Suuri horoskooppispesiaali, yksi julkistus ja markkinointia

12.12.2016

Kas, pihapuussa on orava.

Muikean luontokatsauksen jälkeen asiaan! Vuosi on kohta päättymässä, ja sen kunniaksi tiede- ja mystiikkayksikkömme on laatinut kaikkia mangan lukijoita ja muita omituisia varten niiden tavallisten tylsien tilalle Aidohkot Japanialaiset vastineet sekä eläinradan että kiinalaisen vuosihoroskoopin merkeille. (Inspiraatiosta kiitos Mr. Eiichiro Odalle.) Pois alta arkiset kauriit ja nauriit!

Muutama oikea asia sitä ennen silti. Julkaisemme ensi vuonna kaksiosaisen teoksen Titaanien sota: Lost Girls. En sano minkä sarjan spinoff on kyseessä, joudutte käyttämään omaa nokkeluuttanne. Kerrankin. Eka osa ilmestyy huhtikuussa ja toinen kesäkuussa. Paitsi että tämä on alustava suunnitelma ja muutokset ovat mahdollisia.

Muutakin uutta on tulossa. Odotan kahdesta yksiosaisesta Shogakukan-kustantamon mangasta sopimusta, ja kaksiosaisesta Square Enixin jutskasta kustantajan vastausta. Ai joo, Kadokawaltakin venttaan ok:ta tarjoukseemme kolmeosaisesta sarjasta. Näiden jälkeen tarttis vielä keksiä vuoden loppuun jotain. Tyttöinmangaa, huumoria ja jokin Punaisen jättiläisen linjaan(?) soveliasta eli ei lapsille suunnattua. (Joo ei, turha silti tarjota Berserkiä tai Monsteria. Sori.)

Muistattehan piirustus- ja runokisamme? Osallistukaa! Taidan järkätä ensi maaliskuuksi pitkästä aikaa Sangatsu-päivän. Pidetään palkintojenjakogaala siellä. Ja jos tulee hyviä ideoita muusta ohjelmasta niin sopii ehdotella. Mitä sinä tahtoisit puuhata Sangatsun ja Puniksen toimistolla? …anteeksi, täsmennän: mitä laillista ja suhteellisen säädyllistä sinä tahtoisit puuhata Sangatsun ja Puniksen toimistolla?

Mukava tiedotus, joka tosin ei pahemmin liity mangaan, mutta pomo tykkää kun mainostan, joten mainostan: Kirjamyymälästämme, Korkeavuorenkatu 37, saa näin joulun alla kamaa tolkuttomilla tarjoushinnoilla. Mangaa löytyy aika vähän, mutta Tammen ja WSOY:n uutuuskirjoja ynnä vähän vanhuuksiakin löytyy aika hyvin. Tästä voi hakea tarjouskupongin!  Normaalihintoihin 40 prossan halvennus! Täydennä vaikka Muumi-, Tolkien– taikka Harry Potter -kokoelmasi! Tai jos raaskit niin osta joululahjoja. Henkilökohtainen suositukseni on Yoko Ogawan Professori ja taloudenhoitaja. Viehättävä ja kaunis tarina. Nöyränä miehenä en nyt mainitse suomentajan nimeä.

Mutta nyt se sote horoskooppiuudistus. Alle on listattu eläinradat merkit ja kiinalaisen vuosihoroskoopin elikot. Jos et tiedä kiina- eli vuosielukkaasi, voit vilkaista vaikka täältä. Sitten vain etsit omasi alta ja toimit ohjeen mukaan!

 

Kiinalainen horoskooppi

A Rotta

B Härkä

C Tiikeri

D Jänis

E Lohikäärme

F Käärme

G Hevonen

H Vuohi

I Apina

J Kukko

K Koira

L Sika

 

Eläinrata

1 Oinas 21.3. – 20.4.

2 Härkä 21.4. – 20.5.

3 Kaksonen 21.5. – 21.6.

4 Rapu 22.6. – 22.7.

5 Leijona 23.7. – 23.8.

6 Neitsyt 24.8. – 23.9.

7 Vaaka 24.9. – 23.10.

8 Skorpioni 24.10. – 22.11.

9 Jousimies 23.11. – 21.12.

10 Kauris 22.12. – 20.1.

11 Vesimies 21.1. – 19.2.

12 Kalat 20.2. – 20.3.

 

Löysitkö? Hyvä! Katso sitten alta, mikä on uusi yhdistelmäsi! Jos olet esimerkiksi syntynyt Rotan vuonna ja Oinaan merkeissä syntynyt eli kohdat A ja 1, katso alta samat kohdat. Sillä yhdistelmällä olisit uuden ja coolimman systeemimme mukaan horoskoopiltasi albiinotorakan vuonna syntynyt, metrossa nakulehteä lukeva valkokaulustyöläinen. Onnea elämään!

 

Aidohko Japanialainen Vuosihoroskooppi

A Albiinotorakka

B Ninja-kapybara

C Turskisti ylipainoinen kotikissa

D Yhdeksänhäntäinen kettu

E Pillastunut aksolotli

F Astmainen siili

G Merimakkaroiden folk-bändi

H Nälkäkurki

I Tiivitaavi

J Vaaleanpunainen elefantti

K Chihuahua neulepuserossa

L Filosofi-ai-ai

 

Aidohko Japanialainen Eläinrata

1 Metrossa nakulehteä lukeva valkokaulustyöläinen

2 Elämäänsä kyllästynyt, ääninäyttelijän urasta haaveileva yhdennentoista polven ikebana-mestari

3 Liukuoven väliin litistynyt, sanomalehden urheilusivuista taiteltu paperikurki

4 Deadlinen lähestyessä mangapiirtäjää ahdisteleva kustannustoimittaja

5 Hokage

6 Hätäisesti suunniteltu ja ilman harkintaa lanseerattu yrityksen maskottihahmo

7 Deadlinen lähestyessä töillä ahdistelevaa kustannustoimittajaa pakoileva mangapiirtäjä

8 Merirosvokuningas

9 Paahtoleipä suussa kouluun juokseva pinkkitukkainen lukiolaistyttö

10 Paahtoleipä suussa kouluun juoksevaan pinkkitukkaiseen lukiolaistyttöön kadunkulmassa törmäävä lukiolaispoika (jonka supervoimat eivät vielä ole heränneet)

11 Ulkohuussin kami

12 Huumeiden hallussapidosta kiinni jäänyt takavuosien yltiösöpö idoli

 

Tämän myötä rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta, kunhan niihin saakka päästään. Muistathan kertoa uuden horoskooppisi kaikille sosiaalisessa mediassa sekä jakaa linkin tänne, niin kaverisikin pääsevät löytämään omansa. (Senbonzakura, Wagakki Band.)

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Velair

  Itse tuossa vähän aikaa sitten törmäsin sellaiseen sarjaan kuin Nukoduke. Se on komediaa ja ”slice of life”:ia. Eikä siitä ole vielä tullut montaa pokkaria. Itse nautin sen lukemisesta todella paljon vaikka se ei ole mikään seikkailu tai vastaavanlainen. Suosittelen tsekkaamaan.

  Vastaa
 2. Zetsubou

  Mitenkä olisi Delicious in the Dungeon? Kertoo seikkailijaryhmästä joka matkaa luolaston halki kokaten kaikenlaisia eteentuleviä öttiäisiä. Jokaisessa luvussa annetaan resepti, joten lukija voi itse kokeilla jos jostain saa raaka-aineet käsiinsä. Tosi mukava ja jopa hauska sarja enkä ole kuullut kenestäkään sarjaan tarttuneeseen joka ei olisi pitänyt. Mangaa on kahdessa vuodessa tullut kahden pokkarin verran, joten voi olla ettei ole kauhean hyvä valinta jos ei halua todella verkkaisesti ilmestyvää sarjaa julkaisulistallensa.

  Vastaa
 3. Joni P.

  Kun nyt Puniksen linjoille sopivaa sarjaa etsit, ja Aron morsiamet tulee aivan turhan hitaasti, niin Sassa Taigan niin ikään Hartassa julkaistava Fushigi no kuni no Bird maistuis mulle. Olis Aron morsianten henkeen sopiva sarja syrjäseutuineen, vieraine kulttuureineen ja taiteellisine ilmeineen. Ostaisin!

  Tyttöjen mangan kohdalla ehdotan Arina Tanemuran juttija. Luin suht vasta I.O.Nin ja vaikka idea ei ensialkuun oikein iskenyt, sai Tanemura pokkarin mittaisen jutun toimimaan aikasta kivasti. Tuolla I.O.Nilla voisi ehkä muutenkin kokeilla, olisiko tekijän tarinoilla enemmänkin kysyntää Suomessa. T. Tanemuran salafani.

  Vastaa
 4. juha90

  Kannatan ehdotuksia Assassination Classroomin, My Hero Academian ja Jitsu wa watashi wan suomentamisesta. Kaikki hauskoja ja viihdyttäviä sarjoja, etenkin JitsuWan melkein jokainen luku herättää huutonaurua, liikutusta tai molempia yhtä aikaa. Lisäksi nykyisen koulutuspolitiikan aikana Assassination Classroomin kaltainen, koulutuksen ja opiskelun puolesta puhuva sarja olisi sopivan ajankohtainenkin.

  Omina ehdotuksina huumorisarjoiksi vielä jo aiemmin mainitsemani Flying witch, A Channel ja Silver Spoon (myös koulujen puolesta puhuva sarja). Uutena tulokkaana vielä New Game!, videopelifirman työntekijöistä kertova huumori/söpöilysarja. Pelinkehityksen nostaessa harrastuksena ja ammattina päätään Suomessa kyseinen sarja saattaisi saada lukijoitakin.

  Vastaa
 5. Fujiwara No Sai

  Toistan toiveeni, jonka olen kai kerran tämän vuoden puolella tuonut esille: Hiroaki samuran yksiosainen Harukaze no Snegurochka eli sopivasti suomeksi ”Kevättuulen Lumineito”

  Neuvosto-Venäjän alkutaipaleelle sijoittuva tarina nuoresta naisesta ja tämän palvelijasta, jotka sekaantuvat vakoilemisesta kiinni jäätyään Stalinin joukkojen suunnitelmiin ja tiukan valvonnan alla yrittävät kaataa tyrannimaisen hallituksen sisältäpäin. Väkivaltaa on, mutta Blade of the immortalin tapaan sillä ei mässäillä. Seksikohtauksia on kai yksi tai kaksi ja nekin piilotettu niin että varsinaista pornografiaa niistä ei saa oikein revittyä. Niitä harvoja mangoja, jotka kertovat naapurimaamme lähi-historiaa…

  Vastaa
 6. JefreAkemire

  Hmm, olisko nää?
  Boku no Hero Academia, koska miksi hitto ei, hauskimpia ns. pitkiä shouneneita Seitsemän Kuolemansynnin kanssa pitkään aikaan.
  Battle Royale, actionia vähän aikuisempaan makuun, pokkareita sarjalla on 15 + kaksi pokkaria kestävä jatko-osa Blitz Royale sekä tytöistä kertova spin-off -jatkotarina ”Angels Border”.
  Entäs sitten vähän hämärää komediaa a la NHK Ni Youkoso eli Tervetuloa NHK:hon? Siinä olis sitä lapsillesopimatonta tavaraa sopivasti, koska käsiteltävät eettiset aiheet ei todellakaan ole kovinkaan nuorten manganlukijoiden luettavaa.

  Vastaa
 7. Strange_Creature

  No jos kerran ehdottaa saa nii kyllä jotakin aina hihasta löytyy (ja et kerran maininnut pituudesta mitään niin annan tulla kaikki :D). Noragami olisi tietenkin yksi vaihtoehto, ei niinkään lapsille suunnattu ja huumoriakin löytyy. Täysin puhtaasti huumorisarjaehdotus olisi (mikäpä muukaan kuin) Assasionation Classroom. Mustekalat on kivoi ja kun sellainen vielä höystää huumorisarjaa niin ai että. Myös Jitsu wa Watashi wa olis yksi vaihtoehto.

  Mitäs muuta… ai niin Elfen Lied olis ihan kiva, kauhua ja jännitystä, verta ja suolenpätkiä. Mikäs sen mukavampaa? Ja sanotaanko vielä tyttöjensarjaehdotukseksi sitten Say I love you sekä Kimi ni Todoke. Ihania sarjoja, tykkään 😉

  Ja hyvää joulunodotusta toimitukselle!

  Vastaa