusia ja rintamerkkejä, kahtotaan olisiko muutakin jänskää. Niitä siis arvon iloksenne. Ja huom! Jos sarja, jota tahdot ehdottaa, on jo esitelty aiemmin samassa ketjussa, älä toista edellä sanottua vaan täydennä sitä lisätiedoilla tai omalla mielipiteelläsi.

Jepulista. Traconissa nähdään, tai Sarjakuvafestareilla. Yritän ehtiä molempiin käymään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *