8.3.2011

Kollegansa laiskaan kirjoitustahtiin suivaantunut Mr. Punis valtaa toimituksen blogin, ainakin hetkeksi! Jatkossakin on luvassa sangen kyseenalaista iloa lukijoille, kun Antit kisaavat hengentuotteillaan…

—————————————————–

Hyvä lukija/mangusti,

puran tässä kirjoituksessa hieman tuntojani menneestä vuodesta ja mainostan tulevia sarjoja sekä yllytän liittymään Punaisen jättiläisen facebook-kaveriksi.

Punaisen jättiläisen vuosi on alkanut aivan loistavasti: tuli pokattua palkintolaatat Kehittyvien conien Suomi ry:ltä Yotsuba&! ja Hopeanuoli-sarjojen erinomaisuuden ansiosta. Pöytä tuli putsattua varsin tehokkaasti, vaikka kisa olikin tiukka.

Hopeanuolen ansaitsemasta palkinnosta voimme varmastikin olla yhtä mieltä, sillä siinä yhdistyvät suomalainen animehistoria ja mangaharrastajien harras toive. Samalla tuli tuotua Suomeen uusi mangagenre: eläinsarjat. Vuoden paras julkaisu -sarjan osalta Yotsu sai vähän liikaa glooriaa, sillä esim. Sangatsu mangan One Piece Color Walk 01 on ehkä hienoin suomeksi tehty albumi koskaan! Tekisi mieli luetella omat suosikit tähän menneiltä vuosilta (joista suurin osa on Sangatsun kustantamia), mutta se lienee tässä kohtaa sivuseikka.

Kiitos kaikille äänestäjille (varsinkin niille, jotka äänestivät Puniksen julkaisuja, ehehe)! Kuten olen usein todennut, nyt pitää myös lukijoille saada jotain seinälle pantavaa, joten teemme jälleen kaksipuoleisen julisteen, joka ilmestyy Hopenuolen osassa 10. Siten myös muut voivat muistaa ja juhlistaa Puniksen erinomaisuuden päivää. On oleellista, että julisteen läheisyydessä toistetaan kerran päivässä samanlaista riittiä kuin Lehtipisteen hyllylläkin: otetaan lempipokkari käteen, kohotetaan se ilmoille ja kajautetaan kuuluvasti: ”Punainen jättiläinen on fantastinen!” Tämä edesauttaa Puniksen intoa julkaista uutta kivaa.

Vuosi 2010 näytti hyvältä meidän osalta ja sarjat menestyivät. Paunan ja Ivrean meininki nyt oli vähän mitä oli ja voi selittää sen, miksi meillä meni niin kovaa. Tai sitten Hopsu vaan on niin suosittu… Egmont kärsi organisaatiomuutoksen kourissa, muttei onneksi lopettanut mangatuotantoaan. Sangatsun, Egmontin ja Puniksen valikoimat yhdessä luovat vankan pohjan Suomen mangamarkkinoille. Jos yksi näistä kolmesta tukijalasta kaatuu, kahdella muulla on varsin työlästä pysyä pystyssä. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole ihan niin hauraalla pohjalla, sillä mangaa sivuava harrastuneisuus on levinnyt myös muille alueille, esim. on kahvilatoimintaa, yhdistyksiä, festareita, cossia, aktiivinen j-skene jne. Animea tosin saisi olla tarjolla enemmän sekä elokuvina että tv-sarjoina.

Olkoon nyt niiden mainosten vuoro! Tämä vuosi alkoi hyvin, sillä saimme uutta sarjaa putkeen. Voisi kuvitella, että aika moni mangusti laskee tälläkin hetkellä jo rahojen riittävyyttä (tai sitten sadattelee Puniksen julkistusten perään):

CHRONO CRUSADE (8 osaa, alkoi nyt) Söpöä demoni-/nunnameininkiä ja toimintaa, jonka juoni kuljettaa kohti traagista loppua.

WOLF’S RAIN (vain 2 osaa!, alkaa maaliskuussa) Tämä taas iskee varmasti Hopsu-faneihin ja scifi/fantsulukijoihin, joita kiehtoo ”susi-ihmiset” tai ”ihmissudet” vai ”mitä-ne-nyt-sitten-ovatkaan”.

PLANETES Planetes (4 osaa, alkaa huhtikuussa) iskee sata-nolla scifisteihin ja Gunnmin faneihin. Ajatelkaa nyt miten herkullinen lähtökohta: avaruuden roskakuskit! OMG, tällaista on aivan liian harvoin tarjolla!

Itse odotan innolla CHI’S SWEET HOME – OMA KOTI KULLAN KALLIS –sarjaa (alkaa maaliskuun lopussa) kissanomistaja kun olen.

On muuten herkkua moneen makuun! Suosittelen siis toimenpiteitä, joihin liittyy rahan kerääminen sekä aikataulutusta ja reitin suunnittelua. Krhm, noni palataanpas taas ruotuun eli mainokset loppuivat tähän. Lupaan kuitenkin, että lisää kivaa on luvassa ja uusia sarjoja tullaan julkaisemaan tänä vuonna lisää! Spekulaatio alkakoon.

FACEBOOK: Jos muuten olette Facebookissa, kannattaa ystävystyä Punaisen jättiläisen kanssa. En tyrmää ketään ja tietoja uusista julkaisuista / ilmestymisistä jne. saa varsin keposesti. Toinen vaihtoehto on ottaa vastaan uutiskirje: http://www.punainenjattilainen.fi/uutiskirje.php

Tehdään tästä yhdessä paras mangavuosi ikinä!

T: Punainen jättiläinen / Antti Grönlund

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *