21.12.2012

Home Forums Sekalaista Muut 21.12.2012

 • This topic has 18 voices and 24 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #85497
  SlamDunk
  Member

  21.12.2012 on päivä, jolloin Mayojen kalenteri loppuu ja alkaa "kuudes aikakausi". Monet käsittävät tämän maailmanloppuna.
  Maailmanloppua on ennustettu vaikka kuinka kauan.. Nostradamuksen, 1500-luvulla eläneen ranskalaisen ennustajan mukaan maailmanloppu olisi pitänyt tulla heinäkuussa 1999. Monen uskonnollisen järjestön mukaan maailmanloppu olisi pitänyt tapahtua. Jopa jotkin tiedemiehet ovat ennustaneet maailmanlopun. Silti olemme täällä vieläkin…

  Mitä sitten käytännössä maailmanloppu voisi merkitä? Syttyisikö ydinsota, joka tuhoaisi suurimman osan ihmiskunnasta? Tätä ei varmaankaan tule tapahtumaan, ennen kuin jonkun ydinasemahdin (Amerikan, Venäjän tms.) johtoon tulee Hitlerin tapainen diktaattori, joka haluaa koko maailman itselleen ja tuhota "ala-arvoisemmat" rodut. Ilmastonmuutos on ehkä yksi suurimmista vaihtoehdoista. On totta, että ilmastomme tulee lähivuosikymmeninä muuttumaan (Sherlock!). Suomen lämpötilat nousevat ja talvet lyhenevät entisestään. Veikkaisin, että jos tämä aiheuttaa ekokatastrofin, niin se ei vielä meidän elinaikana ehdi tapahtua. Ekokatastrofi tulee kuitenkin tapahtumaan seuraavien vuosisatojen aikana, siitä voi olla varma.

  Asteroidin tai vastaavan iskeytymiseen en oikein usko. Onhan niitä ennenkin iskeytynyt maahan, mutta ne ovat vain aiheuttaneet paikallista tuhoa. Seuraava "suuri" uhka asteroidien puolelta on 99942 Apophis (http://fi.wikipedia.org/wiki/Apophis_%28asteroidi%29), joka voi vuonna 2029 maahan osua. Euroopan Avaruusjärjestö (ESA) ja NASA ovat jo pitkään tutkineet tätä uhkaa ja luultavasti siihen keksitään pysyvä ratkaisu seuraavan vuosikymmenen kuluessa.

  Jonkin tärkeän raaka-aineen loppuminen, kuten esimerkiksi öljyn loppuminen lietsoo varmasti levottomuuksia. Tämä tuskin aiheuttaa maailmanloppua, mutta voi aiheuttaa suurien mittakaavojen sotia. Bensiinin hinnan nousun vaikutukset on jo nähty. Rekat lakkoilevat Euroopassa ja ihmiset alkavat närkästyä. Yhdysvaltojen toteuttaman Irakin sodan osasyy oli se, että Yhdysvallat halusi turvata Irakin öljyvarat. Samalla he ottivat monet öljylähteet haltuunsa..

  Eli mielipiteitä. Uskotteko vai ette? Onko tässä jotain perää vai onko tämä perätöntä huuhaata?

  Itse en todellakaan usko. Jotain tuona päivänä kuitenkin tapahtuu, koska aika moni uskoo tähän ja heidän aiheuttama paniikki ja mahdolliset murhat ynnä muut aiheuttavat tuhoa ja surua.
  Tästäähän ilmestyy joku elokuvakin. Näytti aika huonolta…

  #85499
  Hant
  Participant

  Hah, muistan kun ylä/ala-asteella kekkasin tuon ja ruvettiin yhden kaverin kaa huvikseen aina ilmoittamaan montako vuotta on maailmanloppuun. 😀 Ei meistä tosin kumpikaan usko moiseen. Kalentereita on loppunut ennenkin, mutta vaikka sanottaisiin että tuo päivämäärä ei todennäköisesti tarkoita maailmanloppua, ei se ole mahdotonta.
  Hymyilytti se leffa mainos, pitää kyllä kävästä kattomassa.

  Jokaisella kansalla, uskonlahkolla yms. on varmaan omat teoriat miten maailma loppuu. Eräs pohjoinen kansa luonnehti maailmanloppua: "Ensin suuri tuli pyyhkii maan puhtaaksi, sen jälkeen suuri tulva saapuu ja alkaa uusi aika".
  – Samantapaisia piirteitä löytyy monesta, monesta tarinasta.
  Esim. milloinhan oli ennustettu että kun ihminen lentää lintuna taivaalla, maailmanloppu koittaa. Monet uskonnolliset lahkot elää jossain luolissa tai suorittaa joukkomurhia koska uskovat maailmanlopun tulevan.

  Kuten sanoin, en usko että maailma loppuisi tuona annettuna päivämääränä, mutta mahdotonta se ei ole.
  Oikeastaan on aika mielenkiintoista nähdä mitä noina hetkinä tulee tapahtumaan, tuli sitä maailmanloppua tai sitten ei.

  #85500

  MÖTÄH????!!!! MAAILMANLOPPU PÄIVÄÄ ENNEN MUN 18 VUOTIS SYNTTÄREITÄ???!!!! XDDDDDDDDDDDD
  Noh…En usko…Monestihan eri pulliaiset on ennustaneet maailmanloppuu ja siitä on tullu hirvee tohina ja sitten sitä ei oo tullukaan! Soopaa…Mutta osa musta uskoo. Ehkä uskon kokonaan jos nään siitä unen. Nään monesti karseeta unta jos jotain suurta on tapahtumassa. Noutoo? KHYLLÄ!! XDDDDDDDDDDD
  Jos tämä tulee niin luulen että son sitten ohi nopsasti. Ja se elokuva mökä tästä on tehty on ihan surkee varmaankin! XDDDDD Siis ihan mun oma mielari on tuo…8DDDDD

  #85501
  Kuroii
  Member

  En kyllä usko, että maailmanloppu tulee, mutta jos se sitten tuleekin, niin vähän kamalaa, melkeen ennen joulua! :—-O

  Ja tuona päivänä en oikein uskalla sitten tehdä mitään. Hihii. Tai sitten teen kaikkea sydämeni kyllyydestä :—D

  #85502
  BlackStar
  Member

  Mulla taas on vähän siinä rajalla, uskonko vaikö enkö usko. :”’D
  Onhan noita maailmanloppu-juttuja ollu lähes joka vuosi. Eikä ole näköjään toteutunu. 8D
  Mut tää ennustus on taas saanut vähän enemmän todisteita ja kunnon selitykset.
  Hummm, ajatus maailmanlopusta on aikas karmiva, mut en mä sitä ny pissat housus tääl pelkää. X”DD
  Se maailmanloppu tulee sit jos tulee, mut mielellään ei olis vielä tulossa. XDD

  Ylläpidon huomautus: Editoin viestiäsi. Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #85506
  Inu-Mimi
  Member

  Imho maailmanloppu ei tule niin kauan kuin ihmiset uskovat siihen. Koska en ole ateisti niin automaattisesti ajattelen ettei maailmanloppu voisi tulla juuri sinä päivänä jolloin sitä odotetaan, se olisi liian itsestäänselvää. Enkä oikein osaa ajatella että maailma nyt vain yhtäkkiä loppuisi ilman jotain korkeampaa voimaa, oli se sitten minkä tahansa uskonnon jumala tai joku meteoriitti. Ekokatastrofit ovat liian hitaita ja vain karsisivat (tai siis, tulevat karsimaan) maapallon väestöä, varsinkin kun tuon ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat niin vaihtelevia. Valtavia maahanmuuttoaaltoja tulee kyllä olemaan mutta ei siihen kuole. Ydinsota olisi kohtalokas ja pitää vain toivoa ettei se tapahdu ainakaan minun elinaikanani, mutta vaikea uskoa ettei siitä yksikään ihminen selviäisi.

  Sitten on vielä taudit. Lähimpänä maailmanloppua kävivät varmaan musta surma ja espanjantauti (josta nyt hölistään sikainfluenssan takia.) Musta surma tappoi kolmasosan Euroopan väestöstä ja espanjantauti 50 miljoonaa ihmistä. Mutta nuokin taudit jossain vaiheessa laimenivat ja lakkasivat tappamasta, niin tekevät aika todennäköisesti kaikki muutkin taudit (varsinkin sikainfluenssa, jota ei voi verratakaan noihin kahteen.)

  Ihmisistä on vain kiva ennustaa maailmanloppua jänniksi päiviksi. 21122012, siinä on monta ykköstä ja kakkosta (then again, miksei sadan vuoden päästä? Silloin se olisi 21122112). Mutta jos maailma haluaisi yhtäkkiä loppua, miksi se välittäisi päivistä kun ne ovat kuitenkin ihmisten keksintöä niinkuin numerot ja junat. Ei aika ole oikeasti pilkottu pätkiin, ne on yhtä pitkää pötköä jota on vain helpompi mitata kun sen pätkii.

  #85512
  Kyoka8
  Member

  No, enpä oikein jaksa uskoa, että tuolloin tulee maailman loppu. Niitä ollaan ennusteltu jo sen verran monelle eri vuodelle, ettei oikein jaksa kiinnostaa. Minua ärsyttää, kun ihmiset ovat hiton niin uteliaita.

  Inu-mimi wrote:

  Koska en ole ateisti niin automaattisesti ajattelen ettei maailmanloppu voisi tulla juuri sinä päivänä jolloin sitä odotetaan, se olisi liian itsestäänselvää.

  Olen samaa mieltä. Maailman loppu tulee kun on tullakseen, ja uskon, että jos se tulee niin se tulee sellaisena ajankohtana, jota kukaan ei osaa etukäteen aavistaa, kuten Raamatussa mainitaan. Apokalypsit ovat tietyllä tavalla aina kiehtoneet minua, mutta en ole niihin ihan tosissani uskonut. Saattaisi periaatteessa olla aika mielenkiintoisa elää noina lopun aikoina, niin tietäisi miten kaikki päättyisi.

  Ja olisi hullua ajatella, että yhtenä ainoana päivänä kaikki vain loppuisi. Kyllä maailman lopun kaltaiseen tuhoon kuluu väkisin enemmän, kuin yksi päivä.

  Ilmastonmuutoksen suhteenkaan ei olla vielä ihan varmoja. Eikä tiedetä läheskään tarkkaan mitä sen seurauksia on. Jotkut ovat sitä mieltä, että lämpötila ei nousekaan kuin puolisen astetta, kun maapallo päästää avaruuden kylmyyttä sisään jäähdyttääkseen maapalloa. Jotkut taas ovat kiven kovaan sitä mieltä että käy siihen tapaan, kuin Day after tomorrowssa. Ja jos ilmastonmuutos aiheuttaisi maailman lopun, niin en usko, että kaikki olisi kiinni tuosta tietystä päivästä.

  Enkä myöskään usko, että mikään pandemia voisi saada aikaan maailman lopun. Onhan niitä ollut ennenkin ja aikana, jolloin tiede ei ollut läheskään niin kehittynyttä kuin nykypäivänä. Eli melko epätodennäköistä siis.

  #85538
  an&ri
  Member

  Mikä on sitten maailmanloppu? Tarkoitetaanko tällä nyt niinkuin kaiken elämän tuhoutumista maapallolta, vai maapallon tuhoutumista vai…? En ole asiaan perehtynyt, kaikki vaan puhuu maailmanlopusta ja silleen.

  En usko että maailmanloppu on tulossa, mitä se nyt tarkoittaakaan. Jos jokin uhkaisi tällä hetkellä kaikkien maapallon ihmisten/muiden öllyköiden elämää niin, että se aiheuttaisi väistämättömästi tuhon, se pitäisi olla sitten joku semmoinen asia, jota kukaan täällä ei osaa odottaa, eikä näin ollen sitä ole voitu ennustaa. Jos meinaan tämmöinen asia olisi tiedossa, ja sen tiedettäisiin tapahtuvan kolmen vuoden päästä, niin ei täällä kukaan istuskelisi rauhassa miettimässä että ilmasto muuttuu viidenkymmenen vuoden sisällä palijjon, ja mitä tänään syötäisiin.

  Ilmastonmuutoskaan ei varsinaisesti tapa ihmisiä nuin vain yhtäkkiä, hankaloittaa vain elämää ja sotkee kaikkia systeemejä, ja voi kyllä niin tappaa vaikka kuinka paljon, mutta ei nyt sentään koko maapallon alalta. Eikä tuokaan tapahdu ihan kolmessa vuodessa.

  Sitten se, että tulisi jokin hirvittävä tauti, johon kaikki kuolisivat. Ei ole minun mielestäni mahdollista, että joku tauti pystyisi tappamaan ihan joka ikisen ihmisen maapallolla. Ihmisiä on sen verran paljon, aina löytyy joku jossain korvessa asuva, joka on niin vähän minkään muun elävän kanssa yhteyksissä, että on mahdotonta saada sitä. Ja aina löytyy ihminen joka on vain immuuni sille sairaudelle.

  Okei, jos nyt etsitään mahdollisuuksia miten tämä maailmanloppu sitten voi käydä.
  1) Joku valtava meteoriitti törmää maahan todella suurella nopeudella, ja joko murskaa maapallon, tai tönäisee sen tarpeeksi kauas auringosta niin että maa jäätyy.
  2) Kaikki maailman maat päättävät tehdä itselleen ydinaseita, ja jostain kumman syystä räjäyttävät ne. Tai muuten vaan aloittavat jonkun sodan ja immeiset tappavat toisensa.
  3) Aurinko sammuu muutaman vuoden etuajassa.
  4) Jostain korvesta ilmestynyt musta aukko imaisee maan sisäänsä.
  5) Ilmasto muuttuu ihmisten aiheuttamista syistä niin paljon, ettei täällä pysty elämään.
  6) Ilmestyy tauti, joka leviää koko maapallolle mistään riippumatta, ja tappaa väistämättä.
  7) Kaikki uskovat niin paljon maailmanloppuun, että vahingossa tappavat itsensä sitä ennen/tuhoavat maan (vahingossa senkin).

  Joo just niin. Toivon nyt, ettei kukaan ala minun kanssani kiistelemään mistään tähän kirjoittamistani asioista, en meinaan miettinyt niitä mitenkään kauhean tarkasti, enkä luultavasti pysty pysymään sanojeni takana jos tuleekin jotain perustellumpia mielipiteitä.

  #85558
  Inu-Mimi
  Member

  Tuli muuten pari lisäajatusta mieleen.
  Nimittäin se teoria että Marsin ja Jupiterin välillä on ennen ollut planeetta, Phaeton, joka syystä tai toisesta vain hajosi ja jätti jälkeensä asteroidivyöhykkeen. Nykyään ilonpilaajatiedemiehet ovat todistaneet ettei se olisi mahdollista Jupiterin vetovoiman takia mutta sitä on hauska kuvitella. Ja myös sitä että Mars on joskus ollut maan kaltainen planeetta mutta ilmakehän kadotessa… no, mitä nyt tapahtuu kun ilmakehä katoaa. Kaikki kuolevat. Joko jonain ihme tuulahduksena tai sitten se vain oheni vähän kerrallaan.
  Tuo tuli vähän asian vierestä.

  Ja kirja nimeltään Kaiken Maailman Loput. Spekulaatioita eri maailmanlopuista aina hämähäkkien katoamisesta maapallolta (joka saisi koko maailman sekaisin vajaassa kahdessa viikossa) tuohon perus-ilmastonmuutokseen. Kannattaa lukea, siinä on niin järkevä ote asiaan ettei mistään pelotella, kerrotaan vain kylmät faktat ja niiden syy-seuraus-suhteet.

  #85563
  Hant
  Participant

  En halua kiistellä, mutta lisäisin vistiisi että eihän se ilmastonmuutos tietenkään ensimmäisenä ihmiseen niin suoraan vaikuta vaan muihin paljon herkempiin eläinlajeihin ja— Oho, Inu-Mimi kirjoitti juuri seuraavan viestin kun itse aloitin tätä rustaamaan. 😀 Jännä kirja, en ole tuollaisesta ennen kuullutkaan…

  Itse pidän maailmanloppuna sitä että maapallo tuhoutuu/siitä tulee asumiskelvoton.
  Toisaalta "maailmana" voidaan myös pitää ihmisten hallitsemaa maapalloa, mikä on omasta mielestäni hassu käsitys. 🙂 Uskon yliluonnolliseen jonkin verran, mutten usko että mikään pilvien päällä istuskeleva Jumala niminen jumala sotkisi käsiään loppujen lopuksi näin mitättömään asiaan kuin maailmanloppu. Mehän ollaan vain pikku muru maailmankaikkeudessa.

  Nuo an&rin perustelut ovat aika hauskoja, mutta en siis tarkoita että naurettavia vaan onhan noista osa juuri niitä "oikeita" mahdollisia syitä. Ne vain kivasti kirjoitettu. :’-D

  #85774
  yotsureneko
  Participant

  Tähän mennessä maailma olisi profeettojen mukaan tuhoutunut AINAKIN viisi kertaa -.- joten en tiedä onko tämä yhtään muita kummallisempi

  HEY BTW ehin just täyttää 16 enne ku toi tulee xD

  #86356
  Nanakin
  Member

  Inu-Mimi wrote:

  Ydinsota olisi kohtalokas ja pitää vain toivoa ettei se tapahdu ainakaan minun elinaikanani, mutta vaikea uskoa ettei siitä yksikään ihminen selviäisi.

  an&ri wrote:

  2) Kaikki maailman maat päättävät tehdä itselleen ydinaseita, ja jostain kumman syystä räjäyttävät ne. Tai muuten vaan aloittavat jonkun sodan ja immeiset tappavat toisensa.

  No kerrotaanpa tässä välissä pari asiaa ydinaseista ja ydinvoimasta muutenkin. Tšernobylissä räjähti vain se 4. reaktori, josta aiheutui ainakin 500 000 ihmisen altistuminen radioaktiiviselle säteilylle. Tosin koskaan ei ole tilastoitu kuolonuhreja, ja lukuja on vääristelty aika rankasti, sillä suurimmat vahingot syntyivät Neuvostoliiton hidastellessa. Oli aika lähellä, että se palo ei levinnyt kolmos-reaktoriin, joka räjähtäessään olisi todennäköisesti tehnyt koko Euroopan asuinkelvottomaksi. Eli sen olisi tehnyt se kolmos-reaktori. Sen aikaiset ydinaseet olivat n. 100 kertaa tehokkaampia kuin se Tšernobylin räjähdys. Ja se oli 20 vuotta sitten. Eli ei tarvittaisi läheskään kaikkia maita tuhoamaan maapalloa. Vain USA, Venäjä, Kiina ja ehkä pari muuta valtiota, ja näillä kaikillahan on jo ydinaseita. Ei kovin kivaa.

  Maailmanloppuun tuona päivämääränä en usko, mutta maailmanloppuhan todennäköisesti tulee. Sitten kun Aurinko on muuttanut muotoaan sen verran, että kaikille lähiplaneetoille käy huonosti. Tosin siihen mennee vielä muutama miljardi vuotta, joten ihmisillä on vielä hyvin aikaa räjäyttää itsensä hornan tuuttiin ydinaseillansa. En silti usko, että kukaan onnistuu räjäyttämään maapalloa juuri sinä päivänä. Ja suuri osa luonnonkatastrofeista on ennustettavissa, ja ihmiset keksinevät vastakeinoja näihin.

  Ja se Inu-Mimin kirja kuulosti aika mielenkiintoiselta.

  #86664
  Dents
  Participant

  Noh, Mayoyen kalenteri loppuu tähän. Mutta mikä todistaa, että silloin on maailmanloppu? Ja tämä asteroidi; yleensä meteorit sun muut pamahtavat veteen, ja lisäksi on laskettu, että osumis todennäköisyys on vielä pienempi kuin vuosi sitten.

  Kävin kattoo leffan, ja ihan hyvähän se oli.

  EDIT// Katsotaanpas An&rin niitä "vaihtoehtoja"

  "1) Joku valtava meteoriitti törmää maahan todella suurella nopeudella, ja joko murskaa maapallon, tai tönäisee sen tarpeeksi kauas auringosta niin että maa jäätyy.
  2) Kaikki maailman maat päättävät tehdä itselleen ydinaseita, ja jostain kumman syystä räjäyttävät ne. Tai muuten vaan aloittavat jonkun sodan ja immeiset tappavat toisensa.
  3) Aurinko sammuu muutaman vuoden etuajassa.
  4) Jostain korvesta ilmestynyt musta aukko imaisee maan sisäänsä.
  5) Ilmasto muuttuu ihmisten aiheuttamista syistä niin paljon, ettei täällä pysty elämään.
  6) Ilmestyy tauti, joka leviää koko maapallolle mistään riippumatta, ja tappaa väistämättä.
  7) Kaikki uskovat niin paljon maailmanloppuun, että vahingossa tappavat itsensä sitä ennen/tuhoavat maan (vahingossa senkin)."

  1) Hmm, en kyllä moiseen oikeastaan usko. Koska luin jostain, että Jupiter on pitänyt tähänkin asti vetovoimallaan asteroidit pois maapallolta. Tosin, onhan maapalloon iskeytynyt muutenkin kaikenlaisia taivaankappaleita. Mut, jos tällänen tulis, sen kappalen pitäisi olla julmetun iso, tai sitten sen pitäisi osua juuri oikeaan kohtaan. (Ja miettikä, jos se osuisi napajäätikölle. King Tsunami.)
  2)Ei kaikkien tarttis tehdä. Miettikää sitä, kun USA pudotti Little Boyn ja Fat Manin Hiroshimaan ja Nagasakiin (Oliko se Nagasaki?). Kummatkin kaupungit lensivät ilmaan. Joten, pelkästään Korea, USA, Kiina ja Venäjä riittäisivät lakaisemaan kaiken asutetun nuuskaksi. Ja jos jotkut selviää siitä, niin he kuolevat siihen säteilyyn, jota on pirusti.
  3)Siihen tarvittaisi aikamoinen komeetta, tai huono lykky. Koska auringon sammumiseen menee miljardeja ja taas miljardeja vuosia.
  4) Sellanen huomattaisi aika nopeasti, kun planeetat alkaa katoilla. Ja mustien aukkojen syntymiseen menee miljardeja vuosia. Tosin pakoon sitä ei pääsisi, koska se nielaisisi Maan naapuritkin.
  5)Ei taida tapahtua kokonaisuudessaan meidän elinaikana. Kyllähän silloin, kun olen sata, niin on kai tapahtunut suuria muutoksia. Otsonikerroksessa on pirumaisia aukkoja. Mutta, kun sitten napajäätikkö sulaa, ja se peittää suurimman osan veteen, niin entäs jos joitakuita selviää (Kuten 2012-leffassa; suurilla, metallisilla arkeilla.)? He voivat perustaa uuden ihmiskunnan, ja koska tehtaat ovat nuuskana, niin vesikin jäätyy varmaan joistain kohdin. Muttah, todella, siis TODELLA epätodennäköistä, että jotkut selvii.
  6)On olemassa immuuneja ihmisiä. Ja on epätodennäköstä, että olisi tauti, josta ei voisi selvitä. Mikään ei ole täydellistä.
  7)Tää voisi jopa olla kaikista uskottavin keino. Ihmiset tietäisivät maailmanlopun tulevan, eivätkä välittäisi yhtään ympäristöstä. Ja tajuavat kaiken liian myöhään.

  #86807
  !FullMoon!
  Member

  En ukso et maailman loppu tulee just silloin siis onhan ne ennenkin ennustanu et maailman loppu tulee ja ei oo viel tullu ni en oikein usko et tulee nytkään ne vaan keksii kaikkee et ihmiset saahaan kiinnostumaan kaikkista asioista ja tekemään ja ostamaan kaikkee ennenkuin maailman loppu tulee joku myynti kikka mun mielestä.

  #86810
  !plue!
  Member

  Joo, ei saa loppua!!! Japan-angel ei tuu koskaan täyttämään 18! On se maailma sitte niiin julma! XD
  Muutenkaan en usko tällaiseen kun jotkut 1400-luvun ihmiset ennusti et maailma tuhoutuis jo 1600-luvlla mut kyllä se vielä paikallaan tuntuis pysyvän!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.