23.8.2011

Kesä meni. Ja aika työteliäästi meni. Kuten moni jo tietää, Punaisen jättiläisen julkaisuista vastannut Antti G. poistui keskuudestamme. (Juu, mies voi hyvin, toivottavasti viihtyy Roviolla. Ei siis poltettavana vaan tuonnimisessä firmassa. Ja paraikaa soiva kappale muuten on ”A Boy Named Sue”, Johnny Cash.) Niin, siis. Vaikka kaikki työt eivät sentään kaatuneet minun päälleni, muutos kuitenkin toi lisää kaikenlaista säätämistä. Ja kesän mangatapahtumat, siis myyntikeikat niissä, piti tietenkin järjestää yksin. Kukaan tuskin on ihmetellyt blogin hiljaisuutta, kun taukoja tulee aina vain. Mutta tuo on selityksenä tällä kertaa.

Takahashin vierailusta en tällä kertaa kirjoittele. Tuossa etusivulla on hyvää infoa ja Traconin ohjelmakartta kertoo lisää. No, sen verran valitan että vierailu on työllistänyt aika lailla. Menojen ja tulojen ja olojen järjestelyn lisäksi olen kääntänyt ja lähetellyt japanilaisille haastattelujen ja muiden juttutuokioiden kysymyksiä, selitellyt väliin hyyyyvin yksityiskohtaisesti nimmaritilaisuuksien ynnä muiden kulkua ja lähettänyt kuviakin tapahtumapaikoista. Nyt ollaan jo voiton puolella tässä ruljanssissa, vielä itse vierailu… Onneksi Hopeanuoli ykkösen erikoispainos tuli jo varastoon, eikä Meteor Gin –tietokirja ole sekään tietääkseni aikataulusta jäljessä. Näitähän myydään ihan kohta; ensin mainittua kioskeilla ja kirjakaupoissa (painos tavallista Hopsu-painosta huimasti pienempi), jälkimmäistä vain kirjakaupoissa. Ja tietenkin molempia Traconissa. (Virsi 509 ”Herra, elämääni”, Hevimessu.)

Jo julkistettuja tulevia julkaisuja: koulu/kissatyttöhupailu Suzunari, 2 osaa. Opettajahupailu SS Astro, 1 osa. Ninjaepähupailu Basilisk, 5 osaa. Nuo Puniksen kunniakkaahkon nimen alla. Sangatsulta on luvassa ufovauvahupailu Daa! Daa! Daa!, 9 osaa. Ja vielä yksi ennenmainitsematon: Fullmetal Alchemistin tekijä Hiromu Arakawan Hero Tales, 5 osaa. (”Rowboat”, Johnny Cash.)

Puniksen hupailut tulevat suunnilleen kuukausittain, heti K-onin perään. Basilisko alkaa joulukuussa. DDD seuraa Shugo Charaa syyskuun lopusta alkaen. Hero Tales pusketaan lehtipisteisiin lokakuun lopuksi. Et sillai. Lisää julkistuksia luvassa syksyn tahi alkutalven mittaan. Pari sarjaa on jo varmistettu, lisäksi muutama melko varma ja pari vielä neuvotteluvaiheessa olevaa. (”Nekomimi Mode”, Tsukuyomi.)

Muuta: jep, olkaa huoletta. Kuten uutuuksistakin voinee päätellä, Punainen jättiläinen ei ole katoamassa mihinkään eikä Tammi ole näillä näkymin vähentämässä mangan julkaisua. Toimitustyössä avuksi sännähti Egmontin Yookainakin tunnettu Janne ”Mazariini” Suominen. Nyt sitten jännitämme, vaikuttaako asia miehen nimimerkkiin.

Niin joo, matkasin touko-kesäkuun vaihteessa Japaniin. Kirjoitan lähitulevaisuudessa pikaraportin havainnoista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *