9.3.2012

Musiikki: ”Raison d’Etre”, Claymore.

 

Tänään piti käännellä One Piece kuuskakkosen loppupään sivuja, mutta enpäs ehtinyt. [Huom: ”Tänään” viittaa oikeastaan eiliseen, koska laitan tämän nettiin vasta tänään.] Kaiken feisbukkailun ja muun olennaisen lisäksi. Piti nimittäin pohtia julkaisusuunnitelmia ja –aikatauluja ynnä budjettia, kinuta muutaman sarjan materiaaleja sekä hoitaa kaikenlaista pikkusälähommaa. Harkitsin varhaisehkoa lähtöä toimistolta, mutta niin sitä vaan istutaan klo 16:45 bussissa. Noh, ei toimistopäivä ylipitkä ollut, kun tulin hiukan ennen kymmentä. Mutta en minä sentään ihan laiskottele; mennen tullen teen linja-autossa tunnista puoleentoista töitä. Tarkka aika riippuu ruuhkasta ja motivaatiosta.

Tämän naputtelun jälkeen ehdin vielä hetkeksi palata OP:n kimppuun, jos tyttöinmangan lukeminen ei houkuta liikaa. On meinaan hauska sarja. En tosin vielä paljasta mikä sarja. Toivottavasti joskus.

Niin, uusista sarjoista. (”Sociometry”, Shakugan no Shana. En yhtään muista mikä kausi.) Chibiconissa jo kerroinkin että julkaisemme Soul Eaterin ja Youkai Navi Runan alias Fairy Navigator Lunan alias Navi Lunan. SE lienee suurelle osalle teistä tuttu ainakin nimeltä? Bleachin lailla siinä seikkailevat shinigamit, mutta se jää suurimmaksi yhteydeksi. Hämysti mutta hauskasti piirretty SE on tutustumisen arvoinen, vaikka ei shonen-sarjiksia ihan kamalasti diggailisikaan. Ja Luna taas on paremman keskiluokan tyttöinsarja. Siis sellainen jossa on kiva piirrosjälki ja seurattava juoni mutta joka ei välttämättä iske setäikäiseen ihan yhtä lujaa kuin nuoreen tai nuorehkoon likkaan. Se kyllä hiukan yllätti, miten synkkiäkin juttuja alkuun peruspirtsakalta vaikuttavassa tarinassa oli. Luvassa ei ole ihan pelkästään onnellisia loppuja.

Soul Eaterista vielä hiukan uunituoretta tietoa: japanilainen kustantaja ehdotti agentin välityksellä, että siirtäisimme julkaisua toukokuulta heinäkuulle. Jonkin inventaariosysteemin vuoksi eivät kuulemma saa lähetettyä työkappaleita vähään aikaan, ja heitin kirjanpitosysteemin kannalta voisi saman tien lykätä hiukan lisää. Jeeeee, sano(i)n minä. Yritän vakuuttaa Square Enixin väen siitä, että tarvitsemme SE:n mahdollisimman pian tai budjetilla voi heittää vesilintua. (Ei huolta, vesilintujen ystävät: meidän budjetti on paremmallekin paperille printattuna sen verran kevyt, että se ei lennä perille saakka. Eikä lentäessäänkään tuottaisi vesilinnulle fyysistä vahinkoa.) Noh, katsotaan. Mutta tämä siis varoitukseksi. Jos käy kehnosti niin SE tuleekin vasta kesällä. [Perjantailisäys: onnistuin! Toukokuu on siis yhä mahdollinen. Nyt vain repimään jostakin materiaaleja.]

 

Ei tullut pelkkiä ikäviä uutisia Japanista tänään. Sain vahvistuksen kahdelle muulle uutuudelle! Nyt minulla on jemmassa kolme julkaisu-uutista. Täytyy päättää, minkä tai mitkä niistä kerron Sangatsu-päivässä. Hmm, voisi vaikka järjestää foorumilla äänestyksen. Sillai, että vaihtoehdot ovat ”sarja A”, ”sarja B” ja ”sarja C”. Täytyy harkita.

 

Mitähän muuta? Niin, musiikki nyt: ”Ystävä sä lapsien”, Samuli Edelmanin virsilevyltä. Ja, hm… Juu, Vampire Knight 1 ilmestyy näillä näkymin 20.3. Ja Sangatsu-päivää juhlitaan 17.3. Hei, siitä tulikin mieleeni: jos saan pokkareita ajoissa käsiini, myymme niitä Sangatsu-päivässä samaan hintaan kuin muutakin toimistolla lojuvaa mangaa eli 3 egeä kappale. Kannattaa siis tulla chibejä piirustamaan, hienosta(?) tarjoilusta nauttimaan, arpajaisiin osallistumaan sekä halpoja mangoja ostamaan. Eikä maksa mitään, paitsi mangat tietenkin.

Muuta: voisin vaihtelun – en siis laiskuuden vaan vaihtelun – vuoksi kysyä, josko harjoittelijamme/työelämävalmennettavamme Ida haluaisi kirjoittaa jotakin tähän blogiin. Vaikka kokemuksia siitä, millaista hommaa Sangatsun ja Puniksen leivissä pääsee/joutuu tekemään. Idan kätten jälkiä näkee muuten mangan lukija aika monessa paikkaa, mutta ei tiedä näkevänsä. Vartijat 3 –pokkarissa sentään on (etu)nimikin mukana, sinne hän teki muutaman hilpeän humööristripin.

Jep, se siitä. Päätämme lähetyksen tutuhkoon tapaan Johnny Cashilla: ”Further on Up the Road”.

 

[Lisäys 9.3.: Sori, saattaa olla että minua ei enää tavoita toimistolta. Sain juuri alla olevan meilin ja vietän ehkä seuraavat viikot jossain aurinkorannalla pohtien, miten kaikki kilot kulutan.

Arvoisa

tämä on virallisesti ilmoittaa, että sähköpostiosoitteesi on myönnetty 760000 kiloa ja 72 tuuman LG TV (LED TV) ja LG Electronics Anniversary Award. Ohjelma toteutettiin meidän atk äänestyksessä järjestelmä, jossa sähköpostiosoitteesi nostettiin yhdeksivoittaja ohjelmaa. Saadaksesi palkinnon lähetä nimi, osoite, puhelinnumero, ammatti ja ikä, meidän valtuutettujen prosessireagenssilla Mr. Jamal Liam, E-mail:

Käykö kateeksi!?!]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *