9

 • This topic has 3 voices and 5 replies.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #112072
  hdkg35d
  Participant

  Lainaus suomalaisen DVD:n takakannesta:

  "Ohjaaja Shane Ackerin eeppinen fantasia-animaatio 9 sai alkunsa samannimisestä, Oscar -ehdokkaaksi yltäneestä lyhytelokuvasta, jonka ideasta on kasvanut komea toiminnantäyteinen kokillan seikkailuelokuva. Elokuvan on käsikirjoittanut Pamela Pettler, ja sen tuotantotiimissä ovat olleet mukana maineikkaat tekijät Tim Burton ja Timus Bekmambetov.

  Tarina sijoittuu (liian) lähelle tulevaisuuteen. Koneet ovat kääntyneet ihmiskuntaa vastaan, ja maapallon orjuutettu populaatio on lopun partaalla. Mutta kun meidän maailmamme loppuu, heidän tehtävänsä alkaa…"

  Eli kyseessä on vuonna 2009 tehty animaatio, joka perustuu vuonna 2005 tehtyyn lyhytelokuvaan. Elokuvan päähenkilö on 9, joka herättyään lähtee vaeltamaan ulkomaailmaan. Maailma on muuttunut rajusti sodan jäljiltä, eikä ihmisistä ole jäljellä muuta kuin heidän tekemänsä koneet – sekä erään tiedemiehen luomat nuket, joiden on saatettava tämä päätökseen.

  Täältä löytyy elokuvan virallinen traileri. Ja jos haluatte nähdä lisää materiaalia, käykää suomalaisella 9 -fanisivustolla, 9worldissa (kyllä, ne ovat minun tekemäni, joten tässä on myös pientä mainostusta, mutta siellä löytyy paljon tietoa elokuvasta, joten jos kiinnostuitte, käykää katsomassa).

  Halusin välttämättä tehdä tästä elokuvasta topicin, sillä tämä on todella upea elokuva, jota vain ikävä kyllä ei tunneta kovin hyvin Suomessa. Se löytyy suomenkielisenä, tosin, siinä on etsiminen jos haluaa ostaa DVD:n, mutta esim. Makuunissa tai vastaavassa videovuokraamossa se on saatavilla.

  #112094
  Dents
  Participant

  Tää on kyllä loistava elokuva. Ehkä siinä on mäiskettä ja jytinää, mutta se on silti koskettava ja herättää ajatuksia. Harmittaa tosin että SPOOILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER 6 "kuoli", oli aika mielenkiintonen hahmo vaikkei siihen ehditty tutustua paljon. Ne hirviöt oli pelottavia, varsinkin se Kone.

  Suosittelen kaikille jotka tykkäävät hiukan karmivammasta animaatiosta, lapsillekkin sopivan värikkään touhuilun sijasta.

  #112108
  hdkg35d
  Participant

  No niin, nyt kun olen alkuselitykset selittänyt niin voin persoonallisemmin kertoa omaa mielipidettäni tästä.

  Tämä on ehdottomasti suosikkielokuvani. Näin sen aluksi kaverini luona ja sitten pyysin häntä ostamaan sen minulle (eli annoin rahan hänelle ja hän toi DVD:n minulle), sillä sitä myytiin vain yhdessä paikassa, jossain pienessä ABC:ssä.

  Spoiler:Minua harmitti suuresti se, että yli puolet henkilöistä kuoli. He kaikki olivat jollain tapaa pidettäviä, kaikki. Erityisesti 2:n ja 5:n kuolemat kävivät rintaan, samoin 6. Myös se harmitti, että 1 oli juuri järkevöitymässä, kun samassa hänenkin piti kuolla, nyyh.

  Nykyään itken aina kun katson tuota elokuvaa, joko 2:n hautajaisissa, 5:n kuollessa tai (aina) lopussa. Se vain on niin koskettava… Hyvin koskettava…Spoiler päättyy.

  Minusta 9:ssä se on yksi suuri plussa, että heidän elekielensä – äänensävynsä, kasvojensa ilmeet, elehdintänsä – ne kaikki välittävät todella tehokkaasti heidän tunteitaan. Tekijät ovat todellakin onnistuneet työssään.

  #113224
  Satou
  Member

  Meikä on nähnyt huimat ekat kaksikytäminuuttia tästä, mistä kyllä nyt on vähän heikko muodostaa minkäänlaista mielipidettä. 9 tuli ihan kummallisen hiljaa suomeen siihen nähden että kannessa lukee Tim Burton. Sain itte tietää tästä vasta kun Kawamaru alkoi laittaan siitä fanarttia devaan ja vähän sen takia oonkin yrittänyt sitä aina videovuokraamossa vinkua kavereille mutta eivät oo ainakaan vielä suostuneet. Kyllä minä sen vielä joku päivä nään!

  #115612
  hdkg35d
  Participant

  9:stä on löytynyt huimasti tietoa, kun olen sitä netistä etsinyt. Löysin mm. keskeytetyn pelin ja ohjaaja Shane Ackerin mainintoja jatko-osan mahdollisuuteen liittyen. Jos kiinnostaa, tietoa löytyy täältä =3

  #116206
  hdkg35d
  Participant

  Ne jotka eivät ole vielä tätä katsoneet, niin nyt on mahdollisuus! Elokuva on katsottavissa täältä!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.