3.1.2011

Akeome & kotoyoro! Eli akemashite omedetoo gozaimasu, onnea alkaneen vuoden johdosta, ynnä kotoshi mo yoroshiku onegai shimasu, sulkeudun suosioonne tänäkin vuonna. Huhujen mukaan itämailla on jäniksen vuosi. Onnea siis kaikille pupeltajille. Mutta älkää silti viekö mangaa kaniin. Ei, nyt ei ole tarjolla tietoa uusista julkaisuista. Viimeksi mainitsemani nimetön sarja on yhä nimetön, kunnes sopimus on allekirjoitettu. Sen sijaan hehkutan Chi’s Sweet Home –sarjaa. Ykkösosa on käännetty ja ladonta hyvässä vauhdissa. Alkusivut ovat myös lähteneet Japaniin tsekattaviksi. Sikäläinen kustantaja tahtoo varmistaa, että jälki näyttää tarpeeksi hyvältä. Yleensä riittää että lähetämme kannen ja copyright-sivun, mutta tässä ovat tarkempia… Toisaalta tekijä eli Kanata Konami on kuulemma joustava tyyppi. Meillä on siis mahdollisuuksia saada kehiteltyä jotakin oheismateriaalia jaettavaksi! Eka osa ilmestyy siis maaliskuun lopussa. Normihinta on 6,90 mutta ykköstä myyskentelemme 4,90 eurolla. Ai niin, musiikki: Bloodgood, ”You loose”.

Toimituksen kuulumisia: saimme viime vuonna uuden pomon, joka on ehtinyt osallistua mangapuuhiin enemmän kuin aiemmat esihenkilöt. Markkinoinnin ja muun kaupallisen äksönin suunnittelu sekä toteuttaminen on paljon toimivampaa näin, kun vakitiimissä on puolet enemmän päitä ja käsiä (ennen yht. 2+4, nyt 3+6) — ja viisi kertaa enemmän tuon alan asiantuntemusta (ennen yht. noin 400 grammaa, nyt 2 kg). Näillä näkymin lähdemme pomon ja Antti Geen kanssa kevään lopulla Japaniin tapaamaan kustantajia ja hakemaan vinkeitä vaikutteita. Leveilen sitten myöhemmin lisää, kun suunnitelmat tarkentuvat.

Luen paraikaa ykkösosaa sarjasta, jonka Punainen jättiläinen julkaisee jossain vaiheessa. AG saa vihjata tarkemmin, kunhan saan hänet vierailijaksi blogiin tässä lähiaikoina. En tosin lupaa että hän vihjaa. Muita lukemisiani: Chrono Crusade (oli parempi kuin alkuun ajattelin), One Piece 60 (MISSÄ OSA 61 VIIPYY!? TAHDON LISÄÄ!!!), Vartijat 3:n ykkösluvun kuvakäsikirjoitus. Viimeksi mainittu on muuten sekin hyvää kamaa. Kysyn piirtäjältä luvan laittaa näytille jotakin. Ja laitan.     Ei muuta tällä kertaa. Paitsi että kehun vielä: sain vaimolta joululahjaksi mustan kauluspaidan, jonka selkään on ommeltu Olkihattupiraattien tunnus. On aika hieno. (Kiitos, Maria!) Esittelen paitaa vuoden varrella eri coneissa.

Musiikki: K-On! –sarjan lopetusbiisi ”Don’t say ’lazy’”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *