28.5.2012

Joku joskus muistaakseni vissiin toivoi, että kertoisin blogissa arkisesta aherruksestani. Olen kertonutkin kaikenlaista, mutta nyt selostan suht tarkkaan yhtä tiettyä operaatiota. Luvassa on siis tylsää jankkausta. Kannattaa ehkä siirtyä suoraan loppukappaleeseen.

 

Uusien sarjojen aloittaminen on kivaa mutta vaivalloista. Vaikka kuinka ajoissa ryhtyisi työhön, aina tuntuu aikataulu menevän tiukaksi. Milloin odotellaan vastausta tarjoukseen, milloin sopimusta, milloin materiaaleja. Joskus yksi vaihe sujuu nopeasti ja sitten toinen takkuaa. Ja toisinaan jossain vaiheessa homma alkaa yllättäen pelittää, ja sitten ei tulekaan enää viivytyksiä vaikka ensin ollaan junnattu puoli vuotta yhtä vaihetta. On se kummaa.

 

Viimeksi odottelin mm. materiaaleja sarjoihin Kuroshitsuji, Monster Hunter Orage, Gon ja Navi Luna. Ensin mainitusta sain eilen kuulla että lähetys on liikkeellä. Kolmea jälkimmäistä ehdin kaivata jo kauan – julkaisuja on osin siirrelty pariin otteeseen. Viimein Kodanshan henkilötär ilmoitti, että ne odottavat heidän verkkosysteemissään. Ei näkynyt. Käskivät päivittää latausohjelman. Ei onnistunut, siis päivitysasennus (tai onnistui mutta asentui johonkin huitsinnevadaverkkopalvelimelle josta myöhemmin löytyi vasta it-tuen avustuksella.) Yritin uudelleen kotikoneella ja onnistuin asennuspuuhissa. Mutta materiaalia ei löytynyt. Kun valitin, siirsivät kaman ladattavaksi toiseen systeemiin. Latasin 16 gigan pakettia ensin ilahduttavalla 700 kilotavun sekuntivauhdilla, mutta loppua myöten hidastui. Ei siinä mitään, jäi yöksi siirtymään. Kun lataus vihdoin oli ohi, ryhdyin avaamaan zipattua pakettia ja sen alipaketteja. (Arvatkaa kestikö siinä. Kyllä kesti.) Navi Luna ja Gon antoivat niin monta virheilmoitusta että hirvitti. Ja MHO ei auennut ollenkaan.

 

Päätin yrittää uudestaan. Aloitin aamulla. Nyt lataus oli alusta alkaen hitaahkoa. Päivä kului. Yökin kului. Lauantaina piti lähteä aamulla varhain Kikuconiin Turkuun, enkä uskaltanut jättää sähkölaitteita päälle tyhjään kämppään. Noh, sitten taas myöhään lauantai-illalla uusi aloitus. Tällä kertaa onnistui niin reippaasti, että sunnuntaina päiväsaikaan lataus oli ohi. Ja sitten taas unzippaamaan! Juu ei toiminut yhtään paremmin. Meilasin materiaaliyhteyshenkilöttärelle kertoakseni tilanteesta. Maanantaina siirsin Lunan materiaalia Tammen ftp-serverille ja pyysin latojaa tsekkaamaan, oliko se kelpoa. (Minulla ei ole koneellani ohjelmia, joilla saisi kaiken maailman .ai- ja .psd-tiedostoja auki. Ja vaikka olisikin niin en ymmärtäisi niistä tarpeeksi että osaisin sanoa onko kaikki ok.) Hän ei edes löytänyt niitä serveriltä.

 

Ok, kyse oli varmaan tiedostojen nimistä. Jos ne ovat japaninkielisiä, ne eivät jostain syystä aina toimi kunnolla meitin ftp:llä. Mikä lienee, mutta joskus ääkkösetkin aiheuttavat ongelmia. Nyt ei oikeastaan ollut varsinaisia japanilaisia kirjaimia, sillä ne olivat – vissiin zippien avaamisvaiheessa – muuttuneet hämäriksi merkkisarjoiksi. Siis sellaisiksi joita joskus näkee kun säädyllisissä sarjiksissa puhutaan rumia: #¤§§≈͡š! Käytin hyvän aikaa useiden kymmenien tiedostonimien muuttamiseen: hämärästä merkkijonosta tuli esim. ”kuva.psd”. Ja latasin uudestaan serverille. Yllätys, yllätys! Ei toiminut. Sitten tallensin materiaalin dvd:lle ja toimitin latojalle. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Gonin ja Lunaa materiaali on käyttökelpoista. Tosin Gonin ykkösosasta puuttui valtaosa sisäsivuista ja kansikuvat olivat väärissä kansioissa.

 

Kesken em. prosessin sain Japanista materiaalit dvd-levyillä. Nyt aukesi myös MHO. Mutta Gonin sivuja puuttuu yhä, eikä vielä ole takeita siitäkään että kaikki muu olisi kunnossa.

 

Niin juu, Kuroshitsujin materiaalitkin tulivat viimein. Ainakin osa kansiin tarvittavista kuvista näyttää puuttuvan. Täytyy tänään vielä tutkia, josko ne löytyisivät vääristä kansioista.

 

Joo, sellaista. Pitäisi kai jotain kirjoittaa Takahashin toisesta Suomen-vierailusta heinäkuun Animeconiin. Mutta ei jaksa nyt. Kyllä, järkkäämme Hesaankin jotain kivaa, ainakin kirjakauppavierailun tai vastaavaa. Ja musiikki on nyt ”Ren’ai Circulation” Bakemonogatarista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *