Air Gear

Home Forums Manga Mangasarjat Air Gear

 • This topic has 4 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #117702
  Sakata-Kun
  Member


  Air Gear
  Itsuki "Ikki" Minami on lukiolainen ja kovis. Hänet tunnetaan myös nimellä "Voittamaton Babyface", Ikki on "East Side Gunz" nuoriso jengin johtaja. Plus, Ikki asuu salaperäisten Noyamano sisarusten luona. Elämä ei ole koskaan tylsää, mutta se muuttuu vaaralliseksi kun Itsuki johtaa hänen jenginsä voittoon kostonhimoisten Westside punkkareista, joilla on gangsteri yhteyksiä. Nyt hän meinaa menettää hänen kouluun, hänen ystävänsä, ja kaikki, mistä hän välittää. Mutta hänen pimeimmällä hetkellä, Noyamano tytöt tulevat Ikin apuun. He voivat opettaa hänelle voimakaan taidon, joka pelastaa heidän koulunsa gangstereilta. Pian Ikki tutustuu jännittävään ja pelottavaan uuteen maailmaan.

  Piirtäjä & Käsikirjoittaja: Oh Great!
  Genre: Toiminta, Komedia, Urheilu, Shounen
  Lukuja: >300 (meneillään)

  Lisätietoja: http://myanimelist.net/manga.php?id=74

  Eli keskustelua, mielipiteitä, kysymyksiä jne. koskien sarjaa.

  #117719
  Blackbeard
  Participant

  Pidin aluksi erittäin paljonkin. Aivan hävyttömän hauska sarja, ja Oh Greatin taide on viikottaiseksi aivan ällistyttävän hienoa. Trekkaus oli aluksi myös varsin mielenkiintoista seurattavaa, hahmot olivat kiinnostavia ja tarinakin piti otteessaan. Lopetin kuitenkin lukemisen jossain 250 luvun tienoilla.

  Homma meni "hieman" liian överiksi. Sarja alkoi suht realistisena, ja pikku hiljaa homma alkoi mennä aina vain yliluonnollisemmaksi ja scifiksi. Olihan jo alusta lähtien sarjan fysiikka ihan muka älykästä puuta heinää. (Ilmakuplat selkärangassa tappavat, eivät missään nimessä lisää notkeutta), mutta liika on liikaa. Siinä vaiheessa kun rullaluisteluotteluita alettiin käymään lentävien suihkareiden siivillä, luovutin. Tämä on tietysti lähinnä makuasia, mutta se ei ole Air Gearin ainoa ongelma. Fanservice alkoi olla ylitseampuvaa, olihan sitä alussakin jo paljon, mutta tässäkin asiassa liikaa on liika, ja siitä jäi lähinnä huono maku suuhun. Tarina ei enään yllättänyt tai jaksanut kiinnostaa, ja teknisesti kerronnassa oli vakavia ongelmia. Joitakin kohtia oli tuskaista lukea tai seurata, sitä ei tajunnut yhtään, että missä mennään ja mitä tapahtuu. Myös monet merkittäviksi rakennut hahmot muuttuivat rekvisiitaksi (Buccha), ja uusia pulppuaa joka nurkasta, tekemättä sen kummempaa vaikutusta.

  Ei se kuitenkaan täysin huono sarja ole, ja alku oli oikeasti hyvä. Palkittiinhan se Kodansha Manga Awardillakin shonen kategoriassa. Saatan joskus jatkaakin lukemista, ehkä viimeistään silloin hämässä tulevaisuudessa, kun sarja saa päätöksensä.

  EDIT: Mainittakoon muuten vielä, että animessa on erinomainen soundtrack.

  #117754
  Devilman
  Member

  Animen voisi katsoa, parin jakson verran olen jo katsonutkin kokeilumielessä, mutten ole ihan varsinaisesti saanut aloitettua sarjaa. Mangan menosta täysin överiksi olen kuullut, eikä se kai ole ihme, sillä Tenjou Tengenkin kanssa Oh!Greatillä pääsi mopo käsistä ja meno kävi aivan ihmeelliseksi. Viikottaisella ilmestymistahdilla kärryillä pysyminen voisi tosin olla helpompaa, kun taas TT ilmestyi kuukausittain ja oli silloin tällöin tauollakin. Taidekin on niin lumoavaa, että sille haluaisi antaa mahdollisuuden.

  #117760
  Sakata-Kun
  Member

  Itse en ole vielä lukenut niin pitkälle (enkku julkaisu tahtiin), että se olisi mennyt överiksi, joten sen suhteen on vaikea mitään mielipidettä antaa, vaikka nyt ollaan jo menossa enemmän ja enemmän yliluonnollisempaan suuntaan. Joten kannattaa ottaa huomioon että tämä on minun mielipide niiden bout 150 chapun perusteella.

  Hahmot ovat kaikki vähän erillaisia, eikä mitään liukuhihnalta tuotettuja. Piirrustustyyli on minusta aivan mahtava. Pidän todella paljon. Huumori on aivan mahtavaa. Sellaista mikä saa oikeasti nauramaan, eikä mene yli. Juoni on tähän mennessä pysynyt aika hyvin hanskassa. Hahmojen taustoista kerrotaan juuri sopivasti, mutta samalla jätetään, jotain pois, mikä lisää pientä mysteerisyyttä sarjaan. Fanserviceähän on siellä sun täällä, mutta tässä vaiheessa ei ole mitenkään pahasti haitannut.

  Animea en itse ole vielä pystynyt katsomaan kunnolla (eka jakso pikakelauksella). Jotenkin vain se tyyli miten se on tehty ei vain miellytä. Ja se että tarinaa on muuteltu aika paljon ei tuo yhtään plussaa. Juuri ilmestynyt OVA oli kyllä ihan katsottava. Ja seuraavan OVA:nhan pitäisi ilmestyä lähi kuukausina.

  #119680
  Shakkuri
  Member

  Minäkin lopetin jonkun aikaa sitten sarjan seurauksen, koska meno on kävi niin randomiksi. Pidin silti Air Gearista alussa todella paljon, on harmi että tämäkin alussa niin hyvä manga "pilattiin" liialla ylimääräisellä söhellyksellä ja hahmojen hallitsemattomalla lisääntymisellä:(

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.